Úvod » B tým

Týmový výkon přinesl šest bodů

publikováno 23.09.2019

PŘEROV Skvělý start do sezóny 2019/2020 zaznamenali muži FBC Playmakers Prostějov. Ročník začali jako tradičně v Přerově na Spartaku. V jiném ohledu ale tradici porušili, připsali si totiž všech šest bodů.

Prostějov přitom nejel na Spartak v optimálním rozpoložení. Týmu se příliš nepovedla příprava, kromě proher trápil vedoucího Petra Heinische i nezodpovědný přístup k tréninkům od některých hráčů. Tři navíc v sestavě chyběli: do přerova z různých důvodů neodcestovali obránce Kravák a útočníci Hnízdil a Janeček. Zapojit se nemohl ani juniorský obránce Závodný, který původně v nominaci byl.

Uničovu utekl začátek

Prvním soupeřem pro Playmakery byl Uničov. Už v 5. minutě nad ním Playmakeři vedli, ve vůbec prvním zápase za muže se nenápadnou střelou prosadil Zbyněk Mráček. Koncem třetiny si navíc Kamil Pán, typicky "na pána" počkal před brankou na nahrávku Dočkala a bylo ještě lépe. Playmakeři byli celkově častěji na míčku a postupně svůj výkon zlepšovali.

Aspoň to tak vypadalo zpočátku druhé třetiny. Ve 14. minutě se nahozením od modré prosadil sváteční střelec Michal Sobecký. A tentýž hráč poslal dvě minuty na to míček opět před bránu. Zde si ho našel Kamil Pán, který i s pomocí brankářew zvýšil už na 4:0. Uničov však zapl na vyšší obrátky, navíc Playmakeři snížením aktivity toto "zapnutí" umožnili. A dvěma góly dodali na prostějovské hokejky nervozitu. Petr Heinisch ale po spolupráci s Dočkalem nervy odmítl.

Závěrečná třetina se opět nesla v duchu převahy Playmakerů. Ti si vytvářeli řadu šancí, ať už kombinací nebo individuálně. Ukazovala se i vyrovnanost týmu, oba útoky byly soupeři stejně nebezpečné a dokázaly produkovat  množství střel. O jendu úspěšnou se postaral Patrik Dočkal, přesně mířil také po pěkné kombinaci po ose Mráček-Bukovan-Brumlík poslední jmenovaný. Soupeř už jen dokázal snížit odrazem míčku o nohu obránce. Z jeho strany to bylo vše, na zdramatizování neměl síly.

FBC Playmakers Prostějov - FBC ZŠ Uničov "B" 7:3 (2:0, 3:2, 2:1)
Branky Prostějova: Mráček (Bukovan), Pán (Dočkal), Sobecký (Brumlík), Pán (Sobecký), Heinisch (Dočkal), Dočkal (Heinisch), Brumlík (Bukovan)
Vyloučení: 2:1 Využití: 2:0
Sestava: Vatter - Pekař, Hél, Sobecký - Heinisch, Dočkal, Pán - Brumlík, Bukovan, Mráček

 

Divočina s Přerovem

Druhé utkání nabídlo derby Prostějova a Přerova. A ačkoli časy, kdy se střetávaly na obou stranách "staré gardy" jsou asi nenávratně pryč, náboj zápas rozhodně neztratil. Spíše naopak.

Přerov byl v utkání mírným favoritem, jenže týmy si byly vyrovnanými soupeři. Své velké chvíle si pak v první třetině připsal Zbyněk Mráček. Nejprve se mu podařila další nenápadná ale dobře cílená střela. Aby následně nadrzo oběhl branku a rychle zasunul u druhé tyče míček do ní. Přerov odpověděl agresivní hrou založenou na kvalitní kombinaci, schopnosti jednotlivců i faktu, že měl domácí tým váhově  a místy i výškově navrch.

Playmakeři pak tento styl hry přijaly. Množily se souboje, často za hranou pravidel. Rozhodčí ale nevylučovali, což zvyšovali podrážděnost na obou stranách. Píšťalka nezazněla ani při jasném faulu na Héla, který dostal loktem do obličeje. Nicméně Přerov postupně tento styl hry, který sám do zápasu vnesl, nezvládal. A hádal se s rozhodčími častěji, než bylo zdrávo. Pohodě soupeře nepřispělo ani to, že se Playmakerům dařilo držet náskok, po první třetině dvoubrankový. 

Ani tohle utkání nakonec drama nepřineslo. Přerov se sice snažil a měl šance, jenže co nezachytila obrana, to měl spolehlivý Miroslav Klimeš, který měl (podobně jako v předchozím zápasu gólman Miroslav Vatter) velký podíl na třech bodech. Prostějov totiž i druhý zápas dotáhl k vítěznému konci. A mohl slavit nečekané, ale o to příjemnější úspěchy.

FBC Playmakers Prostějov - FBC Přerov "C" 4:1 3:1, 0:0, 1:0)
Branky Prostějova: Mráček (Bukovan), Mráček, Dočkal (Pán), Pán (Dočkal)
Vyloučení: 1:3 Bez využití
Sestava: Klimeš - Pekař, Hél, Sobecký - Heinisch, Dočkal, Pán - Brumlík, Bukovan, Mráček

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Národní sportovní agentura podpořila Playmakery
I pro rok 2023 žádal oddíl FBC Playmakers Prostějov o podporu z dotačního programu Můj klub. A také letos byl úspěšný.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Co tě v uplynulé sezóně 2022/2023 nejvíce potěšilo?

  Postup Áčka do "regionu"
0 (0,0%)

  Postup veteránů na republikové finále
0 (0,0%)

  Solidní sezóna starších žáků
0 (0,0%)

  Založení veteránů
0 (0,0%)

  Poslední, vítězný turnaj mladších žáků
0 (0,0%)

  Něco jiného...
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery