Úvod » Junioři

PREVIEW: Důrazný tým, který trápil favority. To je Postřelmov

publikováno 27.07.2019 (aktualizováno 28.07.2019)

Podruhé se společně podíváme na soupeře juniorů v předešlé sezóně. Tentokrát zavítáme o něco jižněji než minule, na Šumpersko. Nedaleko okresního města leží průmyslový Postřelmov, který v posledních letech zaznamenal rozvoj florbalu.

Postřelmov byl zpočátku spolu s Jeseníkem a Postřelmovem pasován do role outsidera. Nicméně brzy se jí zbavil. Hráči Postřelmova sice nehráli krásný florbal, nicméně dokázali hrát organizovaně, důrazně a dařilo s ejim sázet na solidně fungující obranu. Zejména díky ní mohli odolávat i největším favoritům. A postupně tak Postřelmovští putovali tabulkou nahoru až se zastavili na třetím místě.

Postřelmovu pomohl už dobrý vstup do sezóny. V prvních šesti zápasech neprohrál. Hned v začátku sehrál parádní zápas s Jeseníkem, který skončil po zásluze šíleným výsledkem 9:9. Bojovnost se prokázala i v tomto střetnutí: Postřelmov musel dotahovat, ale díky dvou vstřeleným brankám v poslední půlminutě těžkou zkoušku zvládl. O síle týmu koneckonců hovoří také výsledky s SK K2: 5:5, 6:6, 1:2, 1:4. A rozhodně to nebyly zápasy, kdy by Postřelmovští výrazně zaostávali. 

Logo PostřelmovaLogo Postřelmova

Soupeři, který tradičně hraje v šedobílé, se nedá upřít vyrovnanost týmu. Bodování sice dominuje JIří Stratil (38 bodů), kolem dvaceti bodů se ale podařilo získat i Václavu Holíkovi, Petrovi Holíkovi, Petrovi Ptáčkovi a Josefu Holanovi. Znamená to jediné: Postřelmov mohl v útoku sázet na víc než na pár jedinců. V týmových statistikách pak nepochybně trenéra potěšily počet využitých přesilovek. Konečné číslo? Téměř 40%.

S týmem se ovšem v další sezóně nesetkáme v juniorské ale v mužské lize. Vedení Postřelmova se rozhodlo přihlásit nově dorostence, hráči juniorů přešli rovnou do nově utvořeného Béčka. Tak jako tak se ale naši hráči s Postřelmovem budou v zápasech setkávat.

Vzájemné zápasy? Tuhé bitvy i přestřelka

Při vstupu do sezóny jsme s Postřelmovem počítali jako s jedním z hratelných soupeřů. To se později potvrdilo, částečně. Bohužel, Playmakers neuhráli proti soupeři ani bod. Nicméně některé zápasy poskytly zajímavou a florbalovou podívanou. Už ten první hraný v listopadu v Jeseníku nabídl vcelku slušný florbal. Postřelmovu Playmakeři zpočátku neuměli vzdorovat a po první třetině vedl 3:0. Ve zbytku zápasu se hra srovnala, Prostějov si začal vytvářet šance, ale Otáhal, Novák či Závodný je nedokázali proměnit. 

Druhé utkání vypadalo zpočátku lépe. Junioři pod vedením Milana Hnízdila tentokrát vzdorovali až do konce druhé třetiny, v níž dostali branku na 2:0 do šatny. Od poloviny třetí třetiny to ale šlo herně i výsledkově pro Playmakery z kopce. Prostějov navíc opět nevstřelil ani gól. Podobně jako v posledním vzájemném zápase, kdy odevzdaní Playmakers padli dokonce 0:8 a odehráli s tímto soupeřem zdaleka nejhorší utkání.

Zdaleka nejlépe pak pro Prostějov vyzněl duel ve Velké Bystřici. Z utkání se stala šílená přestřelka, opět ale junioři odpadli kolem poloviny zápasu. Nicméně výsledek po první třetině? 4:5 z pohledu Playmakerů. Ti konečně začali ve velkém střílet na branku, vytvářeli si kombinace a naprosto se vyrovnali hře soupeře. Ten ale nakonec využil únavu Prostějova a ve třetím zápase ho dalšími góly zrušil. Hezký zápas to tak byl alespoň pro diváky a dvojici Tomáš Novák, Filip Schuster, která spolu perfektně fungovala. Novák navíc poprvé v kariéře zaznamenal čtyři branky v jediném zápase.

 

Statistiky TJ POSTŘELMOV:

Body: 

Ondřej Stratil 38 (26+12)

Václav Holík 24 (12+12)

Petr Holík 22 (7+15)

Góly:

Stratil - 28

Holan - 14

Holík V., Ptáček - 12

Asistence:

P. Holík - 15

V. Holík, Stratil - 12

Ptáček - 9

Nejvytíženější brankář: 

Marek Havlíček (540 minut, 15zápasů/7 výher, 53 obdržených branek)

Nejlepší výsledek týmu:

31.3. FBC Playmakers Prostějov 14:5

Nejhorší výsledek týmu:

26.1. Hranice 4:7

 

Vzájemné zápasy (z pohledu Prostějova):

0:4, 0:6, 5:14, 0:8

Nejčastěji bodující hráči Prostějova s Postřelmovem:

Tomáš Novák 4 (4+0)

Filip Schuster 4 (1+3)

Tomáš Krejčí 1 (0+1)

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Národní sportovní agentura podpořila Playmakery
I pro rok 2023 žádal oddíl FBC Playmakers Prostějov o podporu z dotačního programu Můj klub. A také letos byl úspěšný.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery

Anketa

Co tě v uplynulé sezóně 2022/2023 nejvíce potěšilo?

  Postup Áčka do "regionu"
0 (0,0%)

  Postup veteránů na republikové finále
0 (0,0%)

  Solidní sezóna starších žáků
0 (0,0%)

  Založení veteránů
0 (0,0%)

  Poslední, vítězný turnaj mladších žáků
0 (0,0%)

  Něco jiného...
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz