Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Junioři

Hořkosladký turnaj. Junioři překvapili hned dvakrát

publikováno 14.01.2019

Těžký úkol stál v neděli před juniory FBC Playmakers Prostějov. A sice přerušit sérii porážek a navíc proti prvnímu a druhému týmu ligy. To se jim sice nepodařilo, nicméně ze Šumperka nakonec neodjížděli zklamaní.

Šumperk - Bilance 0 - 0 - 8 a poslední dva zápasy bez vstřeleného gólu. V takové situaci vyrazili junioři do Šumperka. Zde je čekal domácí tým, ještě předtím si ale junioři zopakovali derby s SK K2.

Zatímco však minule ze zápasu bylo vcelku vyrovnané klání, v němž Playmakeři dvakrát vedli aby nakonec prohráli 3:5, tentokrát přinesl zápas jednoznačnou podívanou. 

Do brány se proti SK K2 postavil nejzkušenější z trojice brankářů Playmakerů, Štěpán Tichý. Proti svému bývalému týmu se mu však zpočátku nedařilo. Po třech minutách byl stav zápasu 0:2 a soupeř měl tlak. Po první třetině už to bylo 0:5. Soupeř využil jedno zaváhání v obraně, kdy došlo na pomalou nahrávku navíc na obsazeného hráče, dvakrát nedostoupení útočícícho hráče a ve dvou případech bohužel gól zčásti připadl na vrub Štěpánu Tichému.

Ve druhé třetině brankostroj v trochu mírnějším tempu pokračoval. Aspoň na jejím počátku se ale probulili i Playmakeři, kteří zahrozili Novákem a Závodným, přidal se i Schuster. A dokázali, že posměšky o tom, že z našeho týmu neumí nikdo střílet, které přicházely z hráčské lavice soupeře, nejsou tak úplně pravda.

Nicméně i přes poměrně dost střeleckých pokusů, Playmakeři trefovali jen golmana. Zato SK K2 dále tlačilo a radovalo se vesměs po střelách ze střední vzdálenosti, obvykle do růžku branky. Obrana přestala fungovat, hráči už jen vyhlíželi konec zápasu. 

Třetí třetina už opět naopak připomínala z naší strany florbal. A sahali jsme po kosmetické úpravě výsledku. V tomhle směru byli nejvíce vidět zejména Michal Závodný a taky Tomáš Novák, který se do šancí dostával zdaleka nejčastěji. Na druhé straně pak sice SK K2 polevilo, nicméně zapsalo ještě dva zásahy. Nakonec vyhrálo krutým, i když z velké části zaslouženým výsledkem 11:0. A Playmakers měli o čem přemýšlet. V utkání, s výjimkou většiny třetí třetiny, jim totiž nevycházelo téměř nic.

Nový zápas, nový tým?

V šatně bylo po zápase rušno. Ke hře si hodně řekl Michal Sobecký, dále pak kapitán Michal Závodný a přidal se taktéž Filip Schuster. Trojice rozebrala týmu zápas s SK K2 do posledního šroubku. Je nyní těžké říct, jestli právě debata v šatně po zápase týmu pomohla. Nicméně proti Šumperku hrálo úplně jiné mužstvo.

Už od začátku totiž podávalo zcela jiný výkon. Hráči spolu najednou uměli spolupracovat, uměli sklidnit hru, nahrát si dozadu, vyměnit si míček. Rozehrávka byla úplně někde jinde a stejně tak poměr držení míčku. Obvyklých 10:90%, nejlépe však nějakých 25:75% bylo najednou to tam. Místy totiž byli na míčku daleko častěji právě Playmakeři, kteří byli taky aktivnější.

Dostávali se tak často do akcí, které však končily nedotažením finální nahrávky nebo střelou do golmana. Jednu z šancí bohužel zastavila v 10. minutě i časomíra - zazněl zničehonic klakson a hra byla přerušena přesně ve chvíli, kdy se Tomáš Krejčí dostával do samostatného úniku. Na druhé straně Šumperk Prostějovu zápas usnadňoval nepříliš efektivním napadáním, které místy chybělo úplně. I přesto byl po první třetině stav 0:1 z pohledu Prostějova - zaváhání obránce v 5. minutě stálo Míru Vattera čisté konto. Očekávaný drtivý tlak Šumperka se ale nedostavoval. Ve chvíli, kdy se žlutomodří dostávali přes střední pásmo se totiž setkávali s až zuřivým odporem, který většinou nebyli sto překonat.

Navíc, hra Prostějova se ani po inkacovaném gólu nerozložila. Dále trpělivě vyčkával na své šance, hatil soupeři kombinace a přecházel do rychlých protiútoků - k vidění byla i přečíslení. Celkově Playmakeři hráli z obrany, kdy po dlouhé době na beky směřovala řada míčků a ti je hned neztráceli. I díky tomu dokázal rozehrát řadu rychlých akcí. Hrdinou se mohl stát i nenápadný Šimon Dubrava, který z výborné pozice u tyče jen prověřil ruku golmana.

Šumperk nicméně po dvou třetinách vedl už 2:0, když překonal jinak velmi dobře chytajícího Vattera poté, co si hosté nerozebrali nejlépe soupeře. Do třetí třetiny hosté zapnul domácí tým na vyšší stupeň a snažili se vytvořit kolotoč. Krátký tlak ale vedl nakonec jen k tomu, že si Míra Vatter připsal pár dobrých zákroků a Prostějov přidal několik protiútoků. Nakonec však Šumperk vstřelil i třetí gól, a to po pohledné kombinaci a zakončení k pravé tyči. 

Nicméně Playmakeři dál kousali a hrozili. Navíc hráli velmi disciplinovaně - při bránění drželi pozice, zodpovědně se vraceli bránit a o každý míček se rvali. Bohužel, ani snaha Schustera v posledních pěti minutách stále větší, o brejk se nezdařila. Proti byla píšťalka rozhodčího a pět vteřin před koncem taky rameno golmana.

Nakonec tedy přišel konec. Playmakeři opět nezlomili střelecké prokletí a vraceli se z turnaje bez bodu. Nicméně ve druhém zápase si napravili dojem. Dokázali si, že když přidají, začnou myslet na to, co dělají, a navrch si budou věřit, mají na to hrát s každým.

Komentář trenéra: V prvním zápasu jsme podali otřesný výkon. Chyběla týmovost, bojovnost, klid na hokejkách. Téměř nebyly vidět nahrávky do pohybu, nedařila se místy rozehrávka. Dělali jsme hloupé chyby před brankou a Štěpán tak byl často jak na kolotoči. Druhý zápas vypadal úplně jinak. K vidění byl sebevědomý týmový výkon s řadou šancí i dobrých zákroků v obraně. Těší mě zejména bojovnost a to, že jsme velkou část zápasu měli pod kontrolou míček. Prakticky jediné, co utkání z naší strany chybělo (zato však citelně), byla přesná střelba. Jinak naprostá spokojenost - jen doufám, že na tento výkon navážeme. Zápas celkově ukázal, že není prohra jako prohra. A při potřásání rukama na závěr jsem tak mohl být spokojenější než kolega ze Šumperka.

FBC Playmakers Prostějov - SK K2 Prostějov 0:11 (0:5, 0:4, 0:2)
Branky: - 
Sestava: Tichý - Závodný, Sonnevend, Minx, Dubrava - Krejčí, Mráček, Novák, Schuster, Navara
FBC Playmakers Prostějov - FBC Asper Šumperk 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Branky: -
Sestava: Vatter - Závodný, Sonnevend, Minx - Krejčí, Mráček, Novák, Schuster, Dubrava

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Národní sportovní agentura podpořila Playmakery
I pro rok 2023 žádal oddíl FBC Playmakers Prostějov o podporu z dotačního programu Můj klub. A také letos byl úspěšný.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Co tě v uplynulé sezóně 2022/2023 nejvíce potěšilo?

  Postup Áčka do "regionu"
0 (0,0%)

  Postup veteránů na republikové finále
0 (0,0%)

  Solidní sezóna starších žáků
0 (0,0%)

  Založení veteránů
0 (0,0%)

  Poslední, vítězný turnaj mladších žáků
0 (0,0%)

  Něco jiného...
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz