Úvod » Junioři

Mladíci se se sezónou rozloučili prohrami

publikováno 17.04.2018

Uničov - Úvodní sezónu mají prostějovští dorostenci za sebou. V sobotu ji uzavřeli turnajem v Uničově a šlo opět o emocionální souboje. Po prvním, nepovedeném zápase s domácím týmem si pak mohli spravit chuť s Hranicemi. Ty byly výrazně vyrovnanějším soupeřem, nešťastně inkasované branky ale zapříčinily, že Playmakeři odjeli z města Přemysla Otakara s prázdnou.

FBC Playmakers Prostějov - FBC ZŠ Uničov 1:13 (1:1, 0:6, 0:6)

Branky: Bukovan (Novák)

Sestava: Konvička - Závodný, Minx, Dittman, Sonnevend - Novák, Mráček, Bukovan - Krejčí, Špičák, Marák

Utkání zprvu nabídlo drtivý tlak Uničova. Domácí hráči byli na koni, diktovali tempo hry a byli častěji na míčku. Výsledkem byl inkasovaný gól, na který však Playmakers brzy odpověděli. Bekhend Miroslava Bukovana si do vlastní brány uklidil jeden z uničovských. Kromě Míry však v první třetině za Playmakers vystřelil jen Michal Závodný. Soupeř naopak Adama Konvičku prověřil přinejmenším tucetkrát.

Druhá třetina byla z pohledu diváka koukatelnější. Pro trenéra Prostějova ale byla hororová. Playmakers nepochopitelně otevřeli hru a i když se tak častěji dostali do šancí, Uničov jejich ne tak pevnou obranu trestal. Prostupnou se stala jindy dobře pokrytá osa hřiště, nehlídaní hráči se ale objevovali i na velkém brankovišti. Konev v bráně dělal co mohl, ale na řadu šancí byl prostě krátký - spoluhráči mu místy moc nepomáhali. Na druhé straně se mohl zaksvět bekhendem Závodný, ujmout se také mohla dělovka Dittmana či zakončení Maráka. Úspěch se však neurodil. Závěrečná třetina pak už byla nejen výsledkově jasnou záležitostí Uničova: zdecimovaný Prostějov se na odpor nezmohl.

 

FBC Playmakers Prostějov - FBC Hranice 0:5 (0:3, 0:1, 0:1)

Sestava: Konvička - Mráček, Minx, Dittman, Sonnevend - Novák, Bukovan, Závodný (Minx) - Krejčí, Špičák, Marák

Do druhého zápasu šli Playmakeři s tím, že si ho chtějí hlavně užít a rozloučit se s ročníkem dobře odehraným utkáním. Michal Sobecký v roli trenéra pak rozhodil první útok, zpět na centr z křídla poslal Bukovana, kapitán Závodný pak vyměnil obranu za útok. Do hry se dostal Michal Korejtko, klid na hokejky v defenzivě pak měl přinést Mráček. Naopak solidně hrající druhá pětka zůstala pohromadě.

Zápas začal vyloženě smolně. Sporné vyloučení Prostějova a následný gól na náladě nepřidaly, ani místy četné sekání Hranic. Prostějov byl sice důstojným soupeřem, nicméně golové situace ne a ne přijít. Hranice měly naopak pořádné štěstí: čtyři z pěti gólů se dají označit za šudly. A po jednom z nich se jindy klidný Adam Konvička už pořádně zlobil: nelíbil se mu příliš výrok rozhodčího, který mu předcházel. Nicméně Playmakeři se nevzdali, bojovali až do konce a i když prohráli, mohli být tentokrát se sebou relativně spokojení. Soupeři nic nedarovali, ve druhé a třetí třetině mu byli jednoznačně vyrovnaným soupeřem a nebýt mizerné střelby a finální nahrávky, mohlo být veseleji.

 

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Národní sportovní agentura podpořila Playmakery
I pro rok 2023 žádal oddíl FBC Playmakers Prostějov o podporu z dotačního programu Můj klub. A také letos byl úspěšný.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Co tě v uplynulé sezóně 2022/2023 nejvíce potěšilo?

  Postup Áčka do "regionu"
0 (0,0%)

  Postup veteránů na republikové finále
0 (0,0%)

  Solidní sezóna starších žáků
0 (0,0%)

  Založení veteránů
0 (0,0%)

  Poslední, vítězný turnaj mladších žáků
0 (0,0%)

  Něco jiného...
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz