Úvod » Junioři

Zlepšené výkony dorostenců zatím body nepřinesly

publikováno 25.10.2017 (aktualizováno 26.10.2017)

Nadějně se vyvíjel nedělní turnaj v Hranicích pro mladé Playmakery. V obou zápasech sahali po bodech, Lipník dokonce většinu zápasu přehrávali. Nakonec se však radovali v obou případech soupeři.

V prvních zápasech sezóny dostávali výprasky, nyní už tomu tak není. Dorostenci nastoupili do utkání s novými zkušenostmi a přestože neudávali tempo hry, dokonce se dostali do vedení. Jeden z protiútoků využil po samostatné akci Aleš Marák a Playmakeři vedli. Po individuální chybě ale soupeř těsně před koncem třetiny srovnal a hrálo se od začátku.

Také první část další třetiny se pro Playmakery vyvíjela slibně. Dostávali se do šancí, příliš prostoru nedávali soupeři. A když už se náhodou nějaká střela naskytla, zneškodnil ji velmi dobře chytající Galandák. Soupeř se navíc prohřešil faulem na Mullera a následnou přesilovku dokázali Prostějované využít: po krátkém tlaku se prosadil Miroslav Bukovan. Jenže do konce třetiny ještě nějaký čas zbýval, přinejmenším dost na to, aby soupeř opět srovnal krok. A to se mu povedlo.

Třetí třetina bohužel byla playmakerovská klasika. Hned z jejího kraje dostali gól na 2:3 a od té doby už se jim nedařilo. Soupeř začal tlačit a byla z toho další branka. Obrana se zčásti rozložila a tak Šimon Galandák mohl jen bezmocně pihlížet, jak útočící soupeř prošel přes dva beky a zakončil za jeho záda. Přes veškerou mizérii třetí třetiny se však ještě koncem zápasu svěřenci trenérů Vybírala a Sobeckého ozvali. Od mantinelu totiž dostal před bránu přesný pas Erik Špičák, který to udělal po svém: míček prostě nějak dotlačil až za brankovou čáru. O vítězi však už bylo rozhodnuto.

FBC Playmakers Prostějov - FBC Topgal Šternberk 3:6 (1:1, 1:1, 1:4)

Branky: 11. Marák, 23. Bukovan (Špičák), 36. Špičák (Marák)

Sestava: Galandák - Závodný, Sonnevend, Minx, Jedlička, Dittman, Muller - Krejčí, Bukovan, Marák - Špičák, Mráček, Martinek

Druhý zápas se nakonec tomu prvnímu podobal, zprvu ale vypadal jinak. Dorosti totiž poprvé v sezóně soupeře skutečně přehrávali, byli opticky lepší a navíc se častěji dostávali do střel. To koneckonců ukázali už 37 vteřin po začátku utkání. Rychlé přečíslení totiž Aleš Marák vyřešil střelou k tyči. Soupeř ale ještě do konce periody srovnal a před polovinou té druhé se dokonce dostal do vedení. Playmakeři však ještě předvedli vzepětí. Začali stále víc tlačit, několikrát soupeře zamkli v pásmu. A nakonec se radovali. Od hokejové modré totiž trefil růžek branky Michal Závodný. Dvě minuty po něm navíc opět zazářil Aleš Marák a Prostějov začal věřit ve tři body.

Rozhodující chvíle ale přišly opět až v prokleté třetí třetině. Přestože si Prostějované dopředu řekli, že nepoleví a budou dál hrát, co potřebují, opak byl pravdou. Zahajující pětka totiž včas nevystřídala a již unavenému soupeři tak Lipník nadělil vyrovnávací gól. To Playmakery nalomilo, definitivně je pak zlomila dvouminutová přesilová hra. Přestože v ní mohli zápas zdramatizovat a tou dobou už dvougólové manko stáhnout, nepodařilo se jim to. Konec zápasu už se nesl v duchu letargie a obrovského zklamání - mládí Playmakerů totiž stále naplno neukázalo svou sílu. A tentokrát ho to stálo čtyři body.

FBC Playmakers Prostějov - FBC Lipník 3:5 (1:1, 2:1, 0:3)

Branky: 1. Marák (Špičák), 13.Závodný, 15. Marák (Špičák)

Sestava: Konvička - Závodný, Minx, Sonnevend, Dittman - Špičák, Bukovan, Marák - Krejčí, Mráček, Martinek (část zápasu Muller)

 

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Národní sportovní agentura podpořila Playmakery
I pro rok 2023 žádal oddíl FBC Playmakers Prostějov o podporu z dotačního programu Můj klub. A také letos byl úspěšný.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Co tě v uplynulé sezóně 2022/2023 nejvíce potěšilo?

  Postup Áčka do "regionu"
0 (0,0%)

  Postup veteránů na republikové finále
0 (0,0%)

  Solidní sezóna starších žáků
0 (0,0%)

  Založení veteránů
0 (0,0%)

  Poslední, vítězný turnaj mladších žáků
0 (0,0%)

  Něco jiného...
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz