Úvod » Junioři

PREVIEW: Jeseník byl nakonec nad síly juniorů

publikováno 26.07.2019

V seriálu o soupeřích Playmakerů si tentokrát odskočíme na chvíli od mužů a podíváme se na mládež. V prvním díle seriálu se zaměříme na nejsevernějšího soupeře, Jeseník.

Jeseník byl před sezónou spolu s prostějovskými Playmakery pasován do rolí outsiderů. Právem. Přesto se ale hráči Jeseníku do sezóny dostali ve slušném tempu, hned na úvod třeba na hřišti soupeře psychicky zdeptali Postřelmov a ve vyhecovaném zápase remizoval 9:9. Jeseník byl vůbec machr přes remízy: hned tři z prvních pěti zápasů hrál nerozhodně. Navíc dával hodně branek a to i přesto, že nepředváděl kdovíjaký florbal. 

Krize na Jeseník dopadla až v lednu. Tehdy prohrál v novém roce čtyři zápasy za sebou, zejména proti SK K2 v Hranicích si hráči v zeleném ani neškrtli a prohráli 1:13. Podali k tomu navíc naprosto ostudný výkon. Bohužel, později si tento propadák Jeseník dvakrát spravil právě na Playmakerech. Jednalo se celkově o tři desítky, které Jeseník rozdal nebo dostal: všechny deklasovaný tým hodně bolely.

Jestli se pak něco o Jeseníku dá s určitostí říct, je to stálost týmu. Velké množství hráčů odehrálo 15 a více zápasů, hned čtyři jich mají na svém kontě přes 20. Tým navíc protočil pouze dva gólmany, Bronislava Jurčáka a Patrika Vondrku. Oba se mohou pochlubit velmi slušnými čísly, a to i přes občasné výpadky Jeseníku. Ten sice nezářil herně, ale jeho urputná obrana dělala soupeřům velké potíže. Stejně jako dva nejproduktivnější hráči seveřanů: Marek Viterna (26+20) suverénně ovládl týmové bodování a v tom ligovém patřil také ke špičce. Zdatně mu sekundoval Lukáš Kubáň (23+13). V kanadských bodech měla dvojice nad spoluhráči obří náskok.

Vzájemné zápasy? Bída

Předpoklad, že postupem času budou utkání Playmakerů lepší, se v sezóně příliš nenaplnil. Rozhodně ne v utkáních s Jeseníkem. Playmakeři mu v sezóně dali pouze pět branek, obdrželi jich naopak "hafo". První utkání, v němž Playmakers prohráli 1:7, bylo alespoň koukatelné. Vzdor hrozivému výsledku nebyla hra zase tak špatná. První třetina skončila 0:0, junioři přitom sahali po gólech. Druhá perioda naopak byla děsivá, Playmakeři inkasovali čtyři branky, zejména během dvou těžce nepovedených střídání po chybách ve vlastním pásmu a pokažené rozehrávce v přesilovce. Třetí třetina už byla zmar, i když Prostějov mohl ještě utkání zdramatizovat - šance na to měl. O jedinou branku se v přesilovce postaral Tomáš Novák.

Druhé utkání bylo horší. Týmu chyběl hostující Miroslav Bukovan, ale také Michal Závodný a Tomáš Krejčí. Soupeř si v podstatě dělal co chtěl a i když se Playmakerům snaha upřít nedala, utkání naprosto nezvládli. Výsledek 1:15 hovoří za vše. Poslední utkání soupeři sehráli ve Velké Bystřici. Ani tentokrát se drama nekonalo, Jeseník se už v první dvanáctiminutovce dostal do vedení 6:0 a v pohodě si dokráčel k výhře. Usnadnily mu to nedůslednosti v obraně a pomalost v jednání některých hráčů.

Zdaleka nejlépe se Playmakerům vedlo v zápase číslo tři. Koncem března odehráli ve Velké Bystřici s Jeseníkem strhující bitvu, na jejímž konci byl ale smutek. Prostějov opakovaně neudržel vedení, ustál ale pětiminutové oslabení i řadu tlaků soupeře. Navíc předvedl perfektní spolupráci dua Schuster-Novák, která zařídila společně s bekem Michalem Závodným branky. Dobře se prezentoval i útočník Krejčí. Chyba v zápise ze strany vedoucího Playmakerů však znamenala oslabení týmu právě o Tomáše Nováka a konečnou prohru. Přesto mělo utkání všechno co má mít a Prostějov mohl být tentokrát spokojený. Dík tentokrát patří i hráčům SK K2, kteří si odpustili posměšky a naopak Playmakerům sportovně zafandili a podpořili je tak k nejlepšímu výkonu v sezóně.

Statistiky FBK Jeseník:

Body: 

Marek Viterna 46 (26+20)

Lukáš Kubáň 36 (23+13)

Radek Polišenský 15 (9+6)

Góly:

Viterna - 26

Kubáň - 23

Král - 11

Asistence:

Viterna - 20

Kubáň - 13

Daniel - 8

Nejvytíženější brankář: 

Patrik Vondrka (17 zápasů/4 výhry, 78 obdržených branek)

Nejlepší výsledek týmu:

27.4. FBC Playmakers 14:0

Nejhorší výsledek týmu:

6.1 SK K2 Prostějov 1:13

 

Vzájemné zápasy (z pohledu Prostějova):

1:7, 1:15, 3:4, 0:14

Nejčastěji bodující hráči Prostějova s Jeseníkem:

Tomáš Novák 3 (3+0)

Michal Závodný 3 (1+2)

Filip Schuster 2 (1+1)

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Národní sportovní agentura podpořila Playmakery
I pro rok 2023 žádal oddíl FBC Playmakers Prostějov o podporu z dotačního programu Můj klub. A také letos byl úspěšný.

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce

Anketa

Co tě v uplynulé sezóně 2022/2023 nejvíce potěšilo?

  Postup Áčka do "regionu"
0 (0,0%)

  Postup veteránů na republikové finále
0 (0,0%)

  Solidní sezóna starších žáků
0 (0,0%)

  Založení veteránů
0 (0,0%)

  Poslední, vítězný turnaj mladších žáků
0 (0,0%)

  Něco jiného...
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery