Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Úspěchy klubu

První polovina sezóny? Bídy i příjemá překvapení

publikováno 24.12.2017

BUDE AKTUALIZOVÁNO Zhruba v polovině je koncem roku 2017 florbalová sezóna Playmakerů. A přinesla toho hodně. Nadšení, zklamání, radost i zoufalství. To vše zakusili prostějovští florbalisté na kolbištích po celém kraji. Jak se ale říká: Konec dobrý, všechno dobré. A pokud by Playmakeři v nastoleném duchu pokračovali, platilo by to i pro konečné hodnocení sezóny. I když, jak v čem...

V následujícím článku si spolu projdeme nejprve výkony jednotlivých týmů, následovat pak budou nejzajímavější momenty a kuriozity. I těch jsme si během předchozích čtyř měsíců pár užili.

"A" TÝM: Nečekaná dominance

Kdo by před sezónou čekal, že Áčko Playmakerů bude první? Asi málokdo. Ano, Playmakeři poslední čtyři roky ve své lize pomýšlí na nejvyšší příčky, očekávání však byla někde kolem třetího místa. Že budeme v půlce sezóny zlatí by si netipnul snad ani největší optimista.

Jenže tomu tak skutečně je. Stará garda s rostoucí pomocí mladých bijců úřaduje, často ukazuje hlad po gólech. I když někdy, třeba s Kostelcem na Hané, umí i zaškobrtnout. Jak se ale říká, není každý den posvícení. A sportovních klopýtnutí má zatím za sebou Áčko věru málo.

Umístění: 1. místo, Zápasy: 8, Body: 19, Vstřelené branky: 48, Inkasované branky: 44

 

Individuální statistiky:

Nejproduktivnější hráč: Daniel Miczek - 16 bodů, Nejlepší střelec: Daniel Miczek: 14 branek, Nejlepší nahrávač: Zdeněk Fojt - 10 asistencí, Nejproduktivnější obránce: Milan Fojt - 6 (0+6), Nejlepší brankář: Štěpán Panák - 3,83

 

"B" tým: Tápání ve středu tabulky

Nejvyšší cíle, včetně postupového, měl naopak B tým. Bodejť by ne - sestava mužstva byla ještě silnější než loni, z Přerova se vrátili Milan Hnízdil a Lukáš Brumlík, tým rozhodně na nejvyšší příčky měl. Pak ale přišla jenže: vázla produktivita, chvílemi také souhra. Florbalový stroj skřípal.

Koncem roku se alespoň podařilo dát soupeři z Olomouce nadílku v podobě deseti branek. Smíšené pocity tím však nezmizely. Tenhle tým má na víc, než co zatím byl schopný na hřišti ukázat.

Umístění: 4. místo, Zápasy: 10, Body: 14, Vstřelené branky: 46, Inkasované branky: 40


Individuální statistiky:
Nejproduktivnější hráč: Michal Konečný - 16 bodů, Nejlepší střelec: Kamil Pán: 9 branek, Nejlepší nahrávač: Michal Konečný - 8 asistencí, Nejproduktivnější obránce: Dominik Vychodil - 7 (3+4), Nejlepší brankář: Ondřej Vybíral - 3,83

 

DOROST: Krev, pot a slzy. Na konci radostí?

Nejtěžší vstup do ročníku mají za sebou dorostenci. Pro tým to byla první sezóna, pro drtivou většinu jednotlivých hráčů pak taky. A výsledky tomu napovídaly. Alespoň na prvních dvou turnajích. Postupně kluci ukazují, že mají poenciál. A pomalu stahují náskok soupeřů ze suterénu ale také ze středu tabulky.

Nejmladší Playmakery zdobí zejména přístup k tréninkům, hlavně však pokroky, které dělají. Někteří v únoru pomalu nevěděli, co florbal je. Nyní už jsou schopni předvádět výkony na ligové úrovni. A nejednoho soupeře potrápit. Prosincová výhra nad Šumperkem byla první vlaštovka lepších časů. Poslední? Nemyslím si.

Umístění: 12. místo, Zápasy: 10, Body: 3, Vstřelené branky: 16, Inkasované branky: 81

Individuální statistiky:
Nejproduktivnější hráč: Miroslav Bukovan - 5 bodů, Nejlepší střelec: Miroslav Bukovan: 5 branek, Nejlepší nahrávač: Erik Špičák - 3 asistence, Nejproduktivnější obránce: Michal Závodný - 2 (2+0), Nejlepší brankář: Šimon Galandák - 5,33

 

NEJ PLAYMAKERŮ (^) :

Nejvyšší prohra: 23.9. FBC Playmakers - dorost x FBC Mohelnice 0:17

Nejvyšší výhra: 10.12. FBC Playmakers - "B" tým x Arktic Olomouc 10:1

Nejvíce branek v utkání: 3.12. FBC Playmakers - "A" tým x FBC Mohelnice 13:6

Nejlepší přesilovky: FBC Playmakers "B" tým - 60%

Nejlepší oslabení: FBC Playmakers "A" tým - 100%

Nejtrestanější hráč: Miroslav Bukovan - 13 trestných minut

Nejlepší střelec v přesilovce: Daniel Miczek - 3 branky

Nejlepší střelec v oslabení: Josef Koranda - 2 branky

Nejproduktivnější obránce: Dominik Vychodil - 7 (3+4)

Nejvytíženější brankář: Štěpán Panák  - 270 minut

 

A na závěr pár zajímavostí:-) :

Nechtění hráči si získávají renomé

Miroslav Bukovan, Tomáš Novák, Miroslav Vatter. Co mají tito tři mladí Playmakeři společného? U konkurence si příliš nezahráli nebo se stali nechtěnými. A tak to zkusili jinde. Výsledek? Skvělý! Míra Bukovan se stal lídrem týmu a nebezpečnou zbraní v útoku. Tom Novák má na hřišti spoustu prostoru aby ukázal, co umí s míčkem. Míra Vatter pak i přes nepovedený první turnaj stále lépe ukazuje svůj potenciál. Jen tak dál!

Drčka zničil Playmakery osmi brankami

Že by někdo zaknihoval osm branek a dohromady jedenáct bodů, to je skutečně unikátní. Jiří Drčka z Kostelce se tímto kouskem však může pochlubit. Bohužel se mu takto zadařilo proti Áčku Playmakerů, které se svým týmem doslova smetl z palubovky v Libině. Konečné skóre? 15:2. Krčení rameny a nechápavé kroucení hlavou pak bylo k vidění ještě dlouho po skončení nešťastného utkání.

Patrik "Čukyn" Dočkal napsal další díl Spalovače mrtvol

Ne, z obávaného střelce se nestal literát. Nicméně k dílu Ladislava Fukse má blízko. Sám se totiž stal spalovačem. V zápase s Arkticem Olomouc, který Playmakeři 10. prosince vyhráli v suchém triku výsledkem 10:1 mohl být hlavním strůjcem úspěchu. Vlastně na celém turnaji, kde vyslal dobře dvacet střeleckých pokusů. Bohužel, přáno mu nebylo. Nerefil se ani jednou a na závěr si poranil kotník. Na tom, že se jedná o výborného hráče to však nic nemění - jen ta muška je potřeba seřídit.

Dorostenci posunuli hranici myslitelného: v docházce

Jedním slovem snová. Tak se dá v krátkosti označit docházka dorostenců na tréninky. Už předsezónní část ukazovala na to, že kluci na ně chodí rádi. A to se nezměnilo ani na podzim. Výsledek? Dorosti mají průměrnou docházku téměř 80%! A někteří dosud na tréninku chyběli pouze jednou. Léta letoucí se něco takového nestalo. Takže velký (Y) .

Z útočníka na černou práci lídr?

I takové příběhy se dějí. Jeden z nich píše centr "A" týmu Karel Hloch. Ten dosud platil za hráče, který obrazí všechny rohy, dá rameno soupeři, hraje především tvrdě. Základní úkol - napadání, bránění. Nyní je ale vše jinak. Kája se stal jedním z nejproduktivnějších hráčů klubu vůbec. Se třinácti body je v Áčku třetím za obávaným duem Fojt - Miczek. A taky pálí ostrými. V posledních třech zápasech se trefil, posbíral šest bodů a směle kráčí za svou nejlepší sezónou.

Béčko posílil extraligový hráč

Jako na zavolanou přišla do B týmu nečekaná posila. Po polovině listopadu se k týmu připojil Vladimír Štefanik, bývalý hráč slovenských Michalovců. V jednom tak Playmakeři získali jak borce s extraligovými zkušenostmi, tak i zahraniční posilu. Sekretář klubu si tak poprvé vyzkoušel, jaké to je řešit mezinárodní přestup. Byla to fuška, jak se ale zatím ukazuje, námaha stála za to.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Národní sportovní agentura podpořila Playmakery
I pro rok 2023 žádal oddíl FBC Playmakers Prostějov o podporu z dotačního programu Můj klub. A také letos byl úspěšný.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Co tě v uplynulé sezóně 2022/2023 nejvíce potěšilo?

  Postup Áčka do "regionu"
0 (0,0%)

  Postup veteránů na republikové finále
0 (0,0%)

  Solidní sezóna starších žáků
0 (0,0%)

  Založení veteránů
0 (0,0%)

  Poslední, vítězný turnaj mladších žáků
0 (0,0%)

  Něco jiného...
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery