Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » B tým

Béčku zvlhl střelný prach. A tým vládl a je druhý

publikováno 19.02.2018

Mohelnice, Hranice - Nabitý program měli o víkendu Playmakeři. Prostějovští florbalisté byli od sobotního dopoledne, kdy vyjelo bojovat do Hranic Béčko klubu, v zápřahu. Na dva zápasy "B" týmu pak o den později navázali "Áčkaři". Ti nakonec mohli být s výsledky spokojenější.

B tým pokořil houževnatý Postřelmov, nestačil však na Lipník

Marná sláva, tato sezóna je pro B tým v čele s kapitánem Korandou jak na houpačce. Od prvního turnaje totiž Playmakeři nedokázali zvítězit v obou zápasech na turnaji. Tuto sérii navíc prodloužili i v Hranicích, kde se tým trápil i střelecky.

 

FBC Playmakers Prostějov "B" - TJ Postřelmov 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Branky: Heinisch, Matoušek (Koranda)

Houževnatý soupeř, který umí být nepříjemný, zejména ve vlastním obranném pásmu. S takovou vizitkou šel do souboje s Playmakery Postřelmov. A dostál jí na výbornou. Prostějov měl velké problémy se přes soupeře prosadit. První chvíle zápasu navíc patřily právě postřelmovským hráčům v zeleném. Jak se však postupně ukazovalo, herní převaha byla na straně Playmakerů. Ti se pouštěli do jedné kombinace za druhou a jak kapitán Josef Koranda glosoval průběh první třetiny "Chce to jenom gól".

Na ten první se Playmakeři řádně načekali, o to víc, že začali být značně vylučovaní. V druhé části se tak stalo hned třikrát, dokonce si Prostějované zahráli i ve třech. V jednom z oslabeních se ale mohl prosadit Pán, nakonec však uspěl Petr Heinisch, který dalekonosnou střelu přes obránce poslal ke vzdálenější tyči. Radost byla o to větší, že do té doby postřelmovská branková čára představovala nepřekonatelnou překážku.

Navíc hráči ze Šumperska dál trápili. Zejména nejmladší člen postřelmovské sestavy s číslem 9 dělal problémy svým pohybem. Nicméně Prostějov se nakonec mohl uklidnit. Po krátkém tlaku totiž nahrávkou napříč obranným pásmem našel Koranda jen nohu brankáře. Nicméně ten míček neudržel a dorážející Jakub Matoušek byl pohotový.Drtivý tlak sice od Postřelmova už nepřišel, i tak si ale Playmakeři pořádně oddechli. Vydřené tři body byly doma.

FBC Playmakers Prostějov "B" - FBC Cannibals Lipník 2:4 

Branky: Janeček (Brumlík), Koranda

Druhý soupeř byl nebezpečnější. Tou dobou třetí Lipník byl a stále je naším sousedem v tabulce a podle toho zápas vypadal. Hra byla vyrovnaná, útok střídal protiútok. pro nezaujatého diváka pěkná podívaná, Prostějovanům ale přibývaly vrásky: stále se nedařilo vstřelit branku. Tentokrát se ale opět prosadili jako první a to zásluhou Pavla Janečka, který tečoval těsně před brankářem střelu. Lipník vyrovnal a dokonce strhnout vedení na svou stranu, stihl se však prosadit ještě Josef Koranda, který po samostatné akci pohodlně zavěsil.

Nicméně Prostějov měl opět problém udržet si herní pohodu. Góly navíc ne a ne přijít. Nakonec to naopak byli právě hráči z Lipníka, kdo se radoval, a to hned dvakrát. Nejprve při rovnovážném počtu hráčů udeřili, následně navíc šli Playmakeři jen do čtyř. Snahu vyrovnat však Lipník potrestal: Playmakeři se snažili pár minut před koncem ve vlastním oslabení o přečíslení, nicméně propad a následná inkasovaná branka naději na srovnání snížila na minimum. Výsledkem tak byla porážka, o to nepříjemnější, že přišla v zápase o "šest bodů".

Sestava: Vybíral - Štefanik, Sobecký, Brumlík, Vychodil - Pán, Konečný, Janeček - Heinisch, Koranda (c), Matoušek

 

Áčko zvládlo derby, opět řádil Hloch

Zatímco B tým si z Hranic odvezl jen tři body, Áčko nezaváhalo. Díky tomu se nyní Playmakeři mohou vyhřívat na krásném druhém místě. Aby toho nebylo málo, Prostějovsko nyní prakticky vládne Regionální lize. První SK K2 totiž následují v tabulce právě Playmakeři, čtvrtý pak je Kostelec na Hané.

FBC Playmakers Prostějov "A" - SK K2 Prostějov 5:3 (1:1, 4:0, 0:2)

Branky: Hloch (Fojt Z), Dočkal (Konečný), Ťuik (Horváth), Miczek (Hloch), Konečný (Šimíček)

FBC Playmakers Prostějov "B" - Vosy Stará Ves N/O 4:3 (1:1, 1:1, 2:1)

Branky: Miczek (Fojt Z), Miczek (Hloch), Fojt Z (Hloch), Konečný (Hloch)

Sestava: Panák - Fojt M., Pekař, Ťuik, Horváth - Miczek, Hloch K., Fojt Z. (c) - Dočkal, Konečný, Šimíček

 

Podrobnosti připravujeme...

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Národní sportovní agentura podpořila Playmakery
I pro rok 2023 žádal oddíl FBC Playmakers Prostějov o podporu z dotačního programu Můj klub. A také letos byl úspěšný.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery

Anketa

Co tě v uplynulé sezóně 2022/2023 nejvíce potěšilo?

  Postup Áčka do "regionu"
0 (0,0%)

  Postup veteránů na republikové finále
0 (0,0%)

  Solidní sezóna starších žáků
0 (0,0%)

  Založení veteránů
0 (0,0%)

  Poslední, vítězný turnaj mladších žáků
0 (0,0%)

  Něco jiného...
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery