Úvod » A tým

Áčko smutní, vydolovalo jen bod

publikováno 27.11.2018

Jako nepodařené. Tak nejspíš budou Playmakeři hodnotit zápasy Olomoucké ligy mužů s Libinou a SK K2 Prostějov. Zatímco v prvním zápase se nevedlo vůbec, ve druhém selhala zejména produktivita.

Olomouc - Ve sportovní hale v olomoucké Rooseveltově ulici bylo v neděli odpoledne a večer živo. Další kolo Olomoucké ligy sem zaválo i Áčko Playmakerů. To chtělo navázat na dobré výkony (i výsledky) z minulého víkendu v Litovli. Ale nepodařilo se.

S Libinou selhávala hra dozadu

První utkání znamenalo pro Playmakery srážku s prvním týmem ligy. Šance na vítězství hodnotili Prostějované střízlivě a definitivně zhasly na začátku druhé třetiny, kdy Libina zvýšila už na 4:1. Playmakeři propadali v obranném pásmu, nahrávky v tom útočném pak postrádaly přesnost. A ty dozadu, zpět na obránce chyběly často zcela.

Určitou naději týmu ještě dal Kamil Pán. Ale ani jeho volej nestačil. Prostějov tak sice v zápase měl vcelku vyrovnané držení míčku se soupeřem. Tohoto faktu ale vůbec nedokázal využít a zejména v obranné fázi, v rovnovážném počtu hráčů, nepochopitelně hořel. Nejhrozivější moment zápasu byla však nevyužitá pětiminutová přesilovka, celé dvě minuty navíc dvojnásobná. Prostějov ji odehrál hrozivě a z velké části ve vlastním obranném pásmu.

V derby přišli Playmakers lacině o body

Není remíza, jako remíza, říká se někdy u sportovních klání. A v případě zápasu s SK K2 Prostějov to platí do puntíku. Soupeř se dostal od začátku pod tlak. A i když Playmakeři, kromě vstupů do druhé a třetí třetiny, diktovali tempo hry, bylo SK K2 produktivnější.

Zatímco totiž Playmakeři ostřelovali bránu jak to šlo, a zásluhou Petra Heinische se dostali brzy do vedení, SK K2 stačilo párkrát namířit z dálky a bylo to. Playmakerům nepřidalo, že do druhého zápasu ze zdravotních důvodů nenastoupil Šimon Mašek, který byl v prvním zápase jedním z nejlepších hráčů. Pořádně do těla pak dostal u mantinelu ve druhé třetině Miroslav Bukovan, který ale naštěstí zápas dohrál. 

Pro Playmakery však jinak skončil bídně. Získali sice bod, nicméně v utkání ani jednou neprohrávali, soupeř musel dotahovat a to se mu nakonec pokaždé povedlo. A i když bych rád, nelze si odpustit jednu poznámku na závěr: kdyby řada hráčů neignorovala tréninky, místo jednoho bodu bychom vezli minimálně čtyři. Protože i Libina byla hratelná.

FBC Playmakers Prostějov - Beerboys Libina 2:6
Branky: Mašek, Pán (Konečný)
FBC Playmakers Prostějov - SK K2 Prostějov 5:5
Branky:
Heinisch (Bukovan), Dočkal (Janeček), Pán (Janeček), Dočkal (Bukovan), Pán (Janeček)
Sestava
1. zápas: Klimeš - Vychodil, Konečný, Sobecký, Vykopal - Pán, Dočkal, Mašek, Heinisch, Bukovan, Janeček.
2. zápas: Klimeš - Vychodil, Sobecký, Vykopal - Pán, Konečný, Janeček - Heinisch, Bukovan, Dočkal.

 

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Národní sportovní agentura podpořila Playmakery
I pro rok 2023 žádal oddíl FBC Playmakers Prostějov o podporu z dotačního programu Můj klub. A také letos byl úspěšný.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Co tě v uplynulé sezóně 2022/2023 nejvíce potěšilo?

  Postup Áčka do "regionu"
0 (0,0%)

  Postup veteránů na republikové finále
0 (0,0%)

  Solidní sezóna starších žáků
0 (0,0%)

  Založení veteránů
0 (0,0%)

  Poslední, vítězný turnaj mladších žáků
0 (0,0%)

  Něco jiného...
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz