Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Junioři

Mladíci odjeli z Olomouce s prázdnou

publikováno 22.01.2018

Nepříliš povedený turnaj mají za sebou prostějovští dorostenci. Do Olomouce přijeli s tím, že by rádi získali proti hratelným týmům body, cíl se však naplnit nepodařilo. A to i přesto, že zejména obranná fáze hry už snesla slušná měřítka.

FBC Playmakers Prostějov - FBS Olomouc \"B\" 0:5 (0:2, 0:2, 0:1)

Úvod nenašel dorostence ve zcela dobrém rozpoložení. Olomouc Playmakery přikovala k bráně a bylo zprvu otázkou času, kdy poprvé inkasují. Stalo se tak ve 4. minutě. Navíc do konce první třetiny dostali ještě jednu branku. Playmakeři se postupně snažili do utkání vrátit, srážela je však pomalá rozehrávka a ne zcela přesné nahrávky - na hřišti dominovala Olomouc.

Obrázek hry se příliš nezměnil ani ve druhém dějství. Playmakers byli stále spíše bránícím týmem, zato Olomoučané drželi kombinační hrou Prostějovany v šachu. Konečně však na jejich straně také byla vidět střelba. Činili se třeba Majk Závodný, Míra Bukovan ale i další hráči. Leč bez úspěchu. Když už balonek mířil do zajímavých míst, neměl ho kdo dorazit. Opět se tak ukázalo, proč je Prostějov nejméně vylučovaný v soutěži: chybí mu zkrátka důraz. Třetí třetina pak už byla jen potvrzením předchozích dvou. Navíc se Prostějovu tentokrát nedařilo ani v oslabení, která jindy zvládá solidně.

 

FBC Playmakers Prostějov - FBC Topgal Šternberk 2:5 (1:3, 1:1, 0:1)

Branky: Špičák (Bukovan), Novák (Závodný)

Druhý zápas přeci jen přinesl o něco více optimismu. A to i přesto, že úvod byl jako přes kopírák. Opět to brzy bylo o dva góly, soupeř pak po chybě vracejícího se útočníka přidal ještě třetí. Jenže pak se konečně ukázal i Prostějov. První obrana odvrátila nebezpečí soupeře, Michal Závodný pak sám rozehrál rychlou akci. Na křídle našel Míru Bukovana, který poslal nahrávku ještě lépe postavenému Eriku Špičákovi, který akci zakončil střelou k tyči a rozjásal tak spoluhráči. Soupeř však ve druhé třetině opět odskočil.

Playmakeři však v této části hry byli místy vyrovnaným soupeřem a konečně začali předvádět hru, která je zdobila třeba na minulém turnaji proti Šumperku. Tedy spousta důrazu, bojů o míčky, narušování soupeřovy rozehrávky. A ejhle, najednou to byl Prostějov, kdo diktoval tempo hry. A tak se z jednoho protiútoku zrodil druhý gól. Kapitán Prostějova si chytře počkal na vhodný okamžik a pak ukázkovým lobem poslal do úniku Tomáše Nováka, který jen zamíchal míčkem a brankáře poslal na párek. Navíc mohlo být ještě veselejí. ukrytou střelou totiž ke konci druhé třetiny nastřelil Erik Špičák tyčku. 

Leč gól z toho nebyl a jak se ukázalo, šlo možná o rozhodující okamžik zápasu. Playmakeři totiž nadále bojovali, jejich střely se však ne a ne ujmout - nedařilo se jak tradičním střelcům, tak těm svátěčním v podání třeba Adama Dittmana. Značně pak snížil borcům v modročerné sebevědomí gól na 2:5. Zklamání v tu chvíli bylo znát. Nutno však říct, že Prostějov nesložil zbraně - naopak. Vrhl se okamžitě do útoku, navíc s lehce přeskládanými útoky a načas také hrou na tři obránce. Jenže i přes místy vytvořený tlak a řadu střeleckých pokusů se už Playmakers neprosadili. 

Z Olomouce tak odjížděli právem smutní a zklamaní: opět ztratili body se soupeři, s nimiž je naopak mohli a měli uhrát. Přesto patří dorostencům dík především za druhý zápas, který ani za nepříznivého stavu nezabalili. Na turnaji se celkově činili hráči spíše v defenzivě, absolutorium pak patří oběma gólmanům, kteří tým nejednou podrželi.

Sestava: Vatter (2. zápas Konvička) - Závodný (c), Minx, Dittman, Muller - Špičák, Bukovan, Novák, Krejčí, Mráček, Marák, Martinek.

 

 

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Národní sportovní agentura podpořila Playmakery
I pro rok 2023 žádal oddíl FBC Playmakers Prostějov o podporu z dotačního programu Můj klub. A také letos byl úspěšný.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Co tě v uplynulé sezóně 2022/2023 nejvíce potěšilo?

  Postup Áčka do "regionu"
0 (0,0%)

  Postup veteránů na republikové finále
0 (0,0%)

  Solidní sezóna starších žáků
0 (0,0%)

  Založení veteránů
0 (0,0%)

  Poslední, vítězný turnaj mladších žáků
0 (0,0%)

  Něco jiného...
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery