Úvod » Junioři

Playmakeři po boji padli s Hranicemi

publikováno 29.08.2019

SENICE NA HANÉ Těžký vstup do série přípravných zápasů mají za sebou junioři. V pátek vyzvali na palubovce v Senici na Hané FBC Hranice. Favorizovaného soupeře nicméně mládež Prostějova potrápila.

Favorit utkání byl jasný. Od znovuzaložení mládeže Prostějov s Hranicmei pravidelně hrával, nezískal dosud však ani bod. Soupeř však sice Prostějov trvale porážel, nicméně nijak velikým rozdílem. Dalo se tedy čekat, že sice Hranice opět vyhrají, ovšem ne rozdílem třídy.

Ospalý úvod

Utkání začalo opatrně. Nikdo nechtěl udělat chybu, navíc hráči měli v hlavách, že se jedná o přípravný zápas. Tempo tak nebylo zrovna závratné. První šance tak přišla až ve 4. minutě, kdy Bukovan mířil z voleje do gólmana. Minutu nato už ale přišel tlak Hranic, zatím však bez střel.

V 6. minutě už ale Hranice měly velkou možnost, Konvička byl ale u tyče včas. Poté mohl zahrozit od modré Grygar, netrefil ale míček. V 10. minutě se Bukovan neúspěšně snažil prosadit z úhlu. Celkově se však dá říct, že ani jedna strana se střelecky zrovna nepředváděla, za první poločas to bylo na střely jen 3:5 z pohledu Prostějova.

Hranice přidávaly na obrátkách

Druhá třetina už byla zajímavější. Prostějov sice dále držel hráče soupeře na uzdě, nicméně zatímco v prvním dějství se mu nedařilo příliš dostávat do šancí, ve druhém to platilo dvojnásob. 

V 16. minutě byl málem k vidění gól, po zmatečné situaci byl Konvička značně dezorientovaný, ale ustál to. Odpovědět mohl Mráček, který ale z dobré pozice nedal. Hranice zjevně zaply na vyšší stupeň a více se tlačily do brány - hosté zjistili, že se Playmakeři (tentokrát) sami neporazí. Zchladit je přitom mohl Krejčí, který z osy nemířil přesně.

Až třetí třetina pak přinesla branky. Hranice se vysunuly na modrou čáru a prakticky zabránili dalším šancím Prostějova. Ve 33. minutě (hrálo se 3x15, pozn. red.) si hosté vytvořili velký tlak, nicméně bez větších příležitostí. Jednu nakonec získal až Lukáš Koláček, který překvapil Konvičku nepříliš prudkou střelou. Brzy nato se navíc hosté radovali podruhé, tentokrát se prosadil Jiří Baďura. Vidina remízy se pomalu Prostějovu začala rozplývat. Oprášit ji mohl ještě Mráček, který se natlačil v rychlosti před soupeře, ale nakonec poslal míček nad břevno.

"Prodloužení" v režii soupeře

Po třech třetinách následovalo ještě prodloužení. V něm už jasně navrch měli hosté, kteří kombinovali na půlce soupeře a v zárodku likvidovali pokusy o protiútok. Těch bylo hodně, produktivita ale byla na straně hostí, za něž skórovali ještě Tomáš Němeček a Jan Grygar.

Utkání ukázalo na straně Playmakerů mnoho dobrého i špatného. Výrazně zlepšili hru směrem dozadu, na Konvičku nešlo mnoho střel, obránci navíc tolik nepropadali. Rozehrávka byla také lepší. Adam Konvička pak nepodal špatný výkon. Bohužel útok byl neproduktivní, zmohl se pouze na osm střel. Vázla také kombinace. U některých hráčů opět nebyla vidět potřebná bojovnost a důraz v soubojích, prakticky u všech pak chyběla komunikace.

 

JUNIOŘI: FBC Playmakers Prostějov - FBC Hranice 0:4 (0:0, 0:0, 0:2 - 0:2)

Branky: 40. Lu. Koláček, 43. Baďura, 46. Němeček, 50. Grygar

Střely: 8:27

Sestavy:

Prostějov: Konvička - Sonnevend, Dubrava, Minx, Otáhal - Závodný, Bukovan, Mráček - Krejčí, Schuster, Piňos, Martinek. Hrající trenér: Miroslav Bukovan.

Hranice: Kopecký, Mikeška - Blažek, Štěpán, Grygar, Rada, Němeček, Čagan, Kušner, Baar, Lu. Koláček, Mikulecký, Li. Koláček, Baďura, Horáček, Kubica. Trenér: Vladimír Blažek

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil bukec | 30.08.2019 12:45

Aktualita

Národní sportovní agentura podpořila Playmakery
I pro rok 2023 žádal oddíl FBC Playmakers Prostějov o podporu z dotačního programu Můj klub. A také letos byl úspěšný.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Co tě v uplynulé sezóně 2022/2023 nejvíce potěšilo?

  Postup Áčka do "regionu"
0 (0,0%)

  Postup veteránů na republikové finále
0 (0,0%)

  Solidní sezóna starších žáků
0 (0,0%)

  Založení veteránů
0 (0,0%)

  Poslední, vítězný turnaj mladších žáků
0 (0,0%)

  Něco jiného...
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz