Úvod » Junioři

Dorosti urvali v Mohelnici bod

publikováno 25.03.2018

Hořkosladkou chuť měl nedělní turnaj dorostenců v Mohelnici. Na Šumperko se vyrazili mladí Playmakeři poprat o body s "Béčkem" Olomouce a s Droždínem. Po urputném boji se jim podařilo získat bod za remízu v prvním zápase. Druhý mač ale dojem z turnaje značně pokazil.

FBC Playmakers Prostějov - FBS Olomouc "B" 4:4 (1:1, 0:3, 3:0)

První utkání, to byla divoká jízda. A to od prvních vteřin. Playmakeři tentokrát ukazovali, že si na soupeře věří. A stůj co stůj chtjěí uspět. Už od začátku utkání tak směřovaly na olomouckou branku střely. Zprvu však bez efektu. Po té ovšem několikrát zahrozila Olomouc a zdálo se, že se vše vrátí do starých kolejí - tedy k tlaku od soupeře a herním výpadkům. Nestalo se tak. Playmakeři dál trápili soupeře a hlasitě si říkali o vstřelení gólu. Nakonec se o něj postaral Erik Špičák, na kterého posunul míček kapitán Závodný​. Erik poté prolétl hřištěm a kličkou oklamal golmana. Nicméně soupeř brzy odpověděl a začínalo se tak od začátku. A to i přes obrovskou šanci Nováka, který mohl dvě vteřiny před koncem překlopit vedení opět na stranu Prostějova. Jenže bohužel, minul.

Prostřední dějství bylo naopak jako z hororu. Diktování hry ze strany Playmakerů bylo to tam, hráči kupili chyby. A ani Adamu Konvičkovi se věru příliš nevedlo. Tři inkasované góly, vesměs po nepříliš povedených střelách Olomouce vypovídají své. Nicméně snaha Playmakerů neutichala. Ke střelám se opakovaně dostával Aleš Marák, Miroslav Bukovan či Michal Závodný. Ten ve druhé třetině nastřelil tyčku, ve třetí přidal další dvě. To už ale předbíháme - druhá třetina prostě a jednoduše ukázala, v čem je slabina Playmakerů: v psychice, kombinaci a místy i koncentraci. K těmto herním nedostatkům se navíc připojil i strach z oslabení: ze hřiště totiž po faulu musel Sonnevend a přesilovku si Olomouc přelila do 3. třetiny.

Ta ale byla jako z pohádky. Kdo si myslel, že to Playmakers zabalí, brzy zjistil, jak moc se mýlil. Konvička se v bráně dostal do tempa, na druhé straně ale  brankářovy tlapky taky dostávaly pořádně zabrat. Kapitán Prostějova si připsal nejméně další tři střely, přičemž jedna z nich orazítkovala tyč a následně břevno. Rozhodčí ale situaci dobře viděl, branku proto nemohl uznat. O slovo se ale přihlásil jiný hráč. A hádáte správně: Miroslav Bukovan vzal vše na sebe, nabral rychlost, pláchl dvěma bránícím hráčům a prudkou ranou dal svému týmu naději. Prostějované ožili, začali si opět věřit a soupeře taky přehrávat. A byl tu další únik a drama bylo na světě! Tentokrát pořádnou dávku drzosti ukázal Michal Závodný. Nejspíš si řekl, že když se neujímají jeho dalekonosné střely, zkusí něco jiného. Výsledkem bylo sólo přes celé hřiště, obehrání tří hráčů a na závěr elegantní bekhend za bezmocného golmana. Radost Playmakerů neznala mezí, to však ještě nevěděli, co mělo následovat. Po té, co dokázali ubránit nápor soupeře se opět pustili do útočení a soupeř musel faulovat. K volnému úderu se na pomyslné modré čáře postavil defenzivní obránce Jakub Sonnevend, na nic nečekal a příklepem poslal míček na bránu. A světe div se, čistý průstřel. Sváteční střelec a do té doby také hráč čekající na první bod se dočkal a hned velkou měrou přispěl k tomu, že Prostějov bral remízu. A to i díky skvělé práci v závěrečné minutě, kdy Prostějov soupeře prakticky k ničemu nepustil. FBS nakonec mohlo být i za bod rádo. Těsně před koncem zápasu se totiž k dobré střele z pravého křídla dostal Bukovan, jenže přestřelil.

 

FBC Playmakers Prostějov - FBC Droždín 1:10 (1:2, 0:6, 0:2)

Druhé utkání zprvu do značné míry kopírovalo to předešlé. Droždín byl sice o poznání nebezpečnějším soupeřem, nicméně Miroslav Vatter v bráně po nezdařeném turnaji na reálce čaroval. Na střelu špatně pokrytého střelce Droždína však neměl - 0:1, Nicméně už za půl minuty tu bylo vyrovnání: střela Bukovana sice za záda brankáře neprošla, pohotový byl však Tomáš Novák, který nedal golmanu Rybaříkovi šanci. Droždín zatlačil a v polovině třetiny opět vedl. Nicméně dorostenci stále hráli solidně, vytvářeli si šance a oproti předešlému zápasu byly vidět i náznaky kombinace. O poznání víc však bylo také protiútoků, kdy osamocený hráč běžel na naši bránu. Obráncům se však dařilo tyto situace na poslední chvíli dobíhat a co nepokryli oni, to zvládl zachránit dobře chytající Vatter.

Nicméně jeho kouzlo soupeř odčaroval v 15. minutě a od té doby to s hrou Playmakers šlo z kopce. Minulostí byla jak aktivita, tak protiútoky, o dobře fungující defenzivě se také už nedalo mluvit. Zatímco Olomouc se zrovna nepředvedla jako tým zdatných střelců, o Droždínu to neplatilo - pálil naopak ostrými, často dobře mířenými střelami na střední a delší vzdálenost. Pátá branka nakonec vyhnala Vattera z brány, jeho místo zaujal Adam Konvička. Ondřej Vybíral se ze střídačky snažil dát mužstvu impulz, nic však nepomohlo. Zpoza brány přesto ve druhé třetině zahrozil Erik Špičák, neujala se bomba Aleše Maráka. A také Michalu Závodnému zvlhl střelný prach. Na druhé straně hřiště bylo naopak trvale rušno: od stavu 1:4 Prostějov prakticky přestal hrát a jeho florbalisté v některých případech jen přihlíželi své vlastní demolici.

Desátý gól, jako symbol zmaru, padl zároveň se sirénou. Nicméně i kdyby se ho Droždínu nepodařilo vstřelit, hodnocení by bylo stále stejné: u Playmakerů paltí pořekadlo Co zaseješ, to sklidíš. V prvním zápase podali bojovný výkon plný pohybu a i když soupeř byl lepší kombinace, vůlí po úspěchu nakonec soupeře dokázali v rozhodujících chvílích přetlačit. Ve druhém zápase naopak kluci z Prostějova vesměs hráli pasivně, bez efektu a bez šťávy. I druhý výsledek je tak, bohužel, zasloužený.

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Národní sportovní agentura podpořila Playmakery
I pro rok 2023 žádal oddíl FBC Playmakers Prostějov o podporu z dotačního programu Můj klub. A také letos byl úspěšný.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Co tě v uplynulé sezóně 2022/2023 nejvíce potěšilo?

  Postup Áčka do "regionu"
0 (0,0%)

  Postup veteránů na republikové finále
0 (0,0%)

  Solidní sezóna starších žáků
0 (0,0%)

  Založení veteránů
0 (0,0%)

  Poslední, vítězný turnaj mladších žáků
0 (0,0%)

  Něco jiného...
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery