Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » B tým

Kostelecká tragédie. Playmakeři poprvé s prázdnou

publikováno 17.11.2018

Velmi neradi budou na dnešní, sváteční turnaj, vzpomínat hráči Prostějova. Ve své domácí hale totiž neuspěli a místo bojů o první místo bojovali hlavně o svou čest.

Kostelec na Hané - Úvod turnaje přitom nevypadal pro Playmakery špatně. Proti prvnímu týu tabulky zprvu vyrukovali s tlakem a rychlou hrou. Lepší byl zpočátku Prostějov, který si vytvářel šance i tlak do brány. Na druhou stranu Troubelice začaly velmi vlažně. Bohužel, Playmakeři tohoto nevyužili. A brzy litovali.

Druhá třetina už totiž nebyla bezbranková. Od mantinelu dokázal i přes hůl obránce dostat jeden z útočníků míček na osu a následná přízemní střela už znamenala gól - 0:1. Prostějov se i přesto dál tlačil do šancí. Lehkost z první třetiny však byla tatam. A byly to naopak Troubelice, kdo diktoval tempo hry. Navíc si vynutili i trestné střílení, poté, co jeden z prostějovských fauloval unikajícího hráče. Rotrekl si z trestného střílení Martina Pekaře povodil a překonal po blafáku. Navíc do konce třetiny stihl soupeř ještě zýšit na 3:0

Zdecimovaní Playmakeři od té doby hráli v křeči. A bylo to vidět i na počtu šancí. Zatímco v první třetině jich byla celá řada a ve druhé pár, závěrečná perioda byla i v tomhle ohledu bídná. Kombinace vázla, zakončení většinou končilo na dobře bránících soupeřích a k bráně Troubelic se míček dostával jen sporadicky. Na druhé straně naopak měli Playmakeři co dělat. A i když Martin Pekař dělal, co mohl, spoluhráči mu příliš nepomáhali. Nedůslednosti, individuální chyby i zbytečně složitě řešené situace srážely Prostějov na kolena. Čestný úspěch tak zaznamenal jen Miroslav Bukovan, který uplatnil důraz na brankovišti.

Lutín skvělý nástup už nepustil

Do druhého utkání šli Playmakeři s tím, že chtějí tři body. Soupeřem byl nováček z Lutína a i když trvale hraje sympaticky, stále byl před turnaje osmý. Prostějov mu však zejména svým "výkonem" z úvodu utkání velmi pomohl.

Zatímco si totiž parta kolem Milana Hnízdila řekla, že k tomu musí přistoupit tým úplně jinak a hrát to, co umí, opak byl pravdou. Nedůslednost, prohraná šermovačka před bránou a nedostoupení hráče znamenaly stav 0:3 po třech minutách. Výsledkem byl time-out a řada nadávek, zejména od dua Radim Kravák a Michal Sobecký.

To a naopak uklidnění od Milana Hnízdila přeci jen trochu pomohly. Stejně jako soupeř, který špatně vyplnil zápis a díky tomu inkasoval v zápise neuvedený hráč červenou kartu. Prostějov tak měl k dispozici pětiminutovou přesilovku. A dvakrát ji využil: nejprve od mantinelu poslal do opačného růžku branky Petr Heinisch, chvíli nato pak ířil přesně z pomyslného kruhu Lukáš Brumlík. Už v rovnovážném počtu hráčů navíc vyrovnal Miroslav Bukovan. Divokou třetinu ale Playmakeři stejně nakonec prohráli.

Druhá třetina pak přinesla zlepšený výkon Prostějova. Ten se konečně probral a začal dostávat soupeře pod tlak. Bohužel, často jen optický. Chybělo přesnější zakončení. A místy se naopak kupily propady. Míček byl nicméně většinou na holích domácích. A aspoň jednou toho využili. Dopředu se vydal Dominik Vychodil, který si po pravém křídle povodil soupeře a následně se dostal i ke střele - a trefil pěkně do růžku.

Závěrečná dvanáctiminutovka pak přinesla zprvu obezřetnou hru. Ta se ale brzy změnila v dobývání branky na jedené, brzy zase na druhé straně. Jako rozhodující se nakonec ukázal právě jeden ze zámků Lutína. Dobrou minutu mačkal Playmakery před svou bránou. Těm se nepodařilo vyhodit míček do bezpečí a po nařízeném volném úderu ž neuhlídali situaci před brankou. Ještě v tom samém střídání navíc v zeleném hrající Lutín udeřil pošesté po chybující obraně. Prostějovu se tak hodně přitížilo, zbývaly mu jen necelé čtyři minuty do konce zápasu. Snížil nakonec Lukáš Brumlík, kterému íček vybojoval navrátilec Pavel Bujnoch. 

To ale bylo vše. Playmakeři z Kostelce odjížděli naštvaní a zklamaní. Propásli nejen možnost dotáhnout se na první Troubelice, ale také odehrát zápasy kvalitně. Světlé chvilky u některých hráčů, třeba Miroslava Bukovana ale i jiných, bohužel zastínily chyby a v některých případech bohužel i jistá dávka laxnosti. Projevila se navíc i absence tréninků u některých.

FBC Playmakers Prostějov - Orel Jednota Troubelice 1:7
Branky: Bukovan (Heinisch)
FBC Playmakers Prostějov - FBC Tornádo Lutín 5:6
Branky: Heinisch (Kravák), Brumlík (Hnízdil), Bukovan (Heinisch), Vychodil (Brumlík), Brumlík (Bujnoch).
SESTAVA: 1. zápas Pekař - Závodný, Vychodil, Sobecký - Heinisch, Bukovan, Kravák - Schuster, Brumlík, Hnízdil.
2. zápas Pekař - Kravák, Vychodil, Sobecký - Heinisch, Bukovan, Liška - Bujnoch, Brumlík, Hnízdil.

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Národní sportovní agentura podpořila Playmakery
I pro rok 2023 žádal oddíl FBC Playmakers Prostějov o podporu z dotačního programu Můj klub. A také letos byl úspěšný.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Co tě v uplynulé sezóně 2022/2023 nejvíce potěšilo?

  Postup Áčka do "regionu"
0 (0,0%)

  Postup veteránů na republikové finále
0 (0,0%)

  Solidní sezóna starších žáků
0 (0,0%)

  Založení veteránů
0 (0,0%)

  Poslední, vítězný turnaj mladších žáků
0 (0,0%)

  Něco jiného...
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery