Úvod » B tým

PREVIEW: Zelenáči? Ne, obtížný bojovný soupeř

publikováno 06.08.2019

Na závěr seriálu, ve kterém představujeme soupeře našich mužů pro příští sezónu, opět nejdeme daleko. Po Kostelci totiž je na řadě tým z Lutína.

Lutín je na florbalové mapě už od roku 2015. Až do minulé sezóny však přihlásil tým mužů. Čekání bylo dlouhé, ale navázání na úspěšné působení do té doby pouze mládežnických týmů však bylo o to sympatičtější.

Už na úvod sezóny Lutín ukázal, že se chce hrou nejen bavit ale zároveň hrát o body. V prvním zápase Lutín pořádně potrápil Kostelec na Hané, na body ale nedosáhl. Dočkal se však už na dalším turnaji, kdy Lutín překvapivě remizoval s Lipníkem a hladce smetl Vikýřovice. Pochybnosti byly ty tam, Lutín nehodlal být za otloukánka a platit nováčkovskou daň.

Nicméně také Lutín měl postaráno o řadu zpackaných zápasů. Na konci sezóny totiž prohrál hned sedmkrát v řadě a to i s týmy, s nimiž dokázal v předchozích zápasech bodovat. Podle očekávání dostal devítibrankový příděl od lídra z Troubelic, nicméně stejnou dardu obdržel také od Kostelce. Na závěr ročníku tak florbalisté hrající v zeleném nebudou vzpomínat v dobrém.

I tak ale dojem z premiéry lutínských mužů zůstává kladný. Neskončili na samotném dně tabulky, dařilo se jim dávat góly a jejich hra rozhodně nepřipomínala chaos - bylo vidět, že se hráči snaží hrát nějaký systém. K dobru pak byla ještě bojovnost, ve které se tým blížil Postřelmovu. Sumasumárum, Lutín v úvodní sezóně ukázal, že bude těžkým soupeřem, který se nepochybně bude chtít ještě zlepšit. A pokud si v budoucnu vybuduje juniorku nebo dorost, budou jeho muži mít kde brát a sílit.

Podívejme se pak ještě na statistiky. V těch individuálních se podle očekávání dařilo nejvíce někdejšímu hráči FBS Olomouc Pavlu Kovaříkovi (12+22), kterému dýchali na záda také Petr Chmelář a Oldřich Mariánek. Těsně přes dvacet bodů se dostal ještě Oldřich Vejmola. Bodový přínos nejproduktivnějších borců týmu byl srovnatelný, což svědčí o poměrně velké vyrovnanosti hráčů. Stabilitu týmu podtrhuje fakt, že do zápasů za Lutín zasáhlo jen patnáct hráčů, přičemž jde společně se Šternberkem o nejnižší číslo v lize. Z brankářů se pak musel nejvíc činit Ondřej Tománek, který branku Lutína hájil v patnácti zápasech. Z toho ve dvou úspěšně.

 

Těžké bitvy s hořkosladkým koncem

S Lutínem sehráli Playmakeři v minulé sezóně dvě utkání, jedno prohráli a druhé s přehledem ovládli. Koncovka obou zápasů však měla k ideálu daleko.

Na domácí půdě se nejprve Playmakeři utkali s Lutínem 17. listopadu. Už po první třetině svítil na časomíře stav 4:3, spokojenější byli Lutínští. Ze střídačky Prostějova se naopak linuly nadávky a křik, který ukázal, že nad dosavadní hrou nevládne spokojenost. Těžko se divit: Prostějov prohrával ve 3. minutě už 3:0 a jeho muži "B" se postarali o nejhorší vstup do zápasu za posledních pět let. Zbytek utkání pak byl ve znamení pokračující přestřelky, i když s menším počtem branek. Spokojenější byl nakonec Lutín, který využíval mezírek v obraně a trestal.

Druhý zápas byl z pohledu Prostějova daleko povedenější. Nechybělo navíc mnoho a výsledek zaváněl debaklem. Hra opět měla k ideálu daleko, nicméně Prostějovu to tentokrát padalo. Do třetí třetiny si vypracoval náskok 8:3, jenže pak Playmakers polevili. Soupeř to poznal a začal stahovat náskok, navíc přidal na agresivitě. Proti byl naštěstí Miroslav Klimeš, který kromě dvou míčků ostatní pochytal. Přesto černomodří plejeři byli rádi za konec utkání.

 

Statistiky FBC Lutín

Postavení v tabulce: 

10. místo

Bilance gólů:

91/118

Body: 

Pavel Kovařík 34 (12+22)

Jan Chmelář 28 (15+13)

Oldřich Mariánek 25 (19+6)

Góly:

Mariánek - 19

Chmelář - 15

Kovařík, Vejmola - 12

Asistence:

Kovařík - 22

Chmelář - 13

Vejmola - 9

Nejvytíženější brankář: 

Ondřej Tomášek (516 minut, 15 zápasů/2 výhry, 87obdržených branek)

 

Nejlepší výsledek týmu:

16.12. FBC Vikýřovice 13:2

Nejhorší výsledek týmu:

17.11. FBC Šternberk 3:10

 

Vzájemné zápasy (z pohledu Prostějova):

5:6, 8:5

Nejčastěji bodující hráči Prostějova s Jeseníkem:

Lukáš Brumlík 5 (5+0)

Petr Heinisch 4 (1+3)

Radim Kravák 4 (1+3)

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Národní sportovní agentura podpořila Playmakery
I pro rok 2023 žádal oddíl FBC Playmakers Prostějov o podporu z dotačního programu Můj klub. A také letos byl úspěšný.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery

Anketa

Co tě v uplynulé sezóně 2022/2023 nejvíce potěšilo?

  Postup Áčka do "regionu"
0 (0,0%)

  Postup veteránů na republikové finále
0 (0,0%)

  Solidní sezóna starších žáků
0 (0,0%)

  Založení veteránů
0 (0,0%)

  Poslední, vítězný turnaj mladších žáků
0 (0,0%)

  Něco jiného...
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz