Úvod » B tým

PREVIEW Béčko vyráží do boje. Vyzve soupeře z Poháru

publikováno 11.09.2018

Dlouhé čekání je u konce. Playmakery už o víkendu čekají první dva zápasy sezóny 2018/2019. Představí se tentokrát "B" tým hrající Olomoucký přebor mužů. A čeká ho na úvod, jak taky jinak, cesta do Přerova.

A proč "jak jinak"? Předně, loni ročník Béčko zahajovalo taktéž na Spartaku. I když s jinými soupeři. Letos se našinci popasují s Uničovem a ve druhém zápase si střihnou derby s Kostelcem na Hané, který letos přesunul svou "rezervu" o soutěž níž.

V obou případech se nicméně jedná o tradiční soupeře, kluby s historií. Podívejme se na ně nyní podrobněji.

Začněme FBC ZŠ Uničov. Klub, který patří k nejstarším v kraji, má dlouholeté zkušenosti nejen s trénováním početné mládežnické základny, ale také s muži. "A" tým Uničova hraje Divizi, tedy o ligu výš, než kde hráli ještě v dubnu Playmakeři. Ti pak v Olomouckém přeboru loni skončili dvě místa a pět bodů za Uničovem.

Uničovští se prezentují dravou hrou. Mají řadu robustních hráčů, kteří dokáží hrát silově. Technicky jsou vesměs nadprůměrní, kombinačně o něco horší. Uničov, jak už ukázal, je schopný střídat lepší výsledky a výkony s horšími. Specifikem pak ale je jeho schopnost přeřadit v případě potřeby na vyšší rychlostní stupeň. Což se týká nejen dorostu či Juniorů, ale také mužských týmů.

Uničov, se bohužel podobně jako další kluby v regionu potýká nejen s nedostatkem lidí, ale hlavně s jejich nespolehlivostí. Vidět je to částečně i na soupisce "Áčka", kde figuruje jen "pět" statečných. Nicméně "B" tým zůstává zvelké části stejný, stejně jako pět nejproduktivnějších hráčů mužstva. V této statistice zvítězil z výrazným náskokem Lukáš Jemelka (34 bodů). Ještě tradičnější než sestava Béčka pak je vedoucí celého uničovského hokeje a sice Leopold Čížek.

Oba týmy se loni potkaly v lize třikrát a pokaždé z toho byl souboj s velkým množstvím branek. Nejinak tomu bylo i na Poháru České pojišťovny. Zde zpočátku Playmakeři tahali za kratší konec provazu a brzy prohrávali 0:3. Výsledek se jim ale podařilo zvrátit a už to vypadalo, že vybojují tři body. To se nakonec nepodařilo: nezdařený závěr zápasu přiřkl všechny body Uničovu a taktéž kýžený postup - Prostějov-Uničov 5:6.

Vzájemné zápasy v minulé sezóně:

Prostějov - Uničov 8:3 (Uničov)

Prostějov - Uničov 5:6 (Prostějov)

Prostějov - Uničov 7:4 (Prostějov)

Přesuňme se nyní na TJ Sokol Kostelec na Hané-HK. Kostelecké zná tým Playmakerů ze všech soupeřů nejlépe. Ještě v minulé sezóně spolu týmy trénovaly. Na druhou stranu, Kostelec zažívá novou situaci. Ještě víc než kterýkoli jiný tým v oblasti se potýká s nedostatkem hráčů, tradiční jsou výjezdy v sedmi, osmi lidech. I proto nakonec šéf klubu Jiří Drčka rozhodl o posunutí týmu o ligu níže.

Řada hráčů pak bude velkou neznámou. Kostelec mezi sebe nepochybně přivítá nováčky. Podrobnosti zatím známé nejsou, Kostelec dosud nezveřejnil ani část soupisky. Pravděpodobné je, že se v týmu neobjeví bývalí Playmakeři Němec, Bílek a Trčka, z nichž někteří míří do Olomouce. Pravděpodobné nejsou ani starty matadora Viktora Palánka, který naposledy hrál před rokem. Klasicky by ale měli nastupovat Igor Haubert, Jakub Menšík či Stanislav Režný. Podle dostupných informací by pak jako brankář měl do Přerova odjet Jan "Jéňa" Drčka.

Kostelec na Hané je do značné míry klubem jednoho muže. Tím je Jiří Drčka, historicky nejproduktivnější a nejvýraznější hráč klubu. Pro následující měsíce to ale neplatí. Drčku zlákal postup SK K2 do Divize a k rivalovi odešel na hostování.Pro obrany soupeřů to je velká úleva, velkou část útočné síly představoval právě tento forvard. Je otázkou, jak se jeho spoluhráči s tímto odchodem vypořádají.

 

A NAKONEC se krátce podívejme na Béčko Playmakerů. To přes léto prošlo zásadní obměnou. Tým zaknihoval řadu odchodů - Petr Heinisch, Josef Koranda, Kamil Pán, Pavel Janeček, Ondřej Vybíral, Dominik Vychodil (přesun do A týmu), Vladimír Štefanik, Radek Pekař (přerušení kariéry?), Jan Bednář (konec kariéry).

Tým naopak posílili staronoví hráči jako Radim Kravák, Tomáš Hel a Jakub Kalabis. Či nováčci Filip Nevečeřal a Dominik Liška. Bohužel, jejich aktivita je zatím malá. I proto došlo k povolání dvou juniorů. Ofenzivně laděný obránce Michal Závodný a produktivní Miroslav Bukovan mají týmu dodat patřičnou dravost a energii. Kostru týmu společně s nimi budou tvořit staří harcovníci jako pan hračička Milan Hnízdil, kreativec Lukáš Brumlík či nenápadný bojovník Jakub Matoušek. Zapomenout se nedá ani na Miroslava Klimeše, stabilní a kvalitní oporu v bráně. 

Zajímavostí pak je, že Playmakeři vyrukují už do Přerova s velice mladým týmem. Pouze jedinému hráči bude přes třicet let, hned čtyři pak budou ve věku juniorů.

 

 

 

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Národní sportovní agentura podpořila Playmakery
I pro rok 2023 žádal oddíl FBC Playmakers Prostějov o podporu z dotačního programu Můj klub. A také letos byl úspěšný.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Co tě v uplynulé sezóně 2022/2023 nejvíce potěšilo?

  Postup Áčka do "regionu"
0 (0,0%)

  Postup veteránů na republikové finále
0 (0,0%)

  Solidní sezóna starších žáků
0 (0,0%)

  Založení veteránů
0 (0,0%)

  Poslední, vítězný turnaj mladších žáků
0 (0,0%)

  Něco jiného...
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz