Úvod » Junioři » Letní příprava

Miroslav Bukovan: Co ukázala letní příprava? Chybí komunikace

publikováno 08.08.2019

PROSTĚJOV (sob) Prakticky bez oddechu od předešlého ročníku pracují junioři na tom, aby další sezóna byla lepší. Od začátku června trénují třikrát i čtyřikrát týdně. A to všechno, na co si jen člověk vzpomene. Od techniky a střelby, přes kondici a výbušnost.

Přípravu vede nový trenér juniorů Miroslav Bukovan. Ten na úvod svého hodnocení porovnává nynější léto a to předešlé, během kterého letní příprava fakticky chyběla. Alespoň tedy po stránce fyzické. "Letní přípravu jsem zavedl protože vim, jak je důležité mít fyzičku a hlavne kondičku u florbalu. Florbal je běhavý sport a je důležité mít schopnost rychlého běhu a rychlých startů," řekl na začátek teprve osmnáctiletý hrající trenér.

Ten se následně pustil do hodnocení. "Kdybych ji měl celkově zhodnotit z pohledu trenéra, za mě borci odvádějí super práci. Jde vidět, že každý se den ode dne zlepšuje, a to mě dost těší. Za mě budeme mít na všechny soupeře v lize, teď jde jen o přístup hráčů, motivaci k výhře," pokračoval Miroslav Bukovan. Týmu se společně se svým asistentem Zbyňkem Mráčkem ujal po valné hromadě klubu před prázdninami.

Přístup hráčů? Někdy bída

Ne se vším je ale spokojený. Zatímco hráči se vesměs zlepšují a posouvají, část jich zatím neukázala potřebný přístup k tréninkům. "Z toho nejsem moc nadšený. Jelikož kluky znám osobně, o každém bych dokázal říct nějaké chyby a nějaká pozitiva. Jestli jde ale o přístup k tréninkům a omluvám z nich, tak je to někdy bída. Borci netuší, jak je to těžké připravovat trénink pro nějaký počet lidí. Přístup není od všech ideální a to mě dost mrzí!" posteskl si Miroslav Bukovan.

Na závěr se pak vyjádřil právě k některým negativům a pozitivům, která zatím na hře svého týmu vnímá. "Tři mínusy pro tým, to bych řekl že jsou komunikace na hřišti, střelba z první je sice lepší, ale pořád to není ono, a za třetí herní systém a propadání obrany. Třemi plusy jsou naopak kamarádství mezi hráči a dobrá parta, vedení míčku a začíná být vidět nějaká souhra," dodal s tím, že hráči mají ještě na čem pracovat. "Věřím, že výhry v sezóně přijdou, a zasloužené," uzavřel.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Národní sportovní agentura podpořila Playmakery
I pro rok 2023 žádal oddíl FBC Playmakers Prostějov o podporu z dotačního programu Můj klub. A také letos byl úspěšný.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Co tě v uplynulé sezóně 2022/2023 nejvíce potěšilo?

  Postup Áčka do "regionu"
0 (0,0%)

  Postup veteránů na republikové finále
0 (0,0%)

  Solidní sezóna starších žáků
0 (0,0%)

  Založení veteránů
0 (0,0%)

  Poslední, vítězný turnaj mladších žáků
0 (0,0%)

  Něco jiného...
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery