Úvod » B tým

PREVIEW: Divoká i s úsměvem. To jsou derby s Kostelcem

publikováno 05.08.2019

V předposledním díle přehledů soupeřů našich mužů se podíváme k našim sousedům. I v blížící se sezóně si totiž Playmakeři zahrají proti Kostelci na Hané.

Kostelec na Hané je již tradičním klubem. Vznikl v roce 2010, od té doby jeho hráči působí bez přestání v regionálních soutěžích. Aktuálně Kostelec disponuje mužským Áčkam a také Béčkem, s nímž se v lize potýkají Playmakeři.

V předchozí sezóně skončil Kostelec v suterénu tabulky, až na devátém místě. Tým sice oproti předchozím ročníkům jezdil na turnaje v relativně vysokém počtu, nicméně na výsledcích to zase až tolik vidět nebylo. Zejména na přelomu prosince a ledna to byla bída. Tým prohrál pět zápasů v řadě, v jejímž závěru dostal "dvanáctku" od Uničova. Nicméně Kostelec měl i lepší pasáže v sezóně. Zejména podzim se kosteleckým vcelku vydařil a hromadil výhry nebo aspoň přijatelné výsledky.

A jak sezónu Kostelce hodnotit jako celek? Těžká otázka. Tý skončil devátý, nicméně hrál ve stabilní sestavě. Tvrdé jádro pravidelně trénovalo, ale málokdy se většina hráčů setkala na tréninku, aby mohli něco nacvičit. Kostelec pak sice disponoval čtyřmi brankáři, jenže Dalibor "Dalin" Procházka pravděpodobně s chytáním skončil a Janu Konevičovi, který obnovil kariéru, se příliš nedařilo. Podobně rozporuplné jsou i týmové statistiky: Kostelec tak sice měl skvělé přesilovky (36% využitých), nicméně inkasoval v každém druhém oslabení.

Bodovými lídry mužstva byli podle očekávání nejmladší hráč týmu Petr Růžička (15+11) a osmnáctibodový Michal Běhal. Jedním z hlavních tahounů je pak veterán Rada Navrátil, kterému letos je už 53 let, nicméně i tak nastřádal 7 branek a celkem deset bodů. Tým pak po většině stránek vede brankář Jaroslav Dopita. Naopak vůbec za tým nehrál Jiří Drčka, který byl v přechozím ročnících postrachem soupeřů. "A" tým Kostelce však přesto v rezervě tohoto klubu zanechal stopu. Zasloužili se o to třeba beci Ivo Grepl a Jan Ježek.

Vzájemné zápasy? Vyrovnané až do konce

Playmakeři se s Kostelcem znají opravdu dobře. Už jen proto, že v posledních sezónách měly týmy společné tréninky. Zápasy tak probíhají v místy uvolněné, místy vyhecované atmosféře.

Na ty vzájemné z poslední sezóny je to 1:1. V prvním z utkání byl spokojenější Kostelec. Ten sice prohrával po první třetině 2:1, ale dokázal vývoj zápasu otočit. Ve třetí třetině ještě Prostějov snížil na rozdíl jediné branky, to už ale nestačilo. A na světě byla výhra kosteleckých hráčů poměrem 4:3.

Druhé utkání se místo Přerova hrálo v Olomouci. Samotný termín zdvihl vlnu emocí, protože se měl krýt s akcí, kde měli mít kostelečtí hráči četné zastoupení. Nicméně paradoxně to byl Kostelec, kdo přijel s početnějším týmem. Zprvu to však vypadalo jinak, aktivnější byli v sedmi hráčích do pole hrající Playmakeři. Po první třetině to bylo 2:2, i když právě Prostějov byl většinou na míčku. Ve druhé naopak Kostelec zvýšil obrátky a dostal se do vedení. Nicméně třetí třetina byla jasně v režii Prostějova, který třemi góly zápas otočil a zvítězil. Hrdinou utkání byl zejména obránce Martin Pekař, který vstřelil dva góly. Včetně toho vítězného.

 

Statistiky TJ Sokol Kostelec na Hané - HK

Postavení v tabulce: 

9. místo

Bilance gólů:

75/117

Body: 

Petr Růžička 26 (15+11)

Michal Běhal 18 (9+9)

Dalibor Procházka 15 (9+6)

Góly:

P. Růžička - 15

Běhal - 9

Procházka - 9

Asistence:

Růžička - 11

Běhal - 9

Procházka, Havela, Ježek, Moudrý - 6

Nejvytíženější brankář: 

Jaroslav Dopita (484 minut, 15 zápasů/7 výher, 73 obdržených branek)

 

Nejlepší výsledek týmu:

3.11. FBC Vikýřovice 7:1

Nejhorší výsledek týmu:

16.2. FBC Uničov 3:12

 

Vzájemné zápasy (z pohledu Prostějova):

3:4, 5:3

Nejčastěji bodující hráči Prostějova s Jeseníkem:

Milan Hnízdil 3 (2+1)

Martin Pekař 2 (2+0)

Filip Schuster a Radim Kravák 2 (1+1)

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Národní sportovní agentura podpořila Playmakery
I pro rok 2023 žádal oddíl FBC Playmakers Prostějov o podporu z dotačního programu Můj klub. A také letos byl úspěšný.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Co tě v uplynulé sezóně 2022/2023 nejvíce potěšilo?

  Postup Áčka do "regionu"
0 (0,0%)

  Postup veteránů na republikové finále
0 (0,0%)

  Solidní sezóna starších žáků
0 (0,0%)

  Založení veteránů
0 (0,0%)

  Poslední, vítězný turnaj mladších žáků
0 (0,0%)

  Něco jiného...
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz