Úvod » B tým

Playmakeři umlátili další tři body

publikováno 11.03.2018

Domácí turnaj měli v sobotu na programu Béčkaři prostějovských Playmakerů. Tým, který se tentokrát musel obejít bez několika opor, se měl utkat s Uničovem a Šternberkem. Paradoxně nakonec hrál mnohem lépe s druhým z týmů, proti kterému se dosud Prostějov pravidelně trápil.

FBC Playmakers Prostějov - FBC ZŠ Uničov 5:6 (3:2, 0:1, 2:3)

Po prvních šesti minutách utkání se zdálo, že Playmakeři mají jasně nasměrováno ke třem bodům. Okamžitě totiž spustili kanonádu a díky brankám Kamila Pána, Lukáše Brumlíka a Petra Heinische vedli v čase6:37 už 3:0. Už v prvním dějství se však ukázalo jak málo stačí k tomu, aby se hra zcela změnila. Prostějované totiž přestali běhat a zcela vymizelo napadání soupeřovy rozehrávky.  Výsledek? Strašlivý.Uničov ucítil šanci, začal pravidelně ohrožovat branku a střílet góly. První dal ze své úvodní střely, do přestávky to bylo už 2:3 z pohledu Uničovských.

Ani ve druhé třetině se obraz hry příliš nezměnil. Uničov stále častěji diktoval tempo hry, Playmakeři se naopak do něj nemohli dostat. Navíc k veškeré mizérii přibyla nulová střelba. Uničov si dokázal dobře ohlídat soupeře a eliminovat jeho útočné snahy už v zárodku. Jistou naději dala až třetí perioda. Prostějov se vzchopil, začal tlačit a dalekonosná střela do růžku Milana Hnízdila společně se samostatnou akcí Patrika Dočkala dostala opět Prostějov do vedení. Jakoby se však nepoučili. Úroveň hry domácích se opět snížila a Uničov trestal. A trestal a trestal. Celkem třikrát během posledních minut utkání. Poslední branku dal Uničov paradoxně ve chvíli, kdy se Playmakeři chystali k závěrečnému náporu ve snaze urvat všechny body. Nakonec si ale z klání neodnesli ani jediný.

FBC Playmakers Prostějov - FBC Šternberk 4:0 (0:0, 0:0, 4::0)

Ač se to nemusí podle skore po třetinách zdát, utkání rozhodně nebylo nudné. Od prvních okamžiků totiž nabáízelo zlepšenou hru Playmakerů, kteří se okamitě začali tlačit do brány soupeře. Více šancí měl první útok, také druhá formace ve složení Heinisch-Sobecký-Matoušek však permanentně hrozila. Jenže branky stále nepadaly. Na hokejky se tak začala vkrádat nervozita, navíc narůstala i únava z vysokého tempa hry.

Nicméně Playmakeři byli nakonec za svou snahu odměněni. Ve třetí třetině totiž svého neoblíbeného soupeře přímo zničili. Co druhé střídání znamenalo gól, činil se zejména Petr Heinisch, který si na turnaji připsal velmi solidních pět bodů. Nicméně důležité bylo, že se tým popral se vzpomínkou na první zápas a hru výrazně zlepšil. Díky tomu odměnil svého brankáře Miroslava Klimeše vychytaným čistým kontem (ve florbale věc ne zrovna častá) a hlavně třemi body. Playmakeři tak stále mají šanci na to být po konci sezony minimálně třetí.

 

Sestava: Klimeš - Vychodil, Sobecký, Štefanik, Brumlík - Pán, Dočkal, Janeček - Heinisch, Hnízdil, Matoušek.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Národní sportovní agentura podpořila Playmakery
I pro rok 2023 žádal oddíl FBC Playmakers Prostějov o podporu z dotačního programu Můj klub. A také letos byl úspěšný.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery

Anketa

Co tě v uplynulé sezóně 2022/2023 nejvíce potěšilo?

  Postup Áčka do "regionu"
0 (0,0%)

  Postup veteránů na republikové finále
0 (0,0%)

  Solidní sezóna starších žáků
0 (0,0%)

  Založení veteránů
0 (0,0%)

  Poslední, vítězný turnaj mladších žáků
0 (0,0%)

  Něco jiného...
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz