Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Junioři

Mladíci sehráli zatím nejlepší derby

publikováno 26.11.2018

Velmi divoký víkend mají za sebou Playmakeři. Zatímco Áčko zamířilo do Olomouce, Junioři pořádali. A navíc hostili svého rivala z SK K2.

Kostelec na Hané - Juniory v sobotu čekal těžký úkol. Bez dvou hráčů základní sestavy - obránce Richarda Minxe a útočníka Filipa Schustera - se měli pokusit prolomit šňůru neúspěchů. V zádech měli mladí Playmakeři čtyři porážky a i když skóre 0:4 ze zápasu s Postřelmovem nevypadalo až tak hrozivě, Prostějované stejně mysleli výše.

Šumperk dal Playmakerům tvrdou lekci

Do utkání šli junioři s tím, že favoritem je Šumperk, což se bohužel potvrdilo. Hráči zpod Jeseníků většinu zápasu tlačili a byli na míčku. Ten se k nim navíc příhodně odrážel a když už hráči Šumperka neuspěli s dalekonosnou střelou, osvědčila se dorážka.

Řada gólů padla z oblasti velkého brankoviště. Prostějované nestíhali dostupovat soupeře a ti tak měli hodně prostoru k zakončení. Zejména začátek druhé třetiny se nepovedl: Playmakers během tří minut třikrát inkasovali a bylo to najednou 0:7.

Když už to ale vypadalo, že se Prostějov v zápase neprosadí, udeřil dvakrát ve druhé třetině. Nejprve se ke střele k tyči dostal Tomáš Novák a jeden z nejmladších hráčů ligy zaknihoval druhý gol v sezóně. Navíc ho o chvíli později následoval Zbyněk Mráček, který tečoval střelu Závodného.

Ve třetí třetině už byli Playmakeři do určité míry smíření s prohrou. Většina týmu se sice ještě snažila aspoň kosmeticky upravit skóre a hlavně nepřipustit další góly, ale byla v tom už cítit křeč. Přeci jen se ale ještě jeden střelec našel: Miroslav Bukovan provedl to, co umí nejlépe. Sonnevend mu v obranném pásmu vybojoval míček, ten Bukovan převzal, přeběhl dva hráče a dělovkou zavěsil do růžku.

Na obrat to však zdaleka nestačilo. Šumperk vyhrál zaslouženě a vysoko 3:11. 

Derby přineslo dramatickou bitvu

Obnovené mládežnické derby Prostějovů se o víkendu odehrálo už potřetí. A po porážkách 0:8 a 3:9 chtěli junioři tentokrát získat přijatelný výsledek. Výsledkově vyrovnanou partii však nikdo moc nečekal.

Ovšem už od úvodu se děly věci. Playmakeři zlepšili a zpřesnili hru, zprvu nejistí hráči najednou předváděli něco úplně jiného. V první velké šanci se však ocitl ve třetí minutě soupeř. Potvrdilo se ale pravidlo "nedáš, dostaneš". Vatter totiž střelu vyrazila  z následného protiútoku se prosadil nový hráč, Filip Šubrt. Po té, co dostal zpoza brány míček se totiž nadvakrát dokázal prosadit a Playmakers vedli. 

Zbytek třetiny přinesl místy tlak SK K2 a následné kontry Playmakerů. Těm pomáhalo to, že získávali řadu míčků na volný úder a vyhrávali souboje. Přesto soupeř hodněkrát zahrozil, třeba s pomocí Veselého či Elsnera. Na druhé straně naopak byl v dobré šanci Otáhal, ale jeho střela se neujala, stejně jako dorážka. Po další střele Dubravy naopak světle modří vyrovnali. Ondřej Schon dostal příliš prostoru a Playmakers inkasovali gól do šatny.

Druhá dvanáctiminutovka přinesla podobné drama. SK K2 zjistilo, že musí přidat. A přidalo. V největší akci se díky tomu ukázal Lakomý, ale netrefil před poloprázdnou bránou přesně. V následné přesilovce Playmakerů se ale na jejím konci naopak prosadili hosté. Zatímco většinu přesilovky Sk K2 zvládalo dobře, na jejím konci byla střela Michala Závodného a Playmakeři šli podruhé do vedení. 

Dlouho jim však nevydrželo. Taktéž v přeilovce snížil z levého křídla Jakub Godla. Do konce třetiny už se skore neměnilo. I proto, že Vatter začaroval svou branku a sbíral jeden úspěšný zákrok za druhým.

Třetí třetina bohužel pro Playmakery přinesla vystřízlivění. SK K2 se dostalo do vedení 5:2, které se mu dlouho dařilo držet. Soupeř zlepšil hru a díky svým kombinačním schopnostem i střelám z dálky se dostal do pohody. Z té ho sice ještě vyvedl Zbyněk Mráček svou kličkou do forhendu z trestného střílení, to ale bylo vše. Na obrat už nebyly síly. 

Playmakeři tak opět odcházejí s prázdnou, věšet hlavy ale nemuseli. S SK K2 odehráli skvělé, dramatické utkání, navíc v bouřlivé atmosféře. S favoritem, který letos sestoupil z vyšší soutěže, se drželi téměř celý zápas a ukázali, že při větší snaze a lepším pohybu zvládnou hrát s kýmkoli. 

FBC Playmakers Prostějov - FBC Asper Šumperk 
3:11 (0:4, 2:4, 1:3)
Branky: Novák (Bukovan), Mráček (Novák), Bukovan (Sonnevend)
Sestava: Konvička - Závodný, Sonnevend, Dubrava, Otáhal - Krejčí, Bukovan, Mráček, Novák, Šubrt, Piňos.
FBC Playmakers Prostějov - SK K2 Prostějov 
3:5 (1:1, 1:1, 1:3)
Branky: Šubrt (Závodný), Závodný (Mráček), Mráček - TS
Sestava: Vatter - Závodný, Dubrava, Otáhal - Krejčí, Bukovan, Mráček, Novák, Šubrt, Piňos.

 

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Národní sportovní agentura podpořila Playmakery
I pro rok 2023 žádal oddíl FBC Playmakers Prostějov o podporu z dotačního programu Můj klub. A také letos byl úspěšný.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery

Anketa

Co tě v uplynulé sezóně 2022/2023 nejvíce potěšilo?

  Postup Áčka do "regionu"
0 (0,0%)

  Postup veteránů na republikové finále
0 (0,0%)

  Solidní sezóna starších žáků
0 (0,0%)

  Založení veteránů
0 (0,0%)

  Poslední, vítězný turnaj mladších žáků
0 (0,0%)

  Něco jiného...
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz