Úvod » B tým

Béčko zničilo oba soupeře. A je druhé

publikováno 05.11.2018

Další dva zápasy čekaly o víkendu "rezervu" mužů. Béčko se střetlo v Moravském Berouně se Šternberkem a nováčkem z Vikýřovic. A v obou potvrdilo roli favorita.

Prostějov/Moravský Beroun - Dobrý začátek sezony zažívá v Olomouckém přeboru "B" tým Playmakerů. Po šesti zápasech byl z jedenácti týmů těsně pátý. A to přesto, že má za posledních 5 let průběžně nejnižší věkový průměr (21,5 roku!) hráčů.

Do Moravského Berouna jel navíc v roli jasných favoritů. Šternberk jako tradičně okupuje spodní část tabulky, začínající Vikýřovice se pak každý zápas třesou, aby dostaly co nejméně gólů. Přesto však před zápasem opakovaně padla slova o tom, abychom soupeře nepodcenili.

Šternberk sahal po vítězství. Ale jen třetinu

A jak se ukázalo, byla na místě. Úvod utkání se nám se Šternberkem hrubě nevyvedl a brzy jsme prohrávali. Následně sice vyrovnal Miroslav Bukovan, ale Šternberk vycítil, že směrem dozadu si nejsmě úplně jistí. Opakovaně nám tak utekli hráči do brejků, které se jim dařilo proměňovat. První reakce přišla už v průběhu první třetiny, kdy se z útoku do obrany přestěhoval za Radima Kraváka Michal Sobecký. Ve výsledku přibyl ofenzívě pohyb i střely, defenzívě pak jistota.

Druhá třetina už byla o něčem jiném. Hráči si v čele s kapitánem Milanem Hnízdilem řekli (a zakřičeli) k dosavadnímu průběhu svoje. A najednou tu byl jiný tým, tým s mnohem lepším pohybem i schopností kombinovat. První vlaštovkou byl gól Petra "Hanziho-Laviho" Heinische. Střelou z pomyslného levého  kruhu zaskočil golmana a hlavně schladil soupeře, kteří doufali v hladké vítězství. Opak byl ale pravdou. I proto, že v polovině zápasu rozhodčí zabředli do hádanic o posloupnost trestů pro šternberské hráče. V jedné z hlavních rolí byl i Hanzi, který se zastal svého spoluhráče proti silnějšímu soupeři a odešel kvůli tomu na trestnou a to hned na deset minut.

Stalo se tak v polovině zápasu a následnou hru ve čtyřech zužitkoval Lukáš Brumlík, který si počíhal na nahrávku zpoza brány. Soupeř znervózněl, trestů přibývalo a další góly byly na spadnutí. Playmakers se ale do konce třetiny trefili už jen jednou: Závodný poslal na rozjetého Milana Hnízdila pěkný pas a prostějovský snajpr se nemýlil. Soupeř byl v tu chvíli na ručník: během třetiny přišel o třígólový náskok i sebevědomí.

Poslední kapkou pro Šternberk byla přesilovka Prostějova zkraje třetího dějství. Sobecký totiž sice střelu od "modré" poslal na zadní mantinel, kde si ale míček našel Radim Kravák a pohotově ho zametl do brány. A velký obrat byl na světě. Od té doby už všichni včetně soupeřů věřili, že Playmakers vyhrají. A taky že ano. Během dvanácti minut si vypracovali ještě řadu šancí a po jedné dokázali proměnit Brumlík s Hnízdilem. Prostějováci tak doslova utekli hrobníkovi z lopaty. A ukázali, že má smysl hrát celých 36 minut.

Vikýřovice štěkaly, ale nekousaly

Druhým soupeřem byly Vikýřovice. Nový tým a pro nás naprostá neznámá. Zatímco se Šternberkem se potkáváme v lize posledních pět let, tým ze Šumperska byl pro nás novinkou. 

Určitým varováním mohlo být, že nováčci získali všechny body s Lipníkem. Nicméně už od prvních chvil Playmakers překvapení nepřipouštěli a kráčeli pomalu ale jistě za vítězstvím. O úvodní gól se postaral, jak jinak než, Lukáš Brumlík po nahrávce od Milana Hnízdila. Následovaly další šance a naopak pokusy o kontry ze stran soupeře, kterého ale zchladil Michal Závodný. Juniorský obránce si dovolil nevídanou kličkovanou, když poslal na párek tři soupeře a na závěr sólíčka zakončil střelou do růžku brány.

Zatímco pak úvodní třetina skončila dvoubrankovým rozdílem, ta druhá byla na góly bohatší. Nejprve se prosadil Lukáš Brumlík po individuální akci. Po té Playmakeři vyšachovali v přesilovce obranu soupeře a Petr Heinisch opět slavil. Na 4:1 následně snížil Mitrofan, ale demolice pokračovala. Vzápětí totiž udělali Vikýřovice nepochopitelnou chybu, kdy nechali při volném úderu Playmakers od prostějovské brány celé pravé křídlo volné. Michalu Sobeckému tak stačilo, aby poslal míček přes celé hřiště na Milana Hnízdila a ten už měl snadnou práci. 

V tu chvíli bylo prakticky hotovo. Hráči od Šumperka hrozili spíše z nečetných výpadů, hra Playmakers pak postupně začala připomínat exhibici s řadou překombinovaných akcí i divokých kousků. Milan Hnízdil si tak vyzkoušel svůj oblíbený free-style, Miroslav Bukovan se pak prosadil po té, co podivným i prudkým plácnutím z první do balonku šokoval golmana. Staronový hráč Playmakers Vladimir Štefanik si pak na hřišti, byť jako defenzivní bek, dělal se soupeřem co chtěl. Za smolaře budiž jen Radim Kravák a Filip Schuster, kteří by s přesnější muškou mohli směle útočit na hattrick. Ve třetí třetině ještě soupeř několikrát zazlobil, vesměs dobře hrajícími Podhorným s Holanem. Ale drama z toho nebylo. Playmakeři se tak dočkali: po dlouhé době odjeli z turnaje s plným bodovým ziskem.

FBC Playmakers Prostějov - FBC Šternberk 7:4
Průběh: 0:1, 1:1, 1:4, 7:4 Vyloučení: 3:6 navíc Heinisch (PRO) a Urban (ŠTE) 10 min. OT - nesp. chování Využití: 2:1
Branky: Bukovan (Sobecký), Heinisch (Kravák), Brumlík (Hnízdil), Hnízdil (Závodný, Kravák (Sobecký), Hnízdil (Kravák), Brumlík (Hnízdil)
FBC Playmakers Prostějov - FBC Vikýřovice 9:1
Branky: Brumlík (Hnízdil), Závodný, Brumlík, Heinisch (Hnízdil), Hnízdil (Sobecký), Brumlík (Hnízdil), Heinisch, Bukovan (Kravák), Hnízdil (Kravák).
Sestava: Klimeš - Štefanik, Sobecký, Závodný - Heinisch, Bukovan, Kravák - Schuster, Brumlík, Hnízdil

 

 

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Národní sportovní agentura podpořila Playmakery
I pro rok 2023 žádal oddíl FBC Playmakers Prostějov o podporu z dotačního programu Můj klub. A také letos byl úspěšný.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Co tě v uplynulé sezóně 2022/2023 nejvíce potěšilo?

  Postup Áčka do "regionu"
0 (0,0%)

  Postup veteránů na republikové finále
0 (0,0%)

  Solidní sezóna starších žáků
0 (0,0%)

  Založení veteránů
0 (0,0%)

  Poslední, vítězný turnaj mladších žáků
0 (0,0%)

  Něco jiného...
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery