Úvod » B tým

PREVIEW: Lídr s velkým "L". Troubelice jsou k nezastavení

publikováno 24.07.2019

Jestliže už několik sezón se dá mluvit o nějakém týmu jako o adeptovi na titul v Olomouckém přeboru, jsou to jednoznačně Troubelice. Vesnice ze Šumperska rozebírá soupeře na součástky téměř na potkání.

Když se řekne Troubelice, mnoha Prostějovanům se asi nic moc nevybaví. Dokonce i řada florbalových příznivců možná jen matně tuší, že se nachází někde u Šumperka. V Olomouckém přeboru mužů se ale tato roztahaná vesnice a její hráči stali pojmem. Podobně jako v nedaleké o ligu výše hrající Libině, i v Troubelicích se daří přehrávat soupeře. A to často ne pouze rozdílem jedné třídy.

Když se daří...

Příkladem může být sezóna 2018/2019. Mezi zářím a březnem si tento tým připsal neuvěřitelných třináct výher v řadě, šňůru tedy držel po většinu sezóny. V jejím úvodu sice Troubelice obral o body Lipník a potrápil je pořádně i Uničov. Přesto byl ale vstup do sezóny ze strany Troubelic velmi dobrý a postupně si lídr soutěže vypracoval nedostižný náskok. Konečná bilance? Jasné první místo a náskok 16ti bodů na druhý tým. To se jen tak nevidí.

Troubelice se celou sezónu mohli spoléhat na skvělou ofenzívu. Pětkrát pokořila v zápase hranici deseti branek, v dalších pěti případech k tomu neměla daleko. Většinu soupeřů Troubelice dokázaly ničit, nad její síly byl akorát Lipník, který nakonec skončil na třetím místě tabulky. A hra Troubelic? Jendím slovem hezká. Tým vítězil nejen díky dobré střelbě, ale také zásluhou skvělé kombinační hry a zkušenosti i důrazu hráčů tohoto týmu. Málokterý gól celku ze Šumperska padl z dálky, drtivá většina míčků končila za zády gólmanů po kompletním vyšachování obrany soupeře.

Ti měli problém zejména s Markem Rotreklem, který zapsal hned 78 (!) bodů a jasně tak předčil všechny ostatní útočníky v lize. Přes třicet bodů se dosta ještě Jiří Seyfried, kterému na 31 bodů (18+13) stačilo pouhých dvanáct zápasů. Další tři hráči (Vojáček, Kasal, Krejčí) se přešvihli přes metu dvaceti bodů. Zajímavostí pak je, že Troubelice nemají ve svém kádru prakticky žádné hráče, kteří by snesli označení "mladík". Nejmladším pravidelně hrajícím borcem je třiadvacetiletý Lukáš Zapletal. Většina hráčů má kolem třicítky, někteří atakují pomalu čtyřicítku. Ani to však na síle tohoto mužstva neubírá.

Dvakrát zdar, dvakrát zmar

Playmakeři se s Troubelicemi utkali v uplynulé sezóně dvakrát. A přestože si v obou případech věřili, dvakrát skončil zápas vítězstvím Troubelic.

První utkání sehráli Playmakeři s Troubelicemi 20. října. Bohužel, Prostějovanům chybělo hned několik zkušených hráčů. Nenastoupil Heinisch, před zápasem odjeli Hnízdil a Konečný, Koranda se nemohl kvůli zranění účastnit vůbec. Sestava Prostějova tak byla velmi oslabená. Přesto brzy vedl, a dokázal později ještě srovnat na 2:2. Pak už ale Troubelice začaly udávat tempo hry. Výsledek 2:5 se při výše zmíněných apsektech zápasu nemusí zdát tak špatný, vzhledem k předváděné hře a vývoji skóre však konečné skóre zklamalo.

Druhé utkání se hrálo 17. listopadu. Slavné výročí ale Prostějovu nepomohlo. Ten v domácím prostředí prohrál 1:7. Začátek utkání sice nebyl zase tak špatný, po první třetině byl stav vyrovnaná 0:0. Ve druhé třetině ale soupeř odskočil na tříbrankový rozdíl a vzhledem k jeho kvalitám bylo prakticky rozhodnuto. Čestný úspěch si za Prostějov připsal Miroslav Bukovan.

Sezóna 2018/2019:

Postavení v tabulce: 1.

Bilance: 20 - 18 - 1 - 1

Vstřelené branky/obdržené branky: 141/65

Nejproduktivnější hráč: Marek Rotrekl 78 (48+30)

Nejlepší střelec: Marek Rotrekl - 48 gólů

Nejlepší nahrávač: Marek Rotrekl - 30 asistencí

Nejvytěžovanější golman: Ladislav Dubský (14 zápasů/14 výher, 504 minut, 50 ink. branek; průměr 3,57)

 

Bilance Playmakerů s Troubelicemi:

Sezóna 2018/2019: 2 zápasy, 2 prohry; skóre 3:12

Dlouhodobá bilance: 7 zápasů - 1 výhra, 6 proher, skóre 26:48

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Národní sportovní agentura podpořila Playmakery
I pro rok 2023 žádal oddíl FBC Playmakers Prostějov o podporu z dotačního programu Můj klub. A také letos byl úspěšný.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Co tě v uplynulé sezóně 2022/2023 nejvíce potěšilo?

  Postup Áčka do "regionu"
0 (0,0%)

  Postup veteránů na republikové finále
0 (0,0%)

  Solidní sezóna starších žáků
0 (0,0%)

  Založení veteránů
0 (0,0%)

  Poslední, vítězný turnaj mladších žáků
0 (0,0%)

  Něco jiného...
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery