Úvod » Junioři

Mladíci dostali lekci z produktivity

publikováno 17.11.2018 (aktualizováno 20.11.2018)

Druhý turnaj Juniorů už přinesl o něco lepší hru. K bodům však nevedla. Zejména útočná část hry pak nebyla vůbec podařená.

Jeseník - Na více než sto kiloetrů dlouhý výlet vyrazili mladí Playmakeři v neděli 11. listopadu. Do Jeseníku se přijeli utkat s domácím týmem a následně s Postřelmovem. Úkol byl jasný: napravit si reputaci z prvního turnaje a získat první body. První z cílů se povedl částečně, druhý vůbec.

Dojem zničilo jediné střídání

První ze zápasů zprvu nebyl úplně špatný. Jeseník ukazoval dobrou kombinační hru i přehled na hřišti. Tlačil se do střel, ale většina se díky dobře hrajícím obráncům a blokujícímu Zbyňku Mráčkovi nedostala až ke golmanovi. Ten ze začátku přiváděl soupeře k šílenství. Soupeřova brankáře naopak zaměstnával hlavně Tomáš Novák. Jakub Sonnenvend pak nastřelil ze standartní situace břevno.

Ve druhé třetině k šílenství naopak místy neměl daleko Michal Sobecký, vedoucí Prostějova. Nejdříve kvůli Filipu Otáhalovi, který se nechal za naprosto zbytečný faul v útočném pásmu vyloučit. Navíc Playmakeři podcenili vstup do třetiny. A po necelých čtyřech minutách prohrávali 0:4. Čtvrtý gól navíc dostali po ostudném propadu po vlastní přesilovce, kdy se soupeř dostal do přečíslení dvou na jednoho. Ke střelci se nikdo nevrátil.

Alespoň jednu radost si ale Prostějov připsal. Michal Závodný vybojoval míček a našel nahrávkou naběhnutého Tomáše Nováka, který v přesilovce trefil levý růžek branky. A postaral se o první gól juniorů v sezóně. Další šance ale zůstaly nevyužité. A to i přesto, že ve třetí třetině měli Playmakeři obrovské šance. Soupeř zaváhal v rozehrávce a z toho pramenily hned tři velké možnosti na snížení. Pokud by se Prostějovu podařilo dát gól na 2:4, zápas by se možná vyvíjel jinak. K tomu ale nedošlo a v závěrečné třetině za to Playmakeři pykali. 

Přišlo totiž opět naprosto nepochopitelné zhroucení hry. A během dvou minut to bylo najednou o šest branek. S tím už by udělal něco máloketrý tým. Prostějov od té doby hrál do určité míry odevzdaně, i když se čas od času dostávali ke střele třeba Novák se Schusterem. Marně.

Skvělý brankář na Postřelmov nestačil

Ve druhém utkání nás čekal Postřelmov. V krátké době jsme se s ním utkali už počtvrté a věděli jsme tak, že jde o tým hratelný. Což koneckonců připouští i někteří jeho vlastní hráči.

Hned zkraje utkání jsme ale inkasovali a do konce třetiny ještě dvakrát. Nedařilo se ná zachytit tempo hry a chybovali jsme v rozehrávce. Hlavní věc ale byla, že jsme si nedokázali dát více než dvě nahrávky po sobě: krátce na to už byl u míče soupeř, který se dostával pravidelně do šancí.

Osmělit se nám podařilo až v prostřední části utkání. Brankostroj soupeře se zastavil. Navíc se na druhé straně mohl prosadit opět Novák či Krejčí, do úniku se dostal Schuster. Ani to však nepomohlo. Směrem dozadu už ale hra byla výrazně lepší a připomínala první půlku utkání s Jeseníkem.

Poslední třetina pak přinesla útoky Postřelmova a protiútoky Playmakerů, kterým ale chyběl klid na hokejkách a místy lepší finální nahrávka. Nedařilo se zužitkovat ani některá přečíslení tři na dva. Ve velké šanci byl i, tentokrát v útoku hrající, Michal Závodný, který po průnikové nahrávce Otáhala zakončil jen do brankáře. Ten náš, Adam Konvička, pak neměl tolik práce jako ve zbytku zápasu. Když se ale soupeř dostal ke střele, čaroval. Třeba rychlými zákroky nohama. Byl zkrátka tou oporou, co potřebuje každý tým.

Skóre se tak zdá po druhém utkání až příliš kruté. Na druhou stranu však bylo vidět, že velmi týmu chyběl nejrychlejší a nejproduktivnější útočník Miroslav Bukovan. A zároveň také Richard Minx, jehož důraz i drzost některým hráčům chybí. Hra přesto nebyla nejhorší. Položily nás ale opět některé naprosto nezvládnuté pasáže zápasů a ve druhém klání zejména bídné vstupy do třetin.

FBC Playmakers Prostějov - FBC Jeseník 1:7 (0:0, 1:4, 0:3)
FBC Playmakers Prostějov - TJ Postřelmov 0:4 (0:3, 0:1, 0:0)
Branky: Novák (Závodný)
Sestava: Vatter (2. zápas Konvička) - Závodný, Sonnevend, Piňos (2. zápas Dubrava) - Krejčí, Mráček, Novák, Schuster, Otáhal.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Národní sportovní agentura podpořila Playmakery
I pro rok 2023 žádal oddíl FBC Playmakers Prostějov o podporu z dotačního programu Můj klub. A také letos byl úspěšný.

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce

Anketa

Co tě v uplynulé sezóně 2022/2023 nejvíce potěšilo?

  Postup Áčka do "regionu"
0 (0,0%)

  Postup veteránů na republikové finále
0 (0,0%)

  Solidní sezóna starších žáků
0 (0,0%)

  Založení veteránů
0 (0,0%)

  Poslední, vítězný turnaj mladších žáků
0 (0,0%)

  Něco jiného...
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz