Úvod » Junioři

Dorostenecké derby se změnilo v přestřelku

publikováno 12.02.2018 (aktualizováno 13.02.2018)

Dva zápasy, dva různé světy. Mladí Playmakeři se na sobotním domácím turnaji předvedli ve dvou rolích. V prvním utkání coby snadná kořist, ve druhém naopak jako soupeř, který umí hrát atraktivní florbal a soupeře dokáže řádně potrápit.

FBC Playmakers Prostějov - FBC Přerov 0:7 (0:1, 0:4, 0:2)

Krutý výsledek, prohra bohužel zasloužená. Tak by se dal v krátkosti zhodnotit první zápas. Dorostenci do něj šli s tím, že oproti druhému mači disponují lepší sestavou a brousili si tak zuby na body. Zápas však začal drtivým tlakem Přerova, jehož hráči byli sice mnohdy na výšku menší než Playmakeři, o to však byli rychlejší a šikovnější s míčkem. Postupně se však Prostějované dokázali vymanit ze sevření a sami si začali vytvářet šance. Blízko vstřelení branky byl třeba Michal Závodný, střelecké pokusy si připsal i Erik Špičák. Nicméně soupeř se prosadil první a to při špatném pokrytí střelce, minutu před koncem třetiny.

Druhá perioda, respektive její začátek, zápas rozhodla. Playmakeři rychle dvakrát inkasovali a na další odpor se v prostřední periodě už nezmohli. Přerov naopak stále navyšoval skóre, trestal individuální chyby i nedůslednosti. Ve třetí třetině se sice hra opět z pohledu Playmakerů zlepšila, zakončení však vázlo a zadní vrátka byla stále místy děravá. Výsledkem tak je nepříjemný výsledek a další, nutno bohužel říct zasloužená, prohra.

Sestava: Konvička - Závodný, Sonnevend, Minx, Dittman, Muller (od 18. minuty Korejtko) - Elsner, Bukovan, Marák - Krejčí, Mráček, Špičák - Martinek

Vyloučení: 1:1, Bez využití

FBC Playmakers Prostějov - SK K2 Prostějov 4:9 (2:4, 0:2, 2:3)

Druhý zápas byl atrajktivnější. Soupeřem byl totiž tentokrát rival z SK K2 a přestože unavení a zdeptaní prohrou, dorosti chtěli stále uspět. A zprvu se jim dařilo. Soupeře překvapili bleskovým nástupem a drzostí v soubojích. Jeden takový ustál před brankou Miroslav Bukovan a bekhendem tak mohl zavěsit nahrávku skrze obranné pásmo od Elsnera. SK K2 však následně předvedlo svou sílu, řádit totiž začal hráč s číslem 24, Antel. Dvě jeho akce znamenaly otočení stavu. Ovšem ne nadlouho: Tomáš Krejčí se totiž dokázal proháčkovat obranou soupeře a z osy hřiště nedal brankáři šanci. Trenér SK si zanadával a výsledkem bylo zvýšení tlaku - tentokrát jeho svěřenci odskočili hned o dvě branky.

Druhá třetina byla ve znamení dominance SK K2. Přesto se však Playmakeři dostávali do protiútoků, střelami zahrozili i sváteční střelci jako Minx, Dittman a Martinek. Tým však srážela nepřesnost a "zase ten Antel". Šikovný hráč soupeře se dostával stále častěji k míčku a trestal. Jakékoli zaváhání pořádajícího týmu znamenalo nebezpečí. Skáčko tak přidalo ještě dvě branky a díky dalším třem ze začátku 3. třetiny sahalo po debaklu a navíc načepování "desítky". Tou dobou však ještě Playmakeři stále bojovali - se soupeřem, někteří s míčkem, úspěšnější z útočníků s brankářem. Zatímco v prvním utkání byl nejvíce vidět Erik Špičák, tentokrát se více vyznamenali jiní.

Nejprve po osmém gólu přenechal své místo v bráně Miroslav Vatter Adamu Konvičkovi, který následně chytil několik velkých šancí soupeře. Přesto SK K2 dalo devátý gól a za každou cenu chtělo rivala pokořit desítkou. Nicméně SK K2 v tu chvíli podcenilo útok svého soupeře, který naopak dvakrát korigoval. Nejprve Tomáš Krejčí nepříliš prudkou střelou pod ruku překvapil gólmana. Gólový účet zápasu i celého turnaje pak ještě uzavřel navrátilec do sestavy Stanislav Elsner. Nejdrobnější hráč Playmakerů dostal při rozehrání standardky přesný pas a golfákem z první poslal míček k tyči. 

Sestava: Vatter (27. Konvička) - Závodný, Sonnevend, Minx, Muller, Korejtko - Elsner, Bukovan, Špičák - Krejčí, Dittman, Martinek

Vyloučení: 3:5, Využití: 0:0, V oslabení: 1:5

Branky: Bukovan (Elsner), Krejčí, Krejčí (Bukovan), Elsner (Bukovan)

A jak tedy zhodnotit druhý zápas? Mezi pozitiva patří atraktivita zápasu, jeho rychlost, konečně (!) zvýšený důraz, četnost střelby. Negativy jsou naopak nepříliš nečetné nahrávky, propady hráčů, nedůslednosti v obranné fázi hry, neschopnost pohlídat si nejlepší hráče soupeře a zejména vlastní přesilovky, ve kterých jsme dostali neuvěřitelných pět (!!!) branek. Je zkrátka co zlepšovat, i když oproti předchozímu utkání s naším prostějovským konkurentem měl tento zápas šťávu a hra byla i přes nehezky vypadajících devět branek v naší síti i vyrovnanější.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Národní sportovní agentura podpořila Playmakery
I pro rok 2023 žádal oddíl FBC Playmakers Prostějov o podporu z dotačního programu Můj klub. A také letos byl úspěšný.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Co tě v uplynulé sezóně 2022/2023 nejvíce potěšilo?

  Postup Áčka do "regionu"
0 (0,0%)

  Postup veteránů na republikové finále
0 (0,0%)

  Solidní sezóna starších žáků
0 (0,0%)

  Založení veteránů
0 (0,0%)

  Poslední, vítězný turnaj mladších žáků
0 (0,0%)

  Něco jiného...
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz