Úvod » B tým

Béčko bylo na severu jen poloviční

publikováno 19.01.2018

Prostějov, Uničov - S velkými cíli jeli v neděli do Uničova florbalisté Playmakers Prostějov. B tým chtěl s oběma soupeři - Uničovem a Troubelicemi - bodovat naplno a přiblížit se tak postupu do Olomoucké ligy mužů. Nakonec se však museli spokojit jen s polovičním úspěchem. A to přesto, že se pro ně celý turnaj vyvíjel více než slibně.

FBC Playmakers Prostějov - FBC Uničov 8:3

(1:1, 3:1, 4:1)

První klání přineslo zprvu ospalou podívanou. Snad to bylo brzkou ranní hodinou (začátek utkání byl naplánovaná na osm hodin, naštěstí se díky pomalým autům začalo až o deset minut později) že bylo tempo hry velmi pomalé. Oba týmy kupily chyby ake zároveň neměla jejich hra takovou úroveň, aby je mohly využít. Až v jedenácté minutě proklouzla k tyči prostějovské brány střela a Uničov vedl 1:0. Poněkud nezaslouženě, do té doby byl přeci jen o něco horším týmem. Půl minuty nato už však střelou z bezprostřední blízkosti zahájil své galapředstavení Kamil Pán. Druhá třetina pak nabídla zcela jinou podívanou. Tempo hry se výrazně zvýšilo a bylo to zejména zásluhou Playmakerů. Ti se začali dostávat ke hře, kterou velkou část minulé sezóny předváděli - tedy k trvalému tlaku soupeřů, na jejichž polovině si snažili rozebrat uničovskou obranu a poté dostat do poloprázdné brány míček.

A často s tímto plánem uspěli. Nejprve se tak povedlo dobře postavenému Kamilu Pánovi, už ve třetí minutě prostředního dějství to bylo po gólu Pavla Janečka 3:1. A v polovině zápasu bylo na straně Prostějova ještě veseleji: po křižném pasu se ranou z první prosadil Jakub Matoušek. Uničov nestíhal a postupně zcela vypadával z tempa hry. Playmakeři se tak rozhodli, že si s chutí zastřílí. 27. minuta - Josef Koranda se dostal na kruhu k míčku a přízemní střelou jej posílá do sítě. 29. minuta - Michal Konečný se prosazuje z volného úderu a zvyšuje už na 6:2. Závěr pak patřil Kamilu Pánovi, který přepsal novodobé klubové statistiky: jen málokterému hráči se totiž v posledních letech podařilo vstřelit v jednom zápase čtyři branky. Jeho třetí branka pak měla nádech kurióznosti. Kamil využil zmatku před bránou a šťouchnutím jen poslal obloužek přes pololežícího, polosedícího brankáře - a zvedal ve vtězném gestu ruce už dávno předtím, než se míček dostal za brankovou čáru. Poslední slovo ale nakonec přeci jen měli hráči Uničova, krásnou střelou do vinklu už však zápas nezachránili a Prostějov si tak dokráčel k pohodlné výhře.

STATISTIKY:
Branky: Pán (Brumlík), Pán (Janeček), Janeček (vychodil), Matoušek (Koranda), Koranda, Konečný, Pán (Konečný), Pán (Brumlík)
Vyloučení: 1:1, Využití: 1:0
Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2, 8:2, 8:3
Sestava: Vybíral - Brumlík, Vychodil, Pekař - Pán, Konečný, Janeček - Koranda, Sobecký, Matoušek


FBC Playmakers Prostějov - Orel Jednota Troubelice 4:5
(1:1, 3:1, 0:3)


Druhé utkání přineslo poněkud jinou hru a to hru dvou vyrovnaných týmů. Soupeřem byly totiž Triubelice, každoroční aspirant na postup a tým, který nám trvae dělá problémy. Od první vteřiny to byl nervózní boj o každý centimetr hrací plochy. Zprvu se více do šancí dostávaly Troubelice, Prostějov však postupně přidal. Přesto v páté minutě sám inkasoval po té, co se delší chvíli nedařilo vyhodit míček do bezpečí. Přišla však protiakce a první útok Prostějova mohl slavit - Pavel Janeček srovnal. Za stavu 1:1 pak také skončila první třetina. Druhá, mnohem útočněji laděná, přinesla řadu šancí a tentokrát i více gólů. Nejprve se Koranda dostal ke střele, kterou za záda troubelického brankáře srazil Michal Sobecký. Hráči ze Šumperska srovnali, ovšem do konce třetiny je už Playmakeři téměř k ničemu nepustili. Naopak: v polovině zápasu se opět prosadil Josef Koranda a v poslední minutě periody poslal do růžku prudkou střelu od mantinelu Michal Konečný.

O přestávce bylo vidět na lavičce nadějné očekávání. Aby taky ne, Troubelice patří ke špičce ligy a každý bod s nimi má cenu zlata. V tu chvíli navíc Playmakers sahaly po třech. Bohužel pro ně, třetí třetina jim vůbec nevyšla. Míčky se k hráčům Prostějova přestaly odrážet, střely se najednou nedostávaly ani k brankáři. A obranná fáze hry? Ta byla najednou ta tam. Nejprve tak před polovinou zápasu kapitulovali a vedli už jen o gól. Srovnání přišlo v 33. minutě, tři a půl minuty před koncem. Playmakeři byli v tu chvíli už nalomení a nezmohli se už na nic než na úporné bránění výsledku. Leč to se jim vymstilo: po další půlminutě už Troubelice vedly a někteří z hráčů Prostějova soptili vzteky. Právem: během čtyř a půl minut dostali tři góly a ztratili vydřené vedení. Nikoli však naději. Prostějov se totiž nadechl k náporu a soupeře zatlačil hluboko do obrany. Navíc dohrávali utkání poslední dvě minuty v přesilové hře, ke všemu i při power-play, Snaha však vyzněla naprázdno: v rozhodující chvíli se od Playmakerů odvrátilo i štěstí v zakončení a body tak zmizely v nenávratnu.

STATISTIKY:
Branky: Janeček (Konečný), Sobecký (Koranda), Koranda, Konečný (Vychodil)
Vyloučení: 1:1, Využití: 1:0
Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:5
Sestava: Vybíral - Brumlík, Vychodil, Pekař - Pán, Konečný, Janeček - Koranda, Sobecký, Matoušek

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Národní sportovní agentura podpořila Playmakery
I pro rok 2023 žádal oddíl FBC Playmakers Prostějov o podporu z dotačního programu Můj klub. A také letos byl úspěšný.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Co tě v uplynulé sezóně 2022/2023 nejvíce potěšilo?

  Postup Áčka do "regionu"
0 (0,0%)

  Postup veteránů na republikové finále
0 (0,0%)

  Solidní sezóna starších žáků
0 (0,0%)

  Založení veteránů
0 (0,0%)

  Poslední, vítězný turnaj mladších žáků
0 (0,0%)

  Něco jiného...
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery