Úvod » A tým

"A" tým zapsal první body

publikováno 06.11.2018

Áčko si po úvodním turnaji v Šumperku spravilo chuť. V Kojetíně porazilo domácí celek a vzdorovalo i Droždínu.

Prostějov/Kojetín - Po dvou zápasech nula bodů. Tak vypadala bilance Áčka před turnajem v Kojetíně. "A" tým totiž padl jak s Olomoucí, tak se Šumperkem. A měl tak co napravovat.

A v Kojetíně se to podařilo, zčásti. Po usilovném boji získal tým tři body. A navíc, i ve druhém zápase po bodovém zisku sahal. Časté kouskování hry a vyloučení však Prostějovu nesvědčily.

Kojetín se napůl porazil sám

Prvním soupeřem byli domácí borci. Proti nim Prostějov nastoupil s několika změnami oproti prvnímu turnaji. V sestavě chyběl Lukáš Brumlík a taky zranění Pepa Koranda. Naopak si zahrál třeba junior Miroslav Bukovan, pro kterého to byl vůbec první zápas za muže. DO sestavy se též vrátil útočník Patrik Dočkal.

Od začátku utkání byl mírně lepší Kojetín, který ukázal, že umí hrát nejen tvrdě, ale taky zdařile kombinovat. Koncem třetiny si vypracoval dvoubrankový náskok, ze kterého ale gólem do šatny dokázal ukrojit Kamil Pán.

Domácí se pak sice ještě jednou dostali do dvoubrankového náskoku, ale důležité bylo, že Patrik Dočkal a Michal Konečný záhy srovnali. Kojetín začal nervóznět a místy utkání připomínalo debatní kroužek. Rozhodčí ovšem vůči výpadům z jejich strany zůstali tolerantní.

Nakonec se ale Kojetínu dohadování přeci jen nevyplatilo. Emoce totiž zvládali jeho hráči hůře než prostějovští. A výsledkem tak bylo, že Playmakeři dostávali najednou více prostoru k zakončení, čehož dvakráv využili - například Dominikem Vychodilem gólem přímo ze standardky. Závěrečný tlak Kojetína už mu aspoň srovnání nepřinesl.

Přestřelka s Droždínem skončila nešťastně

Před Playmakery byla zdánlivě lehčí překážka. Droždín hraje tuto ligu teprve druhým rokem. Na druhou stranu, dlouhodobě pracuje s mládeží a to se mu vyplatilo. Třeba díky Nikitovi Fesyukovi, který se coby mladičký odchovanec podepsal hned pod dva góly.

Ale nepředbíhejme. Úvod utkání byl pro Playmakery těžší než proti Kojetínu. Droždín tlačil a dlouho se Prostějov nemohl dostat do kloudné šance. Světlými okamžiky byly střely Patrika Dočkala či Miroslava Bukovana.

Lepší byl však Droždín, který se po první třetině ujal vedení 3:1 a dvoubrankový rozdíl byl i po druhé třetině. Prostějov srážely místy individuální chyby v obraně, v dalších okamžicích pak nepřesná střelba. Playmakeři sice ještě zabrali, ale nestačilo to. Utkání, které poznamenalo množství vyloučených (bylo jich celkem osm) skončilo dvěma zlomenými hokejkami a hlavně porážkou. Nevyhlášenou soutěž o hrdinu dne tentokrát vyhyrál Miroslav Klimeš, který chytil na turnaji hned dvě tresná střílení.

FBC Playmakers Prostějov - Jamajka Kojetín 5:4
Branky: Pán (Heinisch), Dočkal (Pán), Konečný (Heinisch), Konečný (Pán), Vychodil.
FBC Playmakers Prostějov - FBC Droždín 4:7
Branky: Pán, Janeček (Konečný), Heinisch (Dočkal), Dočkal.
Sestava: Klimeš - Pekař, Vychodil, Sobecký - Pán, Konečný, Janeček - Heinisch, Dočkal, Bukovan.

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Národní sportovní agentura podpořila Playmakery
I pro rok 2023 žádal oddíl FBC Playmakers Prostějov o podporu z dotačního programu Můj klub. A také letos byl úspěšný.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Co tě v uplynulé sezóně 2022/2023 nejvíce potěšilo?

  Postup Áčka do "regionu"
0 (0,0%)

  Postup veteránů na republikové finále
0 (0,0%)

  Solidní sezóna starších žáků
0 (0,0%)

  Založení veteránů
0 (0,0%)

  Poslední, vítězný turnaj mladších žáků
0 (0,0%)

  Něco jiného...
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery