Úvod » B tým

B tým těsně podlehl oběma soupeřům

publikováno 27.03.2018

Velmi smolný turnaj mají za sebou hráči Béčka. V sobotu se jim totiž výjezd do Litovle nepodařilo přetavit v body a tým Ondřeje Vybírala se tak vracel do Prostějova s prázdnou. A to přesto, že za turnaj inkasoval pouhých šest branek.

Solidní obrana, zato však nízká produktivita. Taková je vizitka posledních tří turnajů "Béčka" prostějovských Playmakerů. V Hranicích získali ve dvou zápasech tři body po výsledcích 2:0 a 4:2. Domácí turnaj byl opět tříbodový - 5:6 a 4:0. V Litovli ale Prostějované už narazili.

FBC Playmakers Prostějov "B" - TJ Postřelmov 2:3 (1:1, 0:1, 1:1)

Branky: Hnízdil (Sobecký), Janeček (Vychodil)

Utkání bylo podle očekávání těžké, plné bojovnosti. Postřelmov není známý tím, že by tvořil hru a diktoval její tempo, spíše urputností. A to se potvrdilo. Bohužel, dlouho se nedařilo na soupeře najít recept. Navíc při vyloučení Sobeckého a následného faulu Vybírala se dostal soupeř k trestnému střílení, které proměnil. Nicméně to znamenalo, že se Vybíral vrátil do hry a útočník ze třináctkou ho brzy následoval - "zelení" navíc už další branku nepřidali. Po té také udeřil první útok: Sobecký váhal, co udělat s míčkem a nakonec ho zkusil nahrávku procpat na tísněného Milana Hnízdila. Bránící hráč mu míček tečoval na hokejku a Fasek tak mohl z voleje zakončit - 1:1.

Příliš další radosti si už však Prostějované v utkání neudělali. Souboje o míček braly síly, naopak Postřelmovští často ukazovali zuby. A skutečnosti, že si Playmakeři nevytvořili delší tlak, využili. Ve druhé třetině se totiž nikým nehlídaný borec v zeleném dostal na ose hřiště k míčku a prostřelil Miroslava Klimeše pod rukou. Na to Playmakeři zareagovali tlakem, který však ve srovnání nevygradoval. I když šance na to byly: Zejména Heinisch byl velmi aktivní ve střelbě, stejně tak Vychodil. Řadu pokusů ale bránící hráči srazili ještě než se míček dostal ke golmanovi. Neujala se ani střela mířící do růžku od Sobeckého, kterou v jedné ze dvou přesilových hrách Prostějova vychytal brankář ramenem. Početní výhody však byly jinak bídné a podobně jako u našich dorostenců se ukazovalo, že jde spíše o nevýhodu.

Třetí třetina pak přinesla po gólu na každé straně. Nejprve se Playmakeři prosadili zásluhou dua Vychodil-Janeček. První jmenovaný vystřelil od modré a Pavel Janeček přispěchal s povedenou tečí. Playmakeři se opět probudili a začali hrát aktivněji. Leč, nestačilo to. Postřelmov totiž nadále zlobil a z nečetných, o to však nebezpečnějších útoků, hrozil. A nakonec rozhodl. Nahrávka z rohu hřiště totiž sedla na hokejku jednomu z hráčů před bránou Klimeše, od níž se míček po zemi dostal za jeho záda - dezorientovaný brankář neměl šanci na změnu směru "střely" zareagovat. Právě nestřela však rozhodla zápas, který měl být sice vybojovanými, přesto však stále jasnými třemi body.

 

FBC Playmakers Prostějov "B" - Akrtic Olomouc 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)

Branky: Hnízdil (Vybíral), Brumlík

Jestliže však první utkání v podání Playmakerů bylo aspoň trochu slušné, druhé bylo přímo tragické. Pokud po nečekané ztrátě někdo očekával vyšší aktivitu, zmýlil se. Naopak: Playmakeři přistoupili k zápasu poraženecky, začali hrát pasivně a jak správně poznamenal jeden z nich na střídačce, zcela se přizpůsobili hře soupeře, který se trvale plácá v suterénu tabulky a navíc přijel v pouhých sedmi (!) lidech. Od začátku do konce bylo utkání trápením, nezměnil na tom moc ani gól Milana Hnízdila, který ukázal, že má fazonku. Ovšem jako jeden z mála. Místo toho, aby Prostějov soupeře tlačil a postupně ho fyzicky odrovnal, Playmakeři přešlapovali na místě a vyrovnaný stav zápasu s outsiderem je zdánlivě nechával chladným.

Vlažné tempo se bohužel nezměnilo ani ve zbytku zápasu. A to přesto, že se Arktic dostal do vedení 3:1. V jednom případě se sice jednalo opět o trestné střílení, nicméně vedení bylo zasloužené. Zvýšená agresivita ze strany Prostějovanů se nekonala, někteří se doslova ploužili po hřišti a vedoucí dorostu zalitoval, že pro nízký věk nemohli jet někteří z mládežníků vyznávající agresivnější a důraznější hru. Alespoň trochu čest týmovým barvám zachránil Lukáš Brumlík dorážející střelu Vybírala. Dojem však nezachránil.

Tým zejména ve druhém zápase propadl. Ne kvůli špatně chytajícímu golmanovi nebo jednomu dvěma lidem, kterým se turnaj nepovedl. Nedařilo se totiž nikomu a týmu jako celku a týmovému pojetí hry už vůbec ne. Je otázkou, zda by to spravil některý z rozdílových hráčů (Konečný, Koranda, Pán či Pekař), kteří kvůli souběžně hranému turnaji Áčka dorazit nemohli. Odpověď je ...zčásti. Moc by toho ovšem nezachránili, pokud by byl pohyb Playmakerů stejný i s nimi v sestavě.

Sestava: Klimeš - Vychodil, Vybíral, Štefanik - Heinisch, Sobecký, Hnízdil - Matoušek, Brumlík, Janeček

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Národní sportovní agentura podpořila Playmakery
I pro rok 2023 žádal oddíl FBC Playmakers Prostějov o podporu z dotačního programu Můj klub. A také letos byl úspěšný.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Co tě v uplynulé sezóně 2022/2023 nejvíce potěšilo?

  Postup Áčka do "regionu"
0 (0,0%)

  Postup veteránů na republikové finále
0 (0,0%)

  Solidní sezóna starších žáků
0 (0,0%)

  Založení veteránů
0 (0,0%)

  Poslední, vítězný turnaj mladších žáků
0 (0,0%)

  Něco jiného...
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz