Úvod » A tým » Program

Áčko na hranicích Polska zaútočí na čelo tabulky

publikováno 22.03.2018

Důležitá dvě utkání mají před sebou Playmakeři "A". Aktuálně třetí tým tabulky v sobotu zamíří do Českého Těšína, kde zkříží své hokejky s týmy TJ Stará Ves n/O a také s Jeseníkem. Florbalisté mají co napravovat. Na předešlém turnaji totiž vůbec poprvé v sezóně nezískali ani bod.

A tým Playmakerů zatím přesto může být s průběhem sezóny spokojený. Před jejím začátkem jasně prohlásil, že by hrál rád vrch tabulky. A to se daří. Prostějov se trvale drží mezi nejlepší trojicí. A i když z důvodu nedostatečného počtu mládežnických týmů nemůže postoupit, na nynější třetí místo se dobře kouká. No ne?

K nynějšímu umístění pomohlo mnohé. Příkladem může být povedená série z přelomu roku, kdy Prostějované neprohráli sedmkrát v řadě. Vzhledem k porci zápasů to znamená, že třetinu sezóny v kuse zůstali neporažení. Nicméně svá šlápnutí vedle už si Playmakers taky vybrali. 18. listopadu tak třeba v Libině dostali pořádnou lekce  - Kostelec naše hráče doslova vystřílel z haly při skóre 15:2. Ani to však zatím nemění nic na tom, že jsou Playmakeři třetí.

Dva bojovné týmy, dva těžké zápasy

Pojďme se ale v krátkosti podívat na soupeře Playmakerů. Těmi je soused v tabulce - Jeseník - a také šesté Vosy. Co tedy od soupeřů čekat? Především to, že utkání budou vyrovnaná. Jeseník už dokázal, že umí řádně potrápit i první SK K2. Navíc bude mít v zápase tu výhodu, že klub nemusí řešit kolizi turnajů: B tým totiž pro nedostatek lidí po minulém ročníku zrušil. Přestože tak Jeseník občas na hřišti nepůsobí tak "ligově" jako třeba oba prostějovské kluby, na vítězství a čtvrté místo to stačí.

Vosy pak jsou již tradičním účastníkem Regionální ligy mužů. V té se drží léta letoucí, stejně tak si už tento tým od polských hranic získal renomé průměrného celku. Alespoň podle umístění. V klidném středu tabulky se Vosy drží už pátou sezonu. Pomáhá jim k tomu třeba vyrovnanost hráčů tohoto týmu: o vedení týmové produktivity se aktuálně perou hned čtyři borci. Žádný z nich však zatím nepronikl do první desítky ani dvacítky prodktivity soutěže. Nejlépe je na tom se sedmnácti body (7+10) Jan Duškevič.

To Playmakeři zaměstnávají golmany soupeřů více. V soutěži mají čtvrtý nejlepší útok a zároveň i velmi solidně fungující obranu, které tradičně kraluje Štěpán Panák. Na čele bodování ale najdeme trochu překvapující jméno: Karel Hloch je sice zkušeným a kvalitním hráčem, přesto bodově prožívá letos zdaleka nejpovedenější sezónu (10+13). Centr prvního útoku se vůbec poprvé vyhoupl přes dvacet bodů a mlže ještě zkusit atak na třicítku. V závěsu se naopak drží již známá jména, útočné duo střelce Dana Miczka a jeho parťáka, dvorního nahrávače Zdeňka Fojta. Ještě o kus dál už se na čelo bodování tlačí mladé pušky Josef Koranda a Michal Konečný, kteří se také rozhodně neztrácí.

 

Předchozí vzájemné zápasy v sezóně:
FBC Playmakers Prostějov "A" - TJ Stará Ves n/O Vosy 4:4
FBC Playmakers Prostějov "A" - FBK Jeseník 4:4

 

Rozpis sobotních utkání:
FBC Playmakers Prostějov "A" - TJ Stará Ves n/O Vosy 10.30, FBC Playmakers Prostějov "A" - FBK Jeseník 15.00
Hala: SH Bowling a squash Český Těšín

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Národní sportovní agentura podpořila Playmakery
I pro rok 2023 žádal oddíl FBC Playmakers Prostějov o podporu z dotačního programu Můj klub. A také letos byl úspěšný.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Co tě v uplynulé sezóně 2022/2023 nejvíce potěšilo?

  Postup Áčka do "regionu"
0 (0,0%)

  Postup veteránů na republikové finále
0 (0,0%)

  Solidní sezóna starších žáků
0 (0,0%)

  Založení veteránů
0 (0,0%)

  Poslední, vítězný turnaj mladších žáků
0 (0,0%)

  Něco jiného...
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz