Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » B tým

Béčko na úvod sezóny bralo tři body

publikováno 16.09.2018

Spokojení se v neděli vraceli z Přerova hráči "B" týmu. Na "puzzle" povrchu tamního Spartaku se utkali s Uničovem a Kostelcem na Hané. Se soupeři sehrál tým vyrovnaná utkání a nechybělo mnoho k tomu, aby bodové konto bylo ještě vyšší.

Přerov - Na samotný začátek sezóny čekal Prostějovany Uničov. Soupeř, se kterým se za poslední rok muži utkali hned čtyřikrát. Zatímco však v lize byli ve dvou ze tří případů úspěšnější Hanáci, Pohár vyzněl lépe pro žlutočerné. Playmakeři tak měli soupeři co vracet.

A Playmakeři to vzai z gruntu. Od úvodu utkání diktovali tempo hry a tlačili se před bránu. Řadu šanci si vypracoval první útok, ani ten druhý, který spolu hrál vůbec poprvé, však nezůstával pozadu. Uničov prakticky nenapadal rozehrávku, s míčkem se dostával maximálně do pološancí a tak bezbrankový stav nemohl dlouho vydržet.

Prokázal to Josef Koranda, který prostřelil brankáře k tyči. Psala se přitom teprve šestá minuta. Vzápětí si však Prostějov špatně rozebral hráče a střelou ze druhé vlny slavili Uničovští. Obraz hry se však nezměnil a tak si brzy Playmakeři vzali vedení zpět: Minx poslal po lajně dlouhou nahrávku Hnízdilovi, který natáhl a prostřelil brankáře. Skóre už do přestávky zůstalo neměnné, postupně navíc opadal tlak Prostějova.

Prostřední dějství přineslo o něco vyrovnanější hru. Přesto však více šancí zapsali Prostějované. Kombinace však už místy vázla, i únava ze hry na tři obránce byla znát. Do dobrých příležitostí se nicméně dostával třeba Závodný, který orazítkoval i tyč. Přesto to byl Uničov, kdo byl o druhé přestávce spokojenější - minutu a půl před koncem třetiny totiž po špatném vyhození prostějovské obrany vyrovnal.

Závěrečná perioda však byla opět ve znamení Playmakerů. Ti ji ovládli poměrem 3:1. Nejprve vrátil týmu vedení Miroslav Bukovan, který pálil z hokejového mezikruží. Následně sice vyrovnal jeden z loňských nejproduktivnějších hráčů Uničova, Zahradníček, vedení však naposledy přiřkl Prostějovu Filip Schuster, který se dostal k samostatné akci a úspěšné střele k tyči.Junioři vůbec na hřišti řádili. Obránci hráli s velkým elánem, útočníci pak dokázali využít spolupráce se zkušenějšími spoluhráči a místy se jim bez problémů vyrovnat. To předvedl i Miroslav Bukovan, který se postaral o uklidňující gól a dokonce atakoval hattrick, ovšem přestřelil.

I tak se ale Playmakeři mohli radovat. Dva údery krátce po sobě definitivně Uničov zlomily a na další odpověď se nezmohl. Po píšťalce rozhodčího následovala velká radost: houževnatý soupeř zlomen, tři body doma a mnozí hráči si nepochybně zvětšili sebevědomí.

FBC Playmakers Prostějov - FBC ZŠ Uničov (2:1, 0:1, 3:1)
Branky: Koranda, Hnízdil (Minx), Bukovan (Koranda), Schuster, Bukovan (Heinisch)
Vyloučení: 1:0, Využití: 0:1
Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 5:3

Druhé utkání mělo být o poznání těžší. A bylo. Kostelec se sice předtím trápil s nováčkem z Lutína, který hrál velmi dobře. Nicméně se ukázalo, že dokáže zahrát mnohem lépe a to hlavně v útoku než Uničov.

Začátek utkání tak nevyzněl natolik jednoznačně pro Prostějov. Ten se naopak musel poprvé na turnaji chvílemi bránit většímu tlaku od soupeře. A ve čtvrté minutě už to bylo 0:1 - Procházka překonal Miroslava Klimeše z hranice velkého brankoviště. Ještě v první třetině ale Playmakeři skóre otočili. Nejprve se k bráně probil Josef Koranda a chladnokrevně zakončil. V desáté minutě pak další přesnou rozehrávkou podél mantinelu našel Minx Petra Heinische, který se samostatnou akcí uspěl - 2:1. Kostelec najednou nevěděl, kde mu hlava stojí, do trháků však Playmakeři nešli.

Ve druhé části se střídali u obou týmů světlé okamžiky s těmi tmavými. Byl to ale častěji Kostelec, kdo byl na míčku a kombinoval na půlce soupeře. Nicméně z toho vytěžil jen gól Růžičky, který však byl vyrovnávací. Playmakeři odpovídali protiútoky, s rostoucí únavou se však jejich efektivita snižovala.

Rozhodnutí měla přinést třetí třetina. V ní rozhodly dvě dobře umístěné střely do růžku, v obou případech z kosteleckých holí. Prostějov se nicméně nadechl k náporu a na čtvrtou trefu našel rychle odpověď - Milan Hnízdil dostal křižnou nahrávku z obranného pásma, natáhl ke střele a překvapil brankáře míčkem třepotajícím se v síti za jeho zády. Tři čtvrtě minuty před koncem i díky tomu mohli Playmakeři sáhnout ke hře bez brankáře, příliš se jim však nedařilo. Korandu už si soupeři dobře hlídali, míčky k dalším hráčům se už tolik nedostávaly. Prostějov navíc málem inkasoval, to by se ovšem jako blesk z čistého nebe nesměl objevit před bránou Závodný, který situaci zachránil. Na vyrovnání však už bylo pozdě.

FBC Playmakers Prostějov - TJ Sokol Kostelec na Hané - HK 3:4 (2:1, 0:1, 1:2)
Branky: Koranda, Heinisch (Minx), Hnízdil (Sobecký)
Vyloučení: 1:1, Využití: 0:1
Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:4, 3:4
Sestava v zápasech: Klimeš - Sobecký, Závodný, Minx - Heinisch, Bukovan, Koranda - Schuster, Matoušek, Hnízdil

 

KOMENTÁŘ Michal Sobecký, vedoucí

Utkání ukázala, že máme na to hrát s každým vyrovnaně. Tým odehrál vyrovnané zápasy, v nichž si vedl dobře. Občas skřípalo vracení útočníků, nicméně mužstvo většinu turnaje hrálo týmově. Dobrou vizitkou je četnost střelby a přímočarost hry, horší produktivita. Na góly se příliš nadřeme. Nicméně pokud se vyladí tohle a ještě více zvýší důraz před vlastní bránou, mužstvo může pomýšlet vysoko. Závěrem chci poděkovat hráčům Áčka, že dodali týmu potřebný tah na branku a juniorům, kteří po setřepnáí nervozity zahráli do jednoho skvěle a určitě nad očekávání.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Národní sportovní agentura podpořila Playmakery
I pro rok 2023 žádal oddíl FBC Playmakers Prostějov o podporu z dotačního programu Můj klub. A také letos byl úspěšný.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Co tě v uplynulé sezóně 2022/2023 nejvíce potěšilo?

  Postup Áčka do "regionu"
0 (0,0%)

  Postup veteránů na republikové finále
0 (0,0%)

  Solidní sezóna starších žáků
0 (0,0%)

  Založení veteránů
0 (0,0%)

  Poslední, vítězný turnaj mladších žáků
0 (0,0%)

  Něco jiného...
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery