Úvod » B tým

B tým byl v Přerově stoprocentní

publikováno 24.09.2017 (aktualizováno 27.09.2017)

Úspěšně začala sezóna pro B tým Playmakerů. V Přerově se jim podařilo porazit domácí tým Spartaku a po zodpovědně a zároveň agresivně odehraném zápase berou první tři body. Prostějované navíc vzápětí přidali další výhru s Lipníkem. Cesta za šesti body však byla trnitá.

Především úvod prvního zápasu přinesl nezvyklou situaci: Playmakeři totiž brzy prohrávali. Zaváhání obránce v oslabení a pak další, které tentokrát bylo potrestáno skvělou střelou bekhendem pod břevno, znamenaly dvougólové manko. Parta kolem kapitána Josefa Korandy se zprvu hledala a přestože byla střelecky aktivnější, nejprve se nemohla prosadit. Přitom šance tým měl - Brumlík či Matoušek stříleli o sto šest, obrovské šance pak spaloval Kamil Pán, který se chytal za hlavu, když z velkého brankoviště v tutové šanci nedal.

Vše si ale vynahradil ve druhé třetině, v níž se stal hrdinou. Nejprve totiž střelou ke vzdálěnější tyči snížil a následně byl faulován v gólové situaci. A kličkou na golmana při následném trestném střílení vyzrál. Najednou to byli Playmakeři, kdo měl psychickou výhodu. Do vedení je nakonec dostal známý snajpr Michal Konečný a brankový účet uzavřel obránce Dominik Vychodil. Sice to vypadalo, že by se soupeř vzmohl na závěrečný odpor, k němu však nedošlo. Stejně jako k dorovnání dvougólového manka.

FBC Playmakers Prostějov - FBC Přerov 4:2 (0:2, 3:0, 1:0)

Branky: 15. Pán (Brumlík), 17. Pán, 20. Konečný (Pán), 32. Vychodil (Koranda)

Sestava: Vybíral - Sobecký, Pekař M., Koranda, Vychodil - Pán, Konečný, Janeček - Heinisch, Brumlík, Matoušek.

To druhé utkání se odvíjelo naopak. I v něm se však nejprve Playmakeři rozehřívali na provozní teplotu. Pak ale dvakrát udeřili: nejprve díky důraznému Pavlu Janečkovi, následně se bleskově prosadil také Petr Heinisch, pro kterého to byl první ligový gól. Playmakery pak navíc uklidnil gól Josefa Korandy, který se prosadil střelou z půlky hřiště. Hra se trochu uklidnila a začali se ozývat také borci z Lipníka. Především pohyb Šlosara s Němečkem dělal místy Paymakerům problémy. A ty mohly být vážné: po jedné ze střel se totiž domáhali Cannibals gólu. Rozhočí však byl neoblomný - míček za brankovou čárou nebyl.

Tento moment mohl přispět ke konečnému výsledku. Do kontaktu se totiž Lipník nedostal. A to přesto, že šancí neměl úplně málo. Playmakeři měli zejména kolem půlky zápasu problém s přecházením jeden na jednoho, později se přidalo přetahování míčků. Hosty však po každém zaváhání pacifikovala pozorná obrana a jistě chytající Klimeš. Ten za svá záda pustil jen jednu střelu, víc než snížení na 1:3 Playmakeři sokovi nedovolili.

FBC Playmakers Prostějov - FBC Cannibals Lipník 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)

Branky: 7. Janeček (Koranda), 7. Heinisch (Brumlík), 13. Koranda, 33. Janeček (Pán)

Sestava: Klimeš - Sobecký, Pekař M., Koranda, Vychodil - Pán, Konečný, Janeček - Heinisch, Brumlík, Matoušek.

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Národní sportovní agentura podpořila Playmakery
I pro rok 2023 žádal oddíl FBC Playmakers Prostějov o podporu z dotačního programu Můj klub. A také letos byl úspěšný.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Co tě v uplynulé sezóně 2022/2023 nejvíce potěšilo?

  Postup Áčka do "regionu"
0 (0,0%)

  Postup veteránů na republikové finále
0 (0,0%)

  Solidní sezóna starších žáků
0 (0,0%)

  Založení veteránů
0 (0,0%)

  Poslední, vítězný turnaj mladších žáků
0 (0,0%)

  Něco jiného...
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery