Úvod » B tým » Výsledky

Po rozpačitém začátku se dějí divy

publikováno 14.01.2017 (aktualizováno 16.04.2017)

Loňská sezóna, ta byla výsledkově hodně povedená. Tým skončil na druhém místě, celou sezónu se pak rval o prvenství, které ztratil až na nepovedeném turnaji v Postřelmově. Jenže: nižší soutěž, v níž Prostějov nastupoval, se sloučila s tou o stupeň vyšší. A zde už bohužel tolik neexcelujeme.

1. kolo - 25.9., SH Vítězná Litovel

První turnaj byl takový hořkosladký - se Šternberkem jsme dlouho vedli, nakonec z toho ale byla jen remíza. Vzápětí jsme pak trestuhodně zahodili velkou možnost na vítězství, kteroou nám nabídl druhý ze soupeřů: Jeseník přijel jen s pěti hráči do pole, neměl tedy koho střídat. I přesto jsme tým z dalekého severu nedrtili a naopak jsme utržili porážku.

FBC Playmakers Prostějov "B" - FBC Falcons Šternberk "B" 4:4

FBC Playmakers Prostějov "B" - FBK Jeseník "B" 2:3

 

2. kolo - 22.10., SH Kostelec na Hané (domácí turnaj)

Pokud je něco nepříjemné, tak prohrát oba zápasy na turnaji. Pokud je ale něco horší, tak porážka v obou utkáních na tom domácím. Přesně to se nám "podařilo" v říjnu, kdy tým po divokém boji nestačil těsně Olomouci a následně padl také s Postřelmovem, katem Playmakerů. Vždyť loni to byl právě Postřelmov, který Playmakery obral na turnaji, v němž se rozhodovalo o prvním fleku. Navíc s Postřelmovem jsme uzavřeli i minulou sezónu - porážkou 1:4. Na tento velmi urputně hrající tým zkrátka neumíme.

FBC Playmakers Prostějov "B" - FBS Olomouc "C" 2:3

FBC Playmakers Prostějov "B" - TJ Postřelmov 2:4

 

3. kolo - 6.11., SH Velká Bystřice

Další turnaj jsme začali potupnou porážkou s Droždínem. Opakoval se v zásadě scénář z předchozích dvou zápasů: střelecká převaha je výrazně na naší straně, produktivita ale mizivá. V tomhle případě poměr střel tak 50:8, přesto je z toho další, už čtvrtá porážka. Navíc s týmem, který prostě je hratelný. Z tohoto zápasu jsme si ale vzali ponaučení. Tedy, jak se to vezme: hráli jsme pořád stejně, akorát jsme byli snad ještě důraznější, častěji na míčku, hlad po vítězství nám snad koukal i z očí. A povedlo se! Soupeře jsme přestříleli, tentokrát se navíc pomalu nedostal za půlku. Výsledkem byla zasloužená výhra, na kterou jsme tak dlouho čekali.

FBC Playmakers Prostějov "B" - FBC Droždín 1:4

FBC Playmakers Prostějov "B" - Arctic Olomouc 9:2

 

​4. kolo - 26.11., SH Kojetín

Po turnaji v Bystřici ale přišlo kruté vystřízlivění. Přes značné ztráty kvůli zraněním jsme totiž jeli do Kojetína pro body. Tedy alespoň jsme si to mysleli. Hned v prvním zápase jsme ale dostali varování v podobě porážky od domácích 2:6. Nestačilo však. Nadále jsme předváděli výkon bez rychlosti, bez důrazu, hru bez momentu překvapení. Navíc s dírami v obraně, které soupeř nemilosrdně trestal. Navíc se obrázek hry nezměnil ani ve druhém zápase, který dostal navíc podobu debaklu. Poslední třetina už se víceméně dohrávala, o výsledku už bylo jasno. Turnaj ukázal, že pouze kvalitní sestava nestačí.

FBC Playmakers Prostějov "B" - Jamajka Kojetín 2:6

FBC Playmakers Prostějov "B" - Orel Jednota Troubelice 1:8

​5. kolo - 14.1., SH Velká Bystřice

Předposlední místo a v zádech dva debakly. Do Velké Bystřice jsme jeli v nezáviděníhodné situaci a navíc s vědomím, že nutně potřebujeme vyhrát a přinejmenším navázat na styl hry předváděný na druhém či třetím turnaji. A povedlo se! Tým tentokrát vsadil na jistotu v zadních řadách a hned tři nové hráče, kteří se navíc okamžitě stali oporami. Zvlášť duo Koranda_pán pořádně řádilo, nejvíce však soupeře ničil Michal Konečný, toho času na antibioticích. Šesti góly však postupně potopil Šternberk i Droždín. Nebyl to však jen on, na kom výsledky stály: mužstvo tentokrát podalo skvělý týmový výkon, kde každý hráč výrazně k výhrám pomohl. Skvělou produktivitu tak tentokrát podpořil i výborný výkon brankáře a navíc i minimálně chybující obrana. Šest bodů tak bylo na světě, že se na ně ale Playmakeři načekali!

FBC Playmakers Prostějov "B" - FBC Falcons Šternberk "B" 4:2

FBC Playmakers Prostějov "B" - FBC Droždín 6:2

6. kolo - 5.2., SH Rooseveltova Olomouc

Do Olomouce jel tým oproti minule jen lehce pozměněný, vítězná sestava se přece nemění. A jak se ukázalo, byl to správný tah. V prvním zápase, který byl herně pohledný, jsme dokázali trpělivě bránit i útočit a ve třetí třetině postupně převzít kontrolu nad zápasem. Byla na naší straně vidět velká chuť do hry, střelecky jsme pak byli opět velmi aktivní. Druhý zápas se pro nás nevyvíjel dobře, dokonce jsme po delší době v utkání prohrávali. Druhá třetina však byla už jasně pro nás a ve třetí jsme z průběžné prohry udělali pro soupeře debakl. Mužstvo opět podalo týmový výkon a po zásluze si odvezlo všech šest bodů, Míra Klimeš si navíc připsal první vychytanou nulu. A pozor, i tentokrát jsme v tabulce stoupli!

 FBC Playmakers Prostějov "B" - FBC ZŠ Uničov "B" 3:0

FBC Playmakers Prostějov "B" - FBC Sokol Týn-Lipník "B" 9:3

7. kolo - 18.2., SH Vítězná Litovel

Cíl pro Litovel? Naprosto jasný: navázat na předešlé dva turnaje jak hrou, tak výsledky. A z větší části se podařilo. Tým, který oproti poslednímu turnaji prošel spíše kosmetickými změnami se nejprve popasoval s Jeseníkem. Soupeř, který nám už loni dával zabrat, opět nezklamal - i přesto že část jeho hráčů dorazila až koncem první třetiny. Z utkání se stal boj o každý metr, hrálo se místy hodně tvrdě. A na obou stranách bylo také hodně šancí, útočníci však často mířili jen do brankářů. Ze souboje nakonec máme bod, ačkoli jsme dvakrát vedli. V dalším zápase oproti tomu předchozímu góly přímo pršeli. Po první třetině jsme vedli 6:1 (!), v polovině zápasu už 9:1. Pak jsme ale polevili a soupeř začal trestat. Nakonec jsme se ještě báli o výsledek a byli rádi, že trenér nejel - pravděpodobně by ho trefilo.

 FBC Playmakers Prostějov "B" - FBC Jeseník "B" 2:2

FBC Playmakers Prostějov "B" - Orel Jednota Troubelice 11:8

​8. kolo - 11.3., SH Velká Bystřice

​Turnaj v menším městě nedaleko Olomouce nás zastihl ve skvělé formě. Do určité míry se stabilizovala sestava jezdící na turnaje, stejně tak i výsledky: z předchozích šesti utkání jsme ani jednou nevyšli bez bodů! To samé se nám navíc povedlo i na našem osmém vystoupení. Nejprve nás čekal Uničov, který kromě svého tradičně bezzubého útoku představil i poměrně propustnou obranu. Nakonec nám v cestě k výraznějšímu vítězství stála hlavně branková konstrukce a přesnost střelby - prakticky celý zápas byl v naší režii. Druhé utkání, kde jsme se snažili přetlačit Olomouc, bylo od začátku divokou přestřelkou. Po první třetině jsme prohrávali 2:3, v té druhé, povedené, jsme se ale dostali do laufu. Třetí, tentokrát velmi nervózní dějství, pak vyznělo lépe pro nás. Nejenže jsme si tak odvezli dalších šest bodů, hlavně jsme se ale přiblížili medailovým pozicím!

 

 FBC Playmakers Prostějov "B" - FBC ZŠ Uničov "B" 4:1

FBC Playmakers Prostějov "B" - FBS Olomouc "C" 6:5

 

9. kolo - 1.4., SH Kostelec na Hané (domácí turnaj)

​Turnaj, na kterém bylo všechno špatně. I tak se s mírnou nadsázkou dá hovořit o druhém domácím turnaji. Na něj jsme zase jednou jeli nekompletní, chyběli třeba Pavel Janeček a Pepa Koranda. Těžko ale říct, zda tito dva hráči dělají tak obrovský rozdíl mezi hrou dobrou a mizernou. Faktem je, že v souboji s Kojetínem jsme padli málem na dno. Nedostávali jsme se do tempa a do šancí, naopak jsme v obraně nechávali obrovské mezery. A Kojetín se svými velmi šikovnými a rychlými hráči trestal. Vůbec poprvé v sezóně jsme tak měnili brankáře. Sympatickým výkonem se alespoň blýskl Dominik Vychodil a především hattrickový Michal Konečný. Tito dva hráči pak výrazně promluvili i do utkání s Postřelmovem, v němž ale dva hráči chyběli. Michal Sobecký se během duelu s Kojetínem zranil, Aleš Horváth pak ještě před půlkou zápasu s Postřelmovem. Soupeř tak měl takřka dvojnásobnou početní převahu nad naším, v tu chvíli prořídlým a unaveným týmem. Ten ale přesto vydřel tři body. Na naší straně byla větší florbalovost i muška, i když pár tyček taky padlo.

 

 FBC Playmakers Prostějov "B" - HC Jamajka Kojetín 4:9

FBC Playmakers Prostějov "B" - TJ Postřelmov 4:3

 

 

 

 

Další informace zde: http://www.ceskyflorbal.cz/souteze/ostatni/olomoucky-prebor-muzu-A/vysledky

 

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Národní sportovní agentura podpořila Playmakery
I pro rok 2023 žádal oddíl FBC Playmakers Prostějov o podporu z dotačního programu Můj klub. A také letos byl úspěšný.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Co tě v uplynulé sezóně 2022/2023 nejvíce potěšilo?

  Postup Áčka do "regionu"
0 (0,0%)

  Postup veteránů na republikové finále
0 (0,0%)

  Solidní sezóna starších žáků
0 (0,0%)

  Založení veteránů
0 (0,0%)

  Poslední, vítězný turnaj mladších žáků
0 (0,0%)

  Něco jiného...
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz