Úvod » A tým

Playmakeři zažili bídný víkend

publikováno 27.09.2018 (aktualizováno 04.10.2018)

Ke dvěma turnajům vyrazili o víkendu florbalisté FBC Playmakers Prostějov. Oba se konaly na Šumperku a od obou si hráči mnoho slibovali. Bohužel, jak ze Šumperka, tak z Postřelmova se vraceli s prázdnou.

První utkání zastihlo v sobotu "A" tým v Šumperku. A s protivníkem v podobě FBS Olomouc. Zatímco první třetina byla jasně v režii Playmakerů (vyhráli ji 3:1), ve druhé se utkání zvrhlo v přestřelku, kdy navrch měla Olomouc. Šesti brankami potupila obranu Prostějova a už se zdálo, že mají hráči z hanácké metropole vítězství v kapse. Ke cti Prostějovanů ale slouží fakt, že utkání nezabalili a nakonec stáhli výsledek na rozdíl pouhých dvou branek. Skóre však už takové skončilo, Olomouc body nepustila.

Ve druhém utkání vyzvali Prostějované domácí celek. Zatímco první polovina zápasu přinesla vyrovnanou hru a řadu šancí na obou stranách, postupně Šumperk přidával a Playmakeři se směrem dopředu stále více trápili. Víra v to, že srovnají nepříznivě se vyvíjející stav, se jakoby postupně vytrácela. A stejně tak týmovost. Až po polovině třetí třetiny dostali Prostějováci soupeře dvakrát pod tlak. Psychicky pomohly alespoň dva slepené góly, na body to však bylo málo.

FBC Playmakers Prostějov - FBS Olomouc 9:11
Branky: Koranda (Pán), Koranda (Konečný), Pán (Koranda), Koranda (Konečný), Konečný (Pán), Pán, Vychodil, Brumlík (Koranda), Pán (Janeček)
FBC Playmakers Prostějov - Asper Šumperk 2:7
Janeček (Konečný), Pán (Koranda)
Sestava: Klimeš - Pekař, Vychodil, Sobecký - Heinisch, Konečný, Pán - Koranda, Brumlík, Janeček

Junioři schytali debakl

Jestliže se Áčku nevedlo, o mládeži to platí dvojnásob. Týmu na psychice příliš nepomohla absence produktivního Miroslava Bukovana. Nicméně omluvenka jednoho hráče by neměla znamenat to, že útok nevyprodukuje téměř nic. Bohužel, přesně to se stalo.

Úvod utkání proti Droždínu znamenal drtivý tlak soupeře. A chvílemi to vypadalo, že snad nikdy nepoleví. Podařilo se to až za přesilové hry Playmakerů, která vzdor několika střeleckým pokusům od obránců vyzněla naprázdno. Podobně jako často snahy soupeře dobýt branku, protože Miroslav Vatter i s určitou dávkou štěstí držel svůj tým velmi dobře. Bohužel, sám se solidně hrajícími obránci na vše nestačil. Pět ze šesti gólů jde tentokrát na vrub útočníkům, kteří poskytli soupeřům příliš mnoho prostoru. 

Druhé utkání se zpočátku vyvíjelo lépe. Hranicím jsme loni jakž takž dokázali vzdorovat, ovšem první třetina vyzněla opět pro soupeře. Ten se ovšem nedostával příliš do šancí, nicméně měl míček na holích a Prostějovu ho půjčoval spíše sporadicky. Tým trochu nalomil první, smolně inkasovaný gól. Přesto hrál dál směrem dozadu, co měl. Až do půlky zápasu. Hranice přidaly na tempu a tentokrát se k chybujícím útočníkům přidali i chybující obránci. Přímo hororová pak byla úvodní minuta závěreční periody: Playmakeři v ní inkasovali třikrát a na jakékoli zdramatizování zápasu mohli rychle zapomenout.

FBC Playmakers Prostějov - FBC Droždín 0:6
Branky: - 
FBC Playmakers Prostějov - FBC Hranice 0:12
Branky: - 
Sestava: Vatter (2. Konvička) - Závodný, Piňos, Minx, Sonnevend - Schuster, Mráček, Navara - Novák, Krejčí, Otáhal (2. zápas Martinek)

 

 

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Národní sportovní agentura podpořila Playmakery
I pro rok 2023 žádal oddíl FBC Playmakers Prostějov o podporu z dotačního programu Můj klub. A také letos byl úspěšný.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Co tě v uplynulé sezóně 2022/2023 nejvíce potěšilo?

  Postup Áčka do "regionu"
0 (0,0%)

  Postup veteránů na republikové finále
0 (0,0%)

  Solidní sezóna starších žáků
0 (0,0%)

  Založení veteránů
0 (0,0%)

  Poslední, vítězný turnaj mladších žáků
0 (0,0%)

  Něco jiného...
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery