Úvod » Junioři » Letní příprava

Dorostenci drželi krok jen s Uničovem

publikováno 22.05.2017

Velkou zkušenost mají za sebou po neděli dorostenci Playmakers Prostějov. Vůbec poprvé se totiž dostali do konfrontace se soupeři, s nimiž od půlky září budou hrát jednu ligu. Během naším oddílem pořádaného turnaje Playmakers junior cup 2017 se utkali s Droždínem, Uničovem a Přerovem.

Kostelec na Hané - V neděli odpoledne bylo v Kostelci na Hané rušno. Sjelo se sem asi padesát dorosteneckých florbalistů, kteří si vyzkoušeli, jak umí s hokejkou a v jaké jsou měsíc po sezóně formě. V případě prostějovských Playmakerů šlo naopak o to, aby si kluci vyzkoušeli tempo zápasu a to, zda udrží se zkušenějšími soupeři krok. Pro Prostějovany se jednalo o tvrdou lekci, brzy totiž poznali, že hra na tréninku a v zápase se může zásadně lišit.

FBC Playmakers Prostějov - FBC Droždín 2:13 (0:6, 2:5, 0:2)

Už první okamžiky zápasu ukázaly, že mají svěřenci kvarteta Zbránek-Horváth-Sobecký-Vybíral před sebou ještě spoustu práce. Po půl minutě totiž inkasovali gól a brzy přišly další. Rozveselení přišlo až ve druhé třetině, kdy se po nahození Minxe od modré dostal k dorážce Miroslav Bukovan. Pouze však snižoval a společně s brankou Štěpána Sekaniny, která padla z volného úderu, spíše jen kosmeticky upravil skóre. Ne však dojem: Prostějované zaostávali v rychlosti, přesnosti i četnosti nahrávek, o střelbě netřeba hovořit. Nějaké náznaky šancí si sice vytvořil třeba Elsner, ale jeho brejky většinou končily na připraveném brankáři.

FBC Playmakers Prostějov - FBC ZŠ Uničov 0:5 (0:2, 0:2, 0:1)

Příliš krutý výsledek chtělo by se říct. Pravdou je, že soupeř byl opět lepší, florbalovější. Přesto ho však obrana ve složení Minx, Jedlička - Sekanina, Dittman nepouštěla tolik do šancí, ani do těch ložených. Utkání už se navíc zdaleko jen nehrálo pouze na polovině Playmakerů. Ti se totiž stále častěji odhodlávali k útočným výpadům. Za zmínku stojí průniky Sekaniny, snaha o střelbu od Bukovana či Sonnevenda nebo dalekonosné střely Krejčího. Ty i mnohé další pokusy však byly nepřesné a soupeř nemilosrdně trestal zaváhání. Třeba v první třetině hned dvakrát těsně před jejím koncem. Hráče Prostějova však zlomil až průběh druhého dějství. Přesto dojem z utkání byl mnohem lepší: hráči vesměs fyzicky stíhali, chyběla jim ale přesnost, sehranost a zkušenosti.

FBC Playmakers Prostějov - FBC Spartak Přerov 3:12 (1:6, 1:4, 1:2)

Přísloví "To nejlepší nakonec" bohužel tentokrát neplatilo. Právě naopak: závěr turnaje jsme si pokazili mimořádně špatným výkonem. Světlé chvilky, které byly v průběhu zápasu s Uničovem alespoň trochu četné zcela vymizely. A to přesto, že na branku soupeře z bezprostřední blízkosti našeho zařízení pohotově odpověděl ze standardky Tomáš Krejčí. Podařilo se mu totiž z volného úderu prostřelit soupeřovu zeď a to do horního růžku branky. Soupeř ale následně přidal a už v první minutě téměř pohřbil naděje na přijatelný výsledek. Alespoň trochu je ale oživil opět Tomáš Krejčí, který si naběhl na levém křídle s míčkem do pásma, udělal zasekávačku a z otočky kolem soupeře poslal míček k bližší tyči. Snížil tak na 2:7, na což ovšem Přerov odpověděl třikrát rozebráním obrany a v důsledku třemi góly. Decimovaní Playmakeři se vzmohli už jen na snížení, kdy se důrazem zaskvěl nejmenší hráč týmu Stanislav Elsner. Zápas už tím ale nezachránil.

SESTAVA PROSTĚJOVA: Galandák - Závodný, Minx, Sekanina, Dittman - Elsner, Mráček, Bukovan - Špičák, Krejčí, Marák - Jedlička, Sonnevend (první zápas)

Turnaj ukázal, že mladí Playmakeři mají ještě hodně mezer. Přesnost, rychlost, pohyb po hřišti, spolupráce, komunikace, důraz. Tohle i mnohé další hře chybělo nebo bylo nedostatečné. Nejen trenérům, ale především hráčům dala klání hodně důvodů k zamyšlení. A stejně tak důvodů, proč nepolevovat v trénování, ale naopak ještě přidat.

A abychom nezapomněli: Děkujeme všem účastníkům, hlavně rozhodčím a soupeřům, kteří vážili do Kostelce dlouhou cestu. Gratulujeme pak vítězům z Droždína, kteří odjížděli neporažení a vybojovali si drobné ocenění v podobě poháru. Za svůj bojovný výkon, a v posledním zápase na hranici možností a sil, si ho plně zasloužili. :-)

 

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Národní sportovní agentura podpořila Playmakery
I pro rok 2023 žádal oddíl FBC Playmakers Prostějov o podporu z dotačního programu Můj klub. A také letos byl úspěšný.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Co tě v uplynulé sezóně 2022/2023 nejvíce potěšilo?

  Postup Áčka do "regionu"
0 (0,0%)

  Postup veteránů na republikové finále
0 (0,0%)

  Solidní sezóna starších žáků
0 (0,0%)

  Založení veteránů
0 (0,0%)

  Poslední, vítězný turnaj mladších žáků
0 (0,0%)

  Něco jiného...
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz