Úvod » Historie klubu

Ohlédnutí za sezónou 2017/2018

publikováno 23.07.2018

Občas se říká, že není dobré se pitvat v minulosti. Ne vždy je to však pravda - je totiž potřeba pohled do minulosti aby se snáz pochopila současnost.

Platí to i o florbalu, proto se krátce zaměřme na předchozí ročník, 2017/2018. Ten byl v mnoha ohledech pozitivní, závěr ročníku však byl, mírně řečeno, nepovedený.

Začněme u "A" týmu. Ten vzhledem k málo početné mládeži (měřeno množstvím týmů) nemohl mít a ani neměl postupové ambice. Cíle tak byly podobné, jako v minulých letech - tedy skončit mezi prvními třemi týmy soutěže a ideálně za sebou nechat oba regionální rivaly. Tedy Kostelec na Hané a SK K2. Cíl se zdánlivě dařil po většinu sezóny, mužstvo bylo trvale nejhůře druhé. Nicméně konec ročníku se těžce nevydařil. Závěrečný turnaj se týmu těžce nepovedl, neodvezl si z něj ani bod. Ambice nebo ne, mužstvo v čele se Zdeňkem Fojtem skončilo čtvrté a zopakovalo své loňské umístění.

To horší však přišlo posléze. Tým se rozhodly definitivně opustit některé opory jako Štěpán Panák či Daniel Miczek. Výsledkem tak bylo rozhodnutí, že mužstvo bude hrát opět Ol. ligu mužů. A po třech letech tak jaksi dobrovolně "sestoupilo".

"B" tým měl poněkud jiné plány. Proklamace jeho vedoucího i hráčů zněly jasně: chceme postup. A opět stejná písnička. První, snad ještě druhý turnaj napovídaly, že by se tak mohlo podařit. Pak se ale stroj zasekl. Hráčům FBC se nevyplácela nízká produktivita a přestože v zápasech příliš branek nedostávali, začali na přední příčky pomalu ale jistě ztrácet. A tuto ztrátu už se nepodařilo dohonit. Z posledních dvou turnajů navíc odvezli Playmakeři jen čtyři ze dvanácti možných bodů a poprávu tak skončili daleko před medailovým umístěním.

Na závěr pak přichází Dorost, který měl vůbec nejtěžší výchozí pozici. Nový tým, v němž pouze tři hráči měli dřívější zkušenost z ostrých zápasů dostával zejména na začátku a ke konci sezóny zabrat. Nicméně se nakonec ukázalo, že i přesto, že po herní a výsledkové stránce byli mladíci nejméně úspěšní, po týmové na tom byli naopak nejlépe. Mužstvo se ukázalo jako stabilní, s dobrým kolektivem a potenciálem do budoucna.

STATISTIKA:

A tým 4. místo - 20 zápasů (12 - 2 - 6) 38 bodů, skóre 151:111 Ztráta na souseda v tabulce: 4 body

B tým 6. místo - 24 zápasů (9 - 3 - 12) 30 bodů, skóre 109:95 Ztráta na souseda v tabulce: 5 bodů

Dorost 12. místo - 22 zápasů (1 - 1 - 20) 4 body, skóre 33:193 Ztráta na souseda v tabulce: 2 body

-----------

A závěr? Ten je prostý: vše začíná a končí u lidí. U jejich přístupu, zájmu, aktivity. U "mladých" se projevila nezkušenost, ale to je vše. Pokud dostanou čas, řada z nich se vypracuje v solidní a navíc spolehlivé hráče. Starší však často bohužel zklamali. Tristní přístup některých ke klubovým povinnostem je až do očí bijící a aktivita navíc (zájem o pomoc klubu, "funkce", teambuilding)? Nula, a to ještě s odřenýma ušima. Zarážející je porovnání docházky na tréninky (dorostenci průměr přes 80%, muži B kolem 50% a A tým ještě nižší) či počet školených rozhodčích (A+B tým - 3 lidi, Dorost, nyní Junioři, 2 + další tři zájemci).

Takže to zkrátím: Ne o penězích, o lidech to je. Proto by si každý z nás měl sáhnout do svědomí, zda nemohl pro svůj tým, potažmo klub, udělat víc. A to ne pouze na hřišti...

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Národní sportovní agentura podpořila Playmakery
I pro rok 2023 žádal oddíl FBC Playmakers Prostějov o podporu z dotačního programu Můj klub. A také letos byl úspěšný.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Co tě v uplynulé sezóně 2022/2023 nejvíce potěšilo?

  Postup Áčka do "regionu"
0 (0,0%)

  Postup veteránů na republikové finále
0 (0,0%)

  Solidní sezóna starších žáků
0 (0,0%)

  Založení veteránů
0 (0,0%)

  Poslední, vítězný turnaj mladších žáků
0 (0,0%)

  Něco jiného...
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery