Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » B tým

PREVIEW: Vikýřovice není radno podcenit

publikováno 28.07.2019

Po krátké odbočce k juniorům se vracíme opět k soupeřům mužů. Dnes nás čeká jeden z posledních a také nejnovějších: Vikýřovice.

Obec u Šumperka byla ve florbalovém světě v minulé sezóně nováčkem. Přesto přihlásila hned dva týmy do ligových soutěží. Jednak dorostence, jednak muže. Nakonec se jako úspěšnější ukázali muži.

Reprezentanti Vikýřovic měli zpočátku velký problém prakticky se všemi soupeři. Dostávali obrovské příděly branek, zejména první turnaj se jim nepovedl. Skórem 2:24 se rozhodně nedá chlubit. Nicméně už na dalším turnaji naprosto šokovaly Lipník, který přetlačily 4:3. Pak se ala načas vrátilo vše do starých kolejí: desítky z toho sice nebyly, ale body nebo přijatelné výsledky také ne. Až 27.1. potrápily Vikýřovice tehdy druhý Postřelmov a prohrály po lítém boji jen o gól. Ještě předtím ale dostaly neskutečně na frak od Troubelic a také druhého nováčka v soutěži, Lutína.

Také Únor byl z pohledu Vikýřovic mizerný, zato na duben budou hráči ze Šumperska vzpomínat rádi. Více než měsční pauza jim prospěla a najednou Vikýřovice dokázaly pořádně potrápit. S Přerovem hrály dlouho vyrovnanou partii, také Kostelec musel zápas s nimi otáčet. Bod ale získaly Vikýřky až následně se Šternberkem. Nicméně ukázaly, že vysmívat se jim nebylo moudré. Tento tým hrající v nezvyklých, pastelových barvách projevil velkou houževnatost a touhu po úspěchu. Pokud k tomu přidá důsledně vedené tréninky a florbalovost, mají se soupeři na co těšit.

Zatím však herní styl Vikýřovic sestává zhruba z následujícího: brankář chytne míček a buď ho vyhodí směr střední pásmo, z čehož je často vzápětí ztráta. Anebo, také častá varianta, vezme míček a hodí ho do brejku Petru Holanovi, který ne náhodou nasbíral velmi slušných 26 bodů. Po celou sezónu ukazoval, že má oproti svým spoluhráčům a i mnohým soupeřům navrch. Nenadarmo pak měl pět asistencí také Petr Kotráš, brankář, který byl v tomhle ohledu nejlepší v lize. Koneckonců, nechytal rozhodně špatně, doplácel na "bránění" svých spoluhráčů.Právě v tomhle byl nejvíce zakopaný pes neúspěchů Vikýřovic. Hrát bez systému se v této soutěži směrem dopředu ještě dá. Ovšem hrát zcela bez organizace hry a místy s nízkou úrovní techniky i v obraně? To už zavání průšvihem.

Vzájemné zápasy? Debakl a trápení 

Playmakeři také s tímto soupeřem sehrály dva zápasy. A je třeba říct, že přestože nakonec byli stoprocentní, v obou dokázaly Vikýřovice potrápit. Zejména v tom druhém, v němž dokonce nějakou dobu sahaly po bodu.

Ale nepředbíhejme. V prvním vzájemném zápase oba týmy poprvé vyzkoušeli novou halu v Moravském Berouně. Lépe sedla Prostějovu, který přivezl velmi mladý výběr s hned čtyřmi juniory v sestavě. Playmakeři se rozjížděli pomaleji, nakonec ale po nemastné neslané první třetině (2:0) soupeře doslova smazali. Příkladné byly třeba sólíčko Michala Závodného, který si coby obránce obešel všechny soupeře. Nebo gól Milana Hnízdila, který byl (stejně jako nahrávající Michal Sobecký) na pravém křídle zcela sám - soupeř střídal - a dokázal toho dokonale využít. Výsledek? 9:1. A k soupeři ještě milosrdný.

Druhé utkání nebylo tak jednoznačné. Vlastně celý tento turnaj hraný v Litovli byl pro Playmakery nešťastný. Nedařilo se a nedařilo. První třetina dokonce díky chybující obraně Prostějova skončila 1:1. Po druhé Prostějov vedl o gól, Vikýřovice ještě později dokázaly odpovědět. Nicméně Prostějov, i když nakonec vyhrál 6:3, se strachoval o výsledek až do posledních minut. Tohle rozhodně nebyla procházka růžovým sadem. Naštěstí se zadařilo Milanu Hnízdilovi, Filipu Schusterovi a Petru Heinischovi, kteří vstřelili všichni po dvou gólech.

 

Statistiky FBC Vikýřovice

Postavení v tabulce: 

11. místo

Bilance gólů:

51/155

Body: 

Petr Holan 26 (21+5)

Jakub Podhorný 13 (3+10)

Daniel Šoukal 9 (5+4)

Góly:

P. Holan - 21

Dubový - 6

Novák, Šoukal - 5

Asistence:

Podhorný - 10

P. Holan, Juna, P. Kotráš - 5

Nejvytíženější brankář: 

Petr Kotráš (648 minut, 18zápasů/1 výhra, 131 obdržených branek)

 

Nejlepší výsledek týmu:

29.9. FBC Cannibals Lipník 4:3

Nejhorší výsledek týmu:

15.9. FBC Cannibals Lipník 0:11

 

 

Vzájemné zápasy (z pohledu Prostějova):

9:1, 6:3

Nejčastěji bodující hráči Prostějova s Jeseníkem:

Milan Hnízdil 8 (4+4)

Petr Heinisch 5 (4+1)

Filip Schuster 3 (2+1)

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Národní sportovní agentura podpořila Playmakery
I pro rok 2023 žádal oddíl FBC Playmakers Prostějov o podporu z dotačního programu Můj klub. A také letos byl úspěšný.

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery

Anketa

Co tě v uplynulé sezóně 2022/2023 nejvíce potěšilo?

  Postup Áčka do "regionu"
0 (0,0%)

  Postup veteránů na republikové finále
0 (0,0%)

  Solidní sezóna starších žáků
0 (0,0%)

  Založení veteránů
0 (0,0%)

  Poslední, vítězný turnaj mladších žáků
0 (0,0%)

  Něco jiného...
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery