Úvod » Junioři

PREVIEW Mladíci se poperou o vzestup tabulkou

publikováno 08.04.2018

Uničov - Těžký úkol čeká v sobotu nejmladší z Playmakerů. Dorostenci vyrazí bojovat do Uničova nejen o prožitek ze hry a body, ale také o to, aby se odlepili ze dna tabulky. Pro poslední turnaj tak mají o motivaci postaráno. A taky o cíl: uspět!

Dorost Playmakerů má za sebou téměř celou první sezónu po svém obnovení. A i přes značný počet inkasovaných branek (175 ve 20ti zápasech) či nevysoký počet získaných bodů (dosud 4) mohou být aspoň s částí sezóny spokojení. Mají za sebou dobře odehraná utkání, kde jim nepřálo štěstí či koncovka (Šternberk, Lipník), další, které bohužel nebyly dotáhnuté do konce (kromě dvou již zmiňovaných utkání vzpomeňme na nadějně rozehrané domácí zápasy s Uničovem a SK K2 či nedávný souboj na reálném gymnáziu s Přerovem). Zejména si však kluci osahali hru, někteří si florbal zamilovali, z dalších se pak stali lepší kamarádi, než když začali v klubu působit. 

Během sezóny se bohužel potýkali s tím, s čím se potýká snad každý nový tým: s nedostatkem zkušeností, méně kvalitní hrou, místy i s menším sebevědomím. Z původních soupeřů o umístění v podobě Šternberka, Hranic, "Béčka" Olomouce či Lipníka tak zbyl nyní, v polovině dubna, jediný - Lipník. Soupeř hrající v zeleném má nyní na Playmakery náskok dva body. A pokud se svými soupeři (SK K2 a FBS Olomouc "B") neuspěje, může nakonec ještě skončit poslední. Právě za Prostějovem. Ten tak potřebuje bezpodmínečně uspět a spoléhat na to, že Lipník s kvalitně hrajícími SK K2 a se slabším Olomoucem padne.

Soupeři Playmakerů: Hratelní, ale...

Playmakeři už se pochopitelně se svými soupeři potkali, s Uničovem hned dvakrát. Nejprve na svém přípravném turnaji hraném v květnu v Kostelci na Hané. Zde sice s Uničovem "udělali" nejlepší výsledek, nicméně začínající florbalisté z Prostějova padli v poměru 0:5. Vyšší prohru si pak připsali v lize. V rámci svého domácího turnaje zde nastoupili Playmakers do zprvu relativně vyrovnaného zápasu. Poměrně rychle se prosadili zásluhou dvojice Novák - Bukovan, nicméně po polovině utkání odpadli. Doplatili na to, že jejich výkon se s postupujícími minutami zhoršoval, tak jako zhruba v polovině sezóny.

S Hranicemi se pak Prostějv utkal jen jednou. Playmakeři tehdy byli v euforii: dokázali těsně předtím porazit Šumperk a připsat si vůbec první tři body. Nicméně Hranice tým trenéra Vybírala vrátily zpět na zem. Prostějov opět nedokázal udržet tempo a určitou úroveň hry a prohrál 1:5. Jediným úspěšným střelcem byl Tomáš Krejčí. K oběma soupeřům se ale dá napsat totéž. Přestože Uničov je z této dvojice kvalitnějším týmem, který ukazuje, že umí v případě ohrožení výsledku přidat, on i Hranice jsou soupeři hratelnými. Ovšem jen ve chvíli, kdy se proti nim drží taktika a hlavně se s nimi běhá.

Bude pokračovat přehled "sólíček"?

To je asi otázka, která zajímá hodně hráčů Prostějova. Jak na předešlém, mohelnickém turnaji ukázali, sólo úniky soupeřům jim jdou. Proti Olomouci využili tři tyto možnosti a díky těmto gólům také dokázali nepříznivý stav 1:4 vyrovnat a nakonec vyválčit bod. Specialistů na sólo úniky je v týmu hned několik a ne pouze mezi útočníky. Oproti kombinaci, která většinou nevypadá kdovíjak, jsou sólové průniky založené na šikovnosti jednotlivců a jejich rychlosti, velkou ofenzivní zbraní.

Na závěr se pak podívejme na produktivitu. Té naopak vévodí dva útočníci, kteří se dostávají do gólových šancí i kombinací. Nejvíce bodů (9+4) zatím posbíral Miroslav Bukovan, který po polovině sezóny sbírá body pravidelně a je oporou útoku. Zdatně mu sekunduje nejzkušenější hráč týmu, Tomáš Novák (7+3). Oba hráči ukázali, že se umí prosadit jak při vyrovnaném počtu hráčů, tak i v přesilové hře. Na záda jim pak dýchá Erik Špičák (3+4), který naopak vyniká důrazem a drzostí, s jakou se dostává k šancím.

Statistiky obránců pak ovládá po celou sezónu ofenzivně laděný Michal Závodný (3+2), který je také známý agresivní hrou. Dále pak body zapsal Adam Dittman (0+2) a Jakub Sonnevend (1+0). Další tři obránci zatím na body stále čekají, nicméně přinejmenším Richard Minx si určitě ještě nějaké připíše. V bráně pak má nejlepší statistiky Šimon Galandák, neoficiální týmovou jedničkou a nejvytěžovanějším brankářem je však Adam Konvička, který pravidelně chytává i na trénincích mužů.

 

Předchozí vzájemné zápasy v sezóně:
FBC Playmakers Prostějov - FBC ZŠ Uničov 1:8
FBC Playmakers Prostějov - FBC Hranice 1:5

 

Rozpis sobotních utkání:
FBC Playmakers Prostějov - FBC ZŠ Uničov 9.00, FBC Playmakers Prostějov - FBC Hranice 11.20
Hala: SH Gymnázium Uničov

 

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Národní sportovní agentura podpořila Playmakery
I pro rok 2023 žádal oddíl FBC Playmakers Prostějov o podporu z dotačního programu Můj klub. A také letos byl úspěšný.

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce

Anketa

Co tě v uplynulé sezóně 2022/2023 nejvíce potěšilo?

  Postup Áčka do "regionu"
0 (0,0%)

  Postup veteránů na republikové finále
0 (0,0%)

  Solidní sezóna starších žáků
0 (0,0%)

  Založení veteránů
0 (0,0%)

  Poslední, vítězný turnaj mladších žáků
0 (0,0%)

  Něco jiného...
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz