Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Junioři

Konečně! Dorosti bodovali v Mohelnici

publikováno 09.12.2017 (aktualizováno 10.12.2017)

Dlouhé čekání je minulostí. Dorostenecký tým poprvé v sezóně bodoval, rovnou získal tři body. Na turnaj v Mohelnici přesto parta kolem kapitána Závodného bude vzpomínat se smíšenými pocity. Paradoxně totiž porazila papírově silnějšího soupeře, se slabším naopak Playmakeři neuspěli.

FBC Playmakers Prostějov - FBC Asper Šumperk 5:2 (1:0, 3:1, 1:1)

Branky: Marák (Dittman), Novák, Krejčí, Bukovan (Novák), Bukovan Vyloučení: 3:2 Využití: 1:1 V oslabení: 1:0 Průběh zápasu: 4:0, 4:1, 5:1, 5:2 Sestava: Galandák - Závodný, Sonnevend, Dittman, Jedlička - Novák, Bukovan, Marák - Krejčí, Mráček, Špičák

Do utkání dorostenci doslova vlétli a začal se tlačit dopředu. Po minutě však první nápor utichl a byl to naopak Šumperk, kdo podle očekávání začal udávat tempo hry. Seveřané však měli problém dostat se k většímu ohrožení brány, Playmakeři dobře bránili a zblokovali řadu šancí už v zárodku. A tak se na konci první třetiny sami prosadili. Dittman vytáhl hru coby obránce až na úroveň velkého brankoviště, kde od mantinelu přihrál na šířku hřiště Aleši Marákovi. Střela mu sice úplně nesedla, ale přízemním pokusem trefil bránu.

Šumperk se posléze začal tlačit do útoku ještě víc. Jeho hráči však netušili, co je čeká. V 15. minutě totiž začali Prostějované dosud nevídanou kanonádu. Nejprve se z otočky do růžku prosadil Tomáš Novák, dvě minuty na to Playmakeři zabojovali na ose hřiště o míček, hosté ho ztratili a Tomáš Krejčí po střele do růžku brány mohl oslavit svůj první gól v lize. Demolici pak dokončil za další dvě minuty Miroslav Bukovan. Tomu ve vlastním oslabení vybojoval míček Novák, hráč s číslem 33 tak následně pokračoval sám na bránu a po kličce do forhendu zavěsil. Šumperk začal nervóznět, nahrávky najednou nenacházely cíl, střely létaly do neznáma. Asper však dostal obrovskou šanci vrátit se do zápasu: Poslední tři minuty totiž po faulu Bukovana (5 minut) hrál přesilovku. A taky ji využil.

Ovšem jen jednou. Zbytek dlouhé početní nevýhody Playmakeři s přehledem odbránili. To už se ale Šumperk nadechoval k dalšímu náporu. Obrana Prostějova byla místy jak na kolotoči, ale co nezvládla ona, pokryl pozorný Šimon Galandák, případně blokující Zbyněk Mráček. Přesto se zdálo inkasování téměř nevyhnutelné. A také se tak stalo, i když ještě předtím se dokázal podruhé prosadit Miroslav Bukovan. Ten prosvištěl celé hřiště, obešel přitom tři hráče a akci zakončil přesnou střelou. Napětí přesto trvalo do poslední vteřiny, někteří na střídačce ani nedýchali a jakoby se jim při pohledu na skore nechtělo věřit. Ale bylo tomu tak: Playmakers utkání zvládli až do konce a připsali si první, veledůležité a povzbudivé tři body.

 

FBC Playmakers Prostějov - FBC Hranice 1:5 (0:3, 0:2, 1:0)

Branky: Krejčí (Špičák) Vyloučení: 1:1 Bez využití Průběh zápasu: 0:5, 1:5 Sestava: Konvička - Závodný, Sonnevend, Dittman, Jedlička - Novák, Bukovan, Marák - Krejčí, Mráček, Špičák

Možná až příliš povzbudivé, zdálo by se ve druhém zápase. Proti nám tentokrát stály Hranice, které se v útoku trápily podobně jako my. Jenže jakoby na parketách mohelnické haly najednou bylo jiné mužstvo Playmakerů. Začátek byl hodně nepovedený. Prostějov se prakticky jen bránil, první třetinu strávil uzamčený ve vlastní třetině. Na druhé straně zahrozili jen Závodný s Krejčím, tyto vlaštovky však nestačily.

Ani ve druhé třetině se přes urgence trenéra obraz hry příliš nezměnil. Prostějov nadále zaostával v pohybu a důrazu, které naopak předváděl v prvním utkání. A Hranice trestaly. Nedůslednosti v obraně, pomalé přistupování k útočícím hráčům, drobná zaváhání. Z toho všeho dal postupně pět branek a vypadalo to, že Hranice míří neohroženě za třemi body.

Na přelomu druhé a třetí třetiny však několikrát ostřeloval bránu Novák a zčásti nastartoval mužstvo k odhodlanějšímu výkonu. Playmakeři napli síly a najednou se Hranice nedostávaly do střel. Bohužel, nedokázali toho využít, sami měli problém se dostat přes střední pásmo. V polovině třetí třetiny se ale přeci jen ještě skore měnilo. Špičák nevzdal souboj o míček, na větším soupeři ho vybojoval a nahrál Tomášei Krejčímu, který poslal míček k tyči. Dalších šest minut byli nečetní diváci svědky vyrovnanější hry, jednou zazněla prostějovská tyčka. Další branky už však nepadly, což znamenalo, že Prostějov nakonec nastřádal jen tři body.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Národní sportovní agentura podpořila Playmakery
I pro rok 2023 žádal oddíl FBC Playmakers Prostějov o podporu z dotačního programu Můj klub. A také letos byl úspěšný.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Co tě v uplynulé sezóně 2022/2023 nejvíce potěšilo?

  Postup Áčka do "regionu"
0 (0,0%)

  Postup veteránů na republikové finále
0 (0,0%)

  Solidní sezóna starších žáků
0 (0,0%)

  Založení veteránů
0 (0,0%)

  Poslední, vítězný turnaj mladších žáků
0 (0,0%)

  Něco jiného...
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery