Úvod » A tým

Cesta Playmakerů Pohárem skončila ve třetím kole

publikováno 10.09.2017

Velký soupeř přijel v neděli k třetímu kolu Poháru České pojišťovny do Kostelce na Hané. Playmakeři se zde utkali s prvoligovým soupeřem, FBŠ Hattrick Brno. A málem zápas přinesl překvapení: Prostějov sice tahal za kratší konec provazu, přesto více než dvě třetiny utkání držel stav 5:5.

Utkání zprvu přinášelo to, co čekal asi každý. Tedy velký tlak ze strany Brna a obrovské tempo na obou stranách. Především Štěpán Panák v domácí bráně měl hodně co dělat, letěla na něj jedna střela za druhou. A už na konci první minuty se do míčku opřel Matěj Hronek, který prudkou ránu namířil do šibenice. Nápor Jihomoravanů pokračoval, jenže z první pořádné střely se prosadili Playmakeři. V desáté minutě poslal ještě ze středního pásma skrytou střelu tahem na bránu Karel Hloch. A uspěl!

A bylo ještě veseleji. Zdeněk Fojt se totiž ocitl v neobvyklé roli střelce a z kruhu se nemýlil. Vyrovnaný, a překvapivý, stav utkání ale vydržel jen minutu. To se k míčku dostal MarekFuchs, který nakonec Hattircku vystřílel vítězství. Ale nepředbíhejme, v tu chvíli totiž probíhala teprve první třetina a hosté měli co dělat. Soupeře sice ničili šestnácti střeleckými pokusy, ale na branku Marka Fuchse vzápětí odpověděl Radek Šimíček. Celky tak šly do šaten za stavu 3:3.

Co zdobilo začátek první třetiny, to se znásobilo na úvod druhé. Domácí ucítili šanci, zjistili, že při dobře zvolené taktice můžou držet se soupeřem krok. Brňané se naopak nehodlali smířit s pokořením od regionálního celku a tlačili se do brány ještě více. Napnout síťku mohli Machále či Ondráček, ani jeden ale neuspěl. A když se náhodou dostal některý z hostí do střelecké situace, zasáhl skvělý Panák. Playmakeři si navíc vynutili přesilovku a tu také těsně před jejím koncem dokázali využít. Jmenovitě poslal Miczek parádní pas před poloprázdnou bránu na volného Patrika Dočkala a ten proměnil. V polovině utkání ale bylo vše jinak, protože se v rozmení minuty prosadili Patrik Fabián a David Hauser - což znamenalo vedení 5:4 pro Brno. Uplynula ale jen chvíle a přes celé hřiště prošel obránce Josef Ťuik, který prostřelil pod rukou brankáře.

Do konce třetiny už se pouze nechali vyloučit právě poslední ze střelců a také Milan Fojt, který potvrdil svou pověst rtuťovitého hráče. Výsledkem byl trest 2+10 a početní výhoda Hattricku, kterou ale Brňané nevyužili. Naopak se jim dařilo později. Nejprve se dostali do vedení, které následně ještě navýšili. Demotivovaní Playmakeři to zkusili i bez brankáře, ale prakticky vzápětí inkasovali poosmé, z toho počtvrté od Marka Fuchse.

Prostějované se tak s Pohárem rozloučili ve třetím kole, vyrovnali tak umístění z předminulé sezóny. Tehdy však měl trenér Bouda k dispozici mnohem zkušenější i početnější celek. Za výsledek a dravý výkon se navíc Playmakeři nemusí i přes prohru s Hattrickem stydět. Soupeři byli čestným, i když místy hádavým, protivníkem a ze hřiště tak mohli hráči v černomodrých dresech odejít se vztyčenou hlavou.

STATISTIKY:

FBC Playmakers Prostějov - FBŠ Hattrick Brno

5:8 (3:3, 2:2, 0:3)

Branky a asistence: 10. Hloch K., 13. Fojt Z. (Miczek), 18. Šimíček (Dočkal), 29. Dočkal (Miczek), 33. Ťuik

Střely na branku: 16:43

Vyloučení: 4:2, Využití: 1:1

Sestava Prostějova: Panák - Ťuik, Pekař M., Fojt M., Horváth - Fojt Z., Miczek, Šimíček, Dočkal, Brumlík, Zbránek, Hloch K., Konečný Trenér: Martin Bouda

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Národní sportovní agentura podpořila Playmakery
I pro rok 2023 žádal oddíl FBC Playmakers Prostějov o podporu z dotačního programu Můj klub. A také letos byl úspěšný.

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce

Anketa

Co tě v uplynulé sezóně 2022/2023 nejvíce potěšilo?

  Postup Áčka do "regionu"
0 (0,0%)

  Postup veteránů na republikové finále
0 (0,0%)

  Solidní sezóna starších žáků
0 (0,0%)

  Založení veteránů
0 (0,0%)

  Poslední, vítězný turnaj mladších žáků
0 (0,0%)

  Něco jiného...
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz