Úvod » B tým

Béčko vyrazí do Postřelmova nejmladší v historii

publikováno 10.12.2018

Důležité zápasy čekají v sobotu Béčko prostějovských Playmakerů. Za boji o další body vyráží do Postřelmova a motivace je veliká: po neúspěšném turnaji v Kostelci mohou při zisku bodů pomýšlet na výrazný posun tabulkou vzhůru.

Prostějov - Playmakeři mají za sebou studenou sprchu. V Kostelci na Hané dostali v listopadu řádně za vyučenou. V souboji o první příčku nejprve podlehli Troubelicím, následně navíc nebrali body ani s osmým Lutínem. Místo očekávaného triumfu tak přišel pád tabulkou až na páté místo.

Po dlouhé pauze tak Prostějov chce tuto skutečnost napravit. Tabulka je velmi vyrovnaná a pokud chce Prostějov pomýšlet alespoň na stupínky vítězů, musí zabrat.

Paradoxně však na Šumpersko Prostějované vyjedou s nejmladší sestavou v historii. Některé detaily se ještě musí doladit, už teď je ale zřejmé, že v ní bude nejméně pět juniorů. Někteří už ale v týmu plní důležitou roli. Stálicí je třeba Michal Závodný, který nedávno začal i shromažďovat první body. Jedním z lídrů mužstva pak už je další sedmnáctiletý hráč, Miroslav Bukovan.

Chybět nebudou tradiční opory jako Milan Hnízdil či Lukáš Brumlík, z Áčka pak přichází na pomoc velezkušený bek Martin Pekař a vtipálek i snajpr v jednom Petr "Hanzi-Lavi" Heinisch. V bráně pak prožije debut za Playmakery i v mužích Štěpán Tichý. Celkově je jasné, že věkový průměr týmu bude atakovat hranici dvaceti let.

A jak jsou na tom soupeři?

Uničov je aktuálně předposlední se ziskemčtyř bodů. Tým má třetí nejslabší útok, na druhé straně ale poměrně solidní obranu, která nepropouští moc gólů. Zatím však "žlutí" plný bodový zisk zaknihovali jen proti Kostelci, který hrál tou dobou v šesti lidech do pole.

To Postřelmov je na tom mnohem lépe. Z otloukánka ligy se stal postupně jeden z lídrů, což mnohé překvapí. Aktuálně je Postřelmov dokonce druhý, na Playmakery má náskok tří bodů. Zajímavostí pak je, že zápasy Postřelmov vyhrává na poměrně málo branek. Navíc výsledkově jsou utkání často vyrovnaná. Bude tak hodně záležet na každém pohybu, nahrávce, střele. A to víc než kdy jindy.

Sobotní utkání odehrají Playmakeři v Postřelmově od 8 hodin.

 

POSLEDNÍ VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ
16.9. FBC Playmakers Prostějov - FBC Uničov 5:3
Branky: 2 Bukovan, Koranda, Hnízdil, Schuster
29.9. FBC Playmakers Prostějov - TJ Postřelmov 5:6 
Branky: 2 Hnízdil, 2 Koranda, Heinisch

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Národní sportovní agentura podpořila Playmakery
I pro rok 2023 žádal oddíl FBC Playmakers Prostějov o podporu z dotačního programu Můj klub. A také letos byl úspěšný.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Co tě v uplynulé sezóně 2022/2023 nejvíce potěšilo?

  Postup Áčka do "regionu"
0 (0,0%)

  Postup veteránů na republikové finále
0 (0,0%)

  Solidní sezóna starších žáků
0 (0,0%)

  Založení veteránů
0 (0,0%)

  Poslední, vítězný turnaj mladších žáků
0 (0,0%)

  Něco jiného...
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz