Úvod » Junioři

Oslabený dorost dostal od soupeřů lekci

publikováno 12.03.2018

Jarní prázdniny a chřipková epidemie, to je vražedná kombinace. Své o tom ví po víkendu dorosti Playmakerů. Mladí florbalisté vyrazili na turnaj ve značně poslepované sestavě, došlo i k úvahám nad tím, který z brankářů by mohl do pole. Výsledkem snažení jsou nakonec dvě vysoké prohry a zvláště ta druhá bolí.

FBC Playmakers Prostějov - FBC Přerov 2:16 (0:2, 2:5, 0:9)

Zápas začal poněkud nečekaně: šancí Playmakerů. Následovalo však to, co zákonitě muselo. Početnější a rychlostně lépe vybavený Přerov začal tlačit a hned v první minutě to bylo 0:1, na další branku pak diváci museli počkat do minuty osmé, kdy Prostějované neuhlídali hráče v přesilovce. Nicméně Playmakeři si stále věřili: byli sice tlačení, stále však podnikali protiútoky.

A pokračovali v nich i ve druhé třetině. A jeden vyšel: Mráček našel rychlou nahrávkou po ose hřiště naběhnutého Tomáše Nováka, který střelou do růžku snížil na 1:2. Nadšení netrvalo dlouho, Přerov se opět dostal do dvoubrankového vedení. Prostějované ale opět dokázali odpovědět. V přesilovce zasáhl přerovský brankář nejistě proti míčku tlačenému zpoza branky Tomášem Novákem a výsledkem bylo další snížení.

Ze strany Prostějova to však bylo vše. Do poloviny zápasu ještě vzdorovali, po té však začala demolice. Konec druhé třetiny znamenal už výsledek 2:7. Možnost překvapivé remízy či dokonce výhry byla pryč, stejně jako energie hráčů. A Přerovu navíc začalo do branky padat úplně vše. Po deváté brance si šel odpočinout brankář Adam Konvička, jeho nástupce Miroslav Vatter však neměl nejlepší den. Podtrženo sečteno, společně s mizerným obsazením soupeřů znamenala hra Playmakerů vysokou porážku, na kterou by si ještě v polovině utkání nikdo nevsadil.


Branky: Novák (Mráček), Novák

Vyloučení: 3:1, Využití: 1:2

Sestava: Konvička (27. Vatter) - Minx, Korejtko, Krejčí - Elsner, Bukovan, Novák, Mráček, Martinek

 

FBC Playmakers Prostějov - FBC Lipník 3:9 (0:5, 1:2, 2:2)

Do druhého zápasu nešli Playmakeři s cílem přežít ale zvítězit. Hráči dobře věděli, že pokud soupeře porazí, dostanou se před něj a opustí dno tabulky. I předchozí zápas s Lipníkem dával naději - Playmakeři tehdy hráče od hradu Helfštýna přehrávali a nebýt mizerného konce zápasu, měli tehdy tři body.

Jaké zděšení pak zavládlo na střídačce ve chvíli, kdy padl první gól. A druhý, a třetí. Nedůslednost, špatné obsazení hráčů, malý důraz a chvílemi snad i laxnost. To vše stálo za tím, že v 9. minutě už na tabuli svítilo skóre 0:4. V tu chvíli ztratil vedoucí mužstva Michal Sobecký trpělivost a vzal si time-out. Vůbec poprvé v sezóně si skutečně zařval a doufal, že kluky trochu probere.

Výsledek se dostavil, ovšem ne hned. Druhá třetina už ale přeci jen vypadala lépe. Prostějované se probrali, začali se pořádně hýbat. Pomohl i přesun Zbyňka Mráčka do obrany. Vše nakonec vyrezultovalo v první gól, i když jím Prostějov jen snížil na 1:6. Tomáš Novák dostal křižný pas obranným pásmem od Elsnera a střelou k tyči se nemýlil. Nicméně jinak se Prostějovu stále nedařilo. Řada útočných akcí kočila ještě ve středním pásmu, Lipník byl naopak často v brankových situacích a jen obětavost hráčů a solidně chytající Miroslav Vatter drželi skóre. Jednoho dosáhli: brankostroj soupeře skončil.

Poslední třetina byla plnou paradoxů. Stav 1:7, unavený, demotivovaný tým a trápení byly na začátku. Zdálo se, že je vše ztraceno, nicméně právě v této nezáviděníhodné situaci se kluci vzepjali k nejlepšímu výkonu na turnaji. Konečně začali hrát, co potřebovali, začali se prát o míčky. Obránci si přestali hrát s míčky kolem brány, zjednodušili a zrychlili rozehrávku. Šancí tak přibývalo a bylo prakticky jen otázkou času, kdy nějaký míček padne do branky Lipníku. Na 2:8 tak nejprve snížil Miroslav Bukovan, který udržel v nepřehledná situaci v mezikruží míček proti dvěma soupeřům a prudkou ranou ho poslal do šibenice. 32. minuta pak znamenala další gól. A opět byl jeho autorem Miroslav Bukovan. Protiútok tria Elsner-Bukovan-Novák skončil míčkem u druhého jmenovaného, který dělovku umístil do růžku. Rázem bylo Playmakerů plné hřiště, svého soupeře přehrávali a vytvářeli si další šance: Elsner, Novák, opět Novák, Mráček, cinknutí tyčky, dělovka Minxe. Šance střídala šanci a další branky byly na spadnutí. Nakonec ale padla jen jedna, poslední, za záda Vattera. Na tento gól už nedokázali Playmakers odpovědět. Alespoň se však vyhnuli ponížení v podobě inkasování desítky.

Branky: Novák (Elsner), Bukovan, Bukovan (Novák)

Vyloučení: 1:0, Bez využití

Sestava: Vatter - Minx, Krejčí, Mráček - Elsner, Bukovan, Novák, Korejtko, Martinek

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Národní sportovní agentura podpořila Playmakery
I pro rok 2023 žádal oddíl FBC Playmakers Prostějov o podporu z dotačního programu Můj klub. A také letos byl úspěšný.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Co tě v uplynulé sezóně 2022/2023 nejvíce potěšilo?

  Postup Áčka do "regionu"
0 (0,0%)

  Postup veteránů na republikové finále
0 (0,0%)

  Solidní sezóna starších žáků
0 (0,0%)

  Založení veteránů
0 (0,0%)

  Poslední, vítězný turnaj mladších žáků
0 (0,0%)

  Něco jiného...
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz