Úvod » Junioři

Ohromné úsilí na body nestačilo

publikováno 10.04.2019

Premiéra ve Velké Bystřici se vydařila zejména útočníkům. I přesto junioři odjížděli s prázdnou. S mizerným pocitem se však vracet tentokrát nemuseli.

Výsledková mizérie juniorů je notoricky známá. Tým nejenže nevyhrává ale ještě ke všemu dostává příděly. Příkladem budiž domácí turnaj v Němčicích nad Hanou (9 a 15 inkasovaných branek).

Někteří hráči nejspíš očekávali něco podobného i od bystřického turnaje. Částečně i proto, že v sestavě chyběl Mráček a na poslední chvíli se omluvili také Minx a Mikulka. Tedy hráči hrající pravidelně v základu. Totéž se dá říct o Sonnevendovi. Podtrženo sečteno, trenérské dvojici Hnízdil-Sobecký chyběla téměř celá jedna pětka.

FBC Playmakers Prostějov - FBC Jeseník 3:4 (1:0, 1:2, 1:2)

Branky: Schuster (Krejčí), Novák (Závodný), Závodný

Zápas, který jsme mohli vyhrát. Zápas, v němž tentokrát naši junioři byli často lepší než soupeř. Ale také zápas, který výrazně ovlivnila chyba, za kterou hráči nemohli.

Tým začal zodpovědně. Poctivě bránil a zároveň se nebál vyrážet do protiakcí. Navíc se mu po delší době dařilo usazovat v útočném pásmu. Jednu takovou situaci využil Krejčí, který udržel na zadním mantinelu míček a přesně nabil Filipu Schusterovi.

Playmakeři místy dále hrozili, třeba Novákem a Závodným. Prosadit se mohl dobře mířeným nahozením i Otáhal. Jeseník měl zhruba vyrovnaný počet střel, působil však poněkud zaskočeně.

To platilo zhruba do poloviny zápasu. Po vyrovnání totiž začal skutečně kousat. A když dal na 2:1 vypadalo to, že se naše hra zhroutí. Nestalo se. Navíc několik vteřin před druhou přestávkou se dostal do úniku Tomáš Novák, který krásnou střelou pod víko nedal brankáři šanci.

Rozhodčí si však následně všimli, že Tomáš není v zápise. Chybu vedoucího mužstva potrestali červenou kartou a navíc pětiminutovou přesilovkou pro Jeseník. Ten ji doslova prodrbal - téměř se nedostal ke střele a až v závěru si tvořil šance. Minutu a něco po skončení přesilovky ale přeci jen udeřil. Záhy ale srovnal Michal Závodný, který se vytočil zpoza branky, vystřelil a míček skončil až v bráně. Jeseník však nakonec dokázal v závěru skórovat a výhru si pojistit. Převeliká škoda i smůla. Nicméně pěkný zápas od začátku do konce.

FBC Playmakers Prostějov - TJ Postřelmov 5:14 (4:5, 1:3, 0:6)

Branky: Novák (Schuster), Schuster (Krejčí), Novák, Novák (Schuster), Novák (Schuster)

Druhé utkání bylo od začátku divoké. Od prvních minut z něj byla parádní přestřelka lahodící oku diváka, o vedení střídaček se však místy pokoušel infarkt. 

Postřelmov byl sice mírně lepší, nicméně Playmakeři se ho drželi jako klíšťata. Na každý zásah brzy nacházeli odpověď. A ukázalo se, že umíme i střílet. Zejména spolupráce dua Novák-Schuster fungovala na jedničku, zdatně jí sekundoval i Tomáš Krejčí.

Prostějov brzy zjistil, že soupeřův golman je slabý při pokrývání růžků branky. Výsledkem byly přesné střely po pěkných kombinacích i dalekonosné dělovky. Na hřišti konečně byla vidět jak schopnost si nahrát do akce, tak střelecká průprava, které se věnujeme na každém tréninku.

Playmakerům vydržel dech do konce druhé třetiny. Střelecky i brankově polevil, nicméně se ještě držel. Třetí perioda byla už opět hra zejména na jednu branku. Byť díky fyzičce a bojovnosti některých z hráčů musel být gólman ze Šumperska nadále ve střehu. Obecně však tým odpadl - jet v devíti či desíti, nemusel by.

Komentář: Výsledek prvního zápasu zabolí. Minimálně bod jsme mohli získat, Jeseník byl rozhodně hratelný. Hráči ukázali, že umí hrát a když dostanou trochu prostoru, dokáží ho využít.

Ve druhém zápasu je škoda, že jsme neudrželi jen jednobrankový odstup od soupeře. Pokud by trval i ve třetí třetině, mohl by znervoznět a vzdor malému počtu hráčů na soupisce Playmakers mohl ještě zápas dopadnout jakkoli. Konečné skóre tentokrát průběhu zápasu příliš neodpovídá.

Abych to shrnul: Děkuji zúčastněným, kteří podali solidní výkon. Zejména Filip Schuster a Tomáš Novák se vyznamenali, společně budou doufám na hřišti co nejčastěji. Neztratili se ale ani jiní hráči do pole - velmi dobře pak zachytal zejména Adam Konvička. Pokud budeme takto hrát i v dalších zápasech, nebudeme se pak za nás muset stydět. Kéž ale dohrajeme sezónu v sestavě 10+2...

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Národní sportovní agentura podpořila Playmakery
I pro rok 2023 žádal oddíl FBC Playmakers Prostějov o podporu z dotačního programu Můj klub. A také letos byl úspěšný.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Co tě v uplynulé sezóně 2022/2023 nejvíce potěšilo?

  Postup Áčka do "regionu"
0 (0,0%)

  Postup veteránů na republikové finále
0 (0,0%)

  Solidní sezóna starších žáků
0 (0,0%)

  Založení veteránů
0 (0,0%)

  Poslední, vítězný turnaj mladších žáků
0 (0,0%)

  Něco jiného...
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz