Úvod » Junioři

Zlepšený výkon na výhru nestačil

publikováno 19.08.2018

Ke druhému přípravnému zápasu vyrazili v neděli junioři FBC Playmakers Prostějov. Po té, co dostali na úvod přípravy výprask 2:20 od Uničova, je tentokrát čekal Postřelmov. Ten pohledný zápas sice zvládl lépe, Prostějované se ale nemají za co stydět.

Kostelec na Hané - Rychlý a bojovný. Takový byl úvod zápasu Playmakerů s Postřelmovem. Ten do Kostelce přijel v síle dvou pětek, Prostějovu tu druhou doplnil Milan Hnízdil z "B" týmu. Se spoluhráči od začátku nepodával špatný výkon. Bohužel, dlouho nepřicházely šance. Až po první polovině úvodní třetiny se do nich dostal Bukovan či Krejčí, oba však příležitosti nevyužili. Aktivní byl střelecky i Mráček. Soupeř se naopak prosadil skrytou střelou k tyči a pak ránou ze druhé vlny, kdy si hráči špatně přebrali postřelmovské. Další akce zlikvidoval dobře chytající Vatter.

Ten přepustil v polovině druhé třetiny místo Konvičkovi, který taktéž nezklamal. Pomáhala mu tentokrát slušně hrající obrana i útočníci, nejen Novák s Bukovanem dobře obranné páry doplňovali. Nicméně vázla kombinace i komunikace a projevil se i další, bohužel trvalý problém: zbrklost spojená s neschopností podržet déle míček v útočném pásmu a kombinovat. Přidala se i špatná muška - řada míčků končila příliš vysoko. Útočníci se sice dostali do desítek šancí, produktivita však vázne.

Třetí třetina pak pokračovala ve stejném duchu jako dvě předchozí. Tedy vcelku vyrovnanou hrou, v níž měl mírně navrch Postřelmov. Prostějov na druhou stranu měl také řadu možností ke snížení. Jenže zejména přečíslení se nedařilo. Střelou z první pak mohl změit skóre Schuster, míček mu však utekl. Podobně jako Mráčkovi prudká nahrávka od Bukovana. Závěrečná perioda pak přinesla i drobné změny ve složení útoků, které ukázaly potenciál do budoucna.

FBC Playmakers Prostějov - FBC Postřelmov 0:4 (0:2, 0:1, 0:1)

SESTAVA: Vatter (20. Konvička) - Závodný, Minx, Otáhal, Sonnevend - Krejčí, Bukovan, Mráček - Novák, Hnízdil, Schuster

Komentář - Michal Sobecký: V zápase jsme měli minimálně na remízu. Utkání ukázalo, že hráči jsou individuálně vesměs dobře připravení, výrazně si zlepšili techniku a mají chuť hrát. Drhne však stále souhra, střela a zejména komunikace hráčů. Ne všichni pak plní to, co si řekneme na střídačce. Přetažená střídání pak stála hráče zbytečně moc sil. Nicméně nedělní zkušenost hodnotím kladně. Byli jsme důstojným soupeřem a s lepší muškou jsme mohli pomýšlet na pomyslný bod.

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Národní sportovní agentura podpořila Playmakery
I pro rok 2023 žádal oddíl FBC Playmakers Prostějov o podporu z dotačního programu Můj klub. A také letos byl úspěšný.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Co tě v uplynulé sezóně 2022/2023 nejvíce potěšilo?

  Postup Áčka do "regionu"
0 (0,0%)

  Postup veteránů na republikové finále
0 (0,0%)

  Solidní sezóna starších žáků
0 (0,0%)

  Založení veteránů
0 (0,0%)

  Poslední, vítězný turnaj mladších žáků
0 (0,0%)

  Něco jiného...
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery