Úvod » B tým » Výsledky

Mladičké Béčko bralo čtyři body

publikováno 15.12.2018

Těžký úkol měli Playmakeři v Postřelmově. Kromě toho, že chtěli bodovat, museli zároveň zapomenout na předchozí turnaj. Na něm totiž nezískali jediný bod a nezahráli vůbec dobře.

Postřelmov - Sobota byla v podání Playmakerů ve znamení výjezdu na Šumpersko. V Postřelmově je čekali domácí florbalisté a také Uničov, předposlední tým tabulky.

Na sever se Playmakeři vydali ve velmi omlazené sestavě. Už tak mladý tým byl tentokrát téměř z poloviny juniorský. Do sestavy se po návratu ze zahraničního pobytu vrátil Richard Minx, premiéru mezi muži si odbyl Jan Mikulka.

Remíza s Postřelmovem bolí

Jako první se Prostějované utkali s druhým týmem tabulky, Postřelmovem Úvodní minuty byl lepší Prostějov, který také zásluhou ukázkové střely Milana Hnízdila šel do vedení. Hráči Postřelmova ale dokázali ještě do přestávky srovnat. Hrál se vyrovnaný a poměrně rychlý florbal.

Druhá třetina přinesla lepší hru Postřelmova. Paradoxně to ale byli Playmakeři, kdo vstřelili dva góly. A to během skvělého střídání prvního útoku. Nejprve po nenápadné střele přidal gól Petr Heinisch a do minuty se Playmakeři radovali díky důraznému Miroslavu Bukovanovi.

Elán však Prostějovu nevydržel. A i když byl zprvu ve třetí třetině lepší, tak inkasoval na 2:3. Srovnat pak Postřlemov mohl při vyloučení Sobeckého, tak se ale nestalo. Naopak byli Playmakeři najednou lepší a důraznější, po polovině třetiny se dostávali častěji do šancí. 37 vteřin před koncem ale slavili nakonec domácí, když jim prošla nahrávka na šířku obranného pásma. A s následnou střelou už Miroslav Klimeš nic moc dělat nemohl.

Uničov kousal, ale padl

To úvod druhého zápasu se povedl Prostějovu na výbornou. Svého soupeři začali přehrávat od prvních chvil, Uničov jen čekal, co Playmakeři vymyslí. Nenapadal a hrál pasivně. Navíc si občas jeho hráči nerozumněli s míčkem, což potrestal Lukáš Brumlík, který vystihl pokaženou rozehrávku soupeře. Chvíli na to si navíc Prostějov vynutil tlak a výsledkem byl další švih Petra Heinische. A aby toho nebylo málo, po krásné kombinaci po ose Sobecký-Schuster-Brumlík-Hnízdil střílel poslední jmenovaný přesně. Uničov byl zralý na ručník, nestíhal.

Druhou třetinu začal Prostějov vlažnějši. Přesto se ale ještě jednou prosadil po tlaku, kdy nováček Mikulka našel Petra Heinische. To ale Playmakerům asi stačilo. Jak jinak si vysvětlit, že přestali běhat, hrát, snažit se. Uničov byl najednou všude dřív a do konce třetiny střelami z pomyslných kruhů a nakonec i skrytým nahozením ze středního pásma snížil n rozdíl jednoho gólu.

Po bouřce, kterou předvedl kapitán a vedoucí Béčka Milan Hnízdil pak Playmakeři vstoupili do třetí třetiny. Ta byla značně nervózní, nikdo nechtěl udělat chybu. Nakonec k ní ale donutil Miroslav Bukovan soupeře. Vynutil si faul a navrch trestné střílení. Toho se ujal Milan Hnízdil a jeho několikanásobné naznačení střely na brankáře platilo. Úplný klid spoluhráčům nedodal, ale Playmakeři už výsledek udrželi. Zlté čtyři body.

FBC Playmakers Prostějov - TJ Postřelmov 3:3
Branky: Hnízdil (Brumlík), Heinisch (Mikulka), Bukovan (Heinisch)
FBC Playmakers Prostějov - FBC Uničov 5:3
Branky: Brumlík, Heinisch (Hnízdil), Brumlík (Hnízdil), Heinisch (Mikulka), Hnízdil
Sestava: Klimeš - Pekař, Závodný, Sobecký, Minx - Heinisch, Bukovan, Mikulka - Schuster, Brumlík, Hnízdil

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Národní sportovní agentura podpořila Playmakery
I pro rok 2023 žádal oddíl FBC Playmakers Prostějov o podporu z dotačního programu Můj klub. A také letos byl úspěšný.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Co tě v uplynulé sezóně 2022/2023 nejvíce potěšilo?

  Postup Áčka do "regionu"
0 (0,0%)

  Postup veteránů na republikové finále
0 (0,0%)

  Solidní sezóna starších žáků
0 (0,0%)

  Založení veteránů
0 (0,0%)

  Poslední, vítězný turnaj mladších žáků
0 (0,0%)

  Něco jiného...
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz