Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Historie klubu

Ohlédnutí za sezónou 2020/2021

publikováno 01.03.2021

Nechceme být zbytečně pesimističtí...jenže je tu "jenže". Vypadá to totiž, že aktuální ročník skončil. A to po necelém měsíci sezóny. Je tak možná naší (ne)milou povinností ho nyní zrekapitulovat.

Na úvod je třeba říct, že koronavirus přišel pro klub v nejhorší možnou dobu. Začala se totiž postupně ukazovat obrovská práce a úsilí několika lidí, jejichž výsledkem byla začátkem ročníku 20/21 početná, fungující mládež, v níž byl vidět velký zájem o florbal i sport obecně. I díky tomu byl ročník jedním z nejúspěšnějších v posledních letech. Zatímco tak muži ustoupili ze slávy - nehrají nyní Regionální natož 2. ligu - mládež jde mílovými kroky nahoru a někteří odchovanci už získávají ostruhy také mezi muži, kde už ukázali, že umí. (Y)

A jak hovoří čísla? Jednoznačně. Klub nyní čítá okolo 80ti členů, což je nejvíce od roku 2014, zároveň nyní zastřešuje pět týmů - nejvíce od roku 2013. Mladší žáci? Konečně obnovení. Stalo se tak po devíti letech. A tak dále. Ohledně mládeže klub slaví obrovský posun. Věříme zároveň, že ne poslední.

A teď jednotlivé týmy.

Muži - "A" tým:

Muži vstupovali do sezóny jako jedni z favoritů. Koronavirová situace jim dovolila odehrát jen dva zápasy. Překvapivě však pouze s jednou výhrou na kontě. V těžkém derby nejdříve naše Áčko zdolalo Kostelec na Hané, následně ale padlo s neoblíbeným soupeřem z Troubelic. Ty jsme během působení v přeboru ostatně ještě neporazili. Tým vstřelil osm branek a dostal jich devět. Bohužel, pokud by sezóna pokračovala a muži trénovali pravidelně, mělo kvalitní - mladé a přitom už zkušené - mužstvo šanci na zajímavé umístění a radost z mnoha výher. Jenže, jenže...

Muži - "B" tým:

Naše Béčko toho odehrálo mírně více než "A" tým - čtyři zápasy. Zároveň jsme si střihli pořádání turnaje, nezvykle v Němčicích nad Hanou, kam jsme se s pořadatelstvím vrátili po více než roce. Ze čtyř zápasů skončily tři prohrou, což je rozhodně zklamání, zejména po velmi nadějném průběhu zápasu s Lipníkem nad Bečvou. U Béčka však bylo hodně otazníků: jak se mu povede? Tým byl zcela nově poskládaný, hraje v něm několik starých harcovníků, jádro ale tvoří borci, kteří vyšli z naší mládeže. Tito se ukázali v dobrém světle. A i díky tomu věříme, že v případě pokračování sezóny by tým byl nakonec úspěšný a mohl hrát více v pohodě.

Junioři:

Před sezónou juniorka ztratila hodně opor, hodně kvalitních hráčů. Odešli z klubu, skončili s florbalem? Ne. Zamířili do mužů, kde se nejeden z nich dostal mezi opory. Otázkou bylo, jak se s tím tým vyrovná. Velice slušně, zněla odpověď. Mužstvo sice nevyhrálo jediný zápas, herně se však neztratilo. Dokázalo pořádně trápit tehdy první tým tabulky, jeden zápas ztratilo až v poslední vteřině. Kluci měli strašnou smůlu. Je zkrátka obrovská škoda, že jim skončila sezóna tak brzo. Potenciál tam byl a ne zrovna malý.

Starší žáci:

Další nový tým a pro drtivou většinu hráčů úplně první zkušenosti se soutěžním florbalem. Bohužel, starším žákům skončila sezóna (pokud se tedy nestihne na jaře obnovit) hned po prvním turnaji. Na výpravu do Jeseníku asi nikdo z účastníků jen tak nezapomene. I jízda vlakem přispěla k tomu, že z kopy individualit se pomalu začal tvořit tým. Výkony v zápasech měly k ideálu daleko (zejména hra směrem dozadu). Přesto tým předvedl, že dokáže soupeře překvapit houževnatostí a hladem po gólech. Budeme se opakovat: Je škoda, že si hráči nemohli užít více turnajů.

Mladší žáci:

Taky naši nejmladší si užili pouze jediný turnaj. K němu nemuseli vyrážet daleko, stačilo zajet do Olšan u Prostějova. Zde svedli čtyři velmi těžké bitvy, které ukázaly, že k přiblížení kvalitě soupeřů to bude chtít ještě hodně práce a času. Alespoň trochu vyrovnaný zápas byl k vidění pouze proti Šumperku, který jsme pořádně potrápili. Výsledky ale u takto mladých hráčů a hráček nehrají velkou roli. Zde je důležité dostat se do hry, mít o sport zájem, chtít se zlepšit. A bavit se. Jsme moc rádi, že tohle všechno u naší drobotiny vidíme.

 

Na závěr pak nabízíme souhrn toho, co se povedlo a co naopak ne:

ÚSPĚCHY

(#) podařilo se obnovit po roční pauze "B" tým

(#) výrazně posílila a rozvinula mládež. Klub zaznamenal nejrychlejší růst členů i počtu mužstev v historii

(#) řada hráčů se do týmu vrátila nebo se chystá na návrat: Marek Bouda, Aleš Horváth, Tomáš Hrubý, Jakub Matoušek nebo Filip Hrachovec jsou jen některými z nich

(#) podařilo se najít stabilní a zároveň kvalitní zázemí pro tréninky

(#) klubu se trvale daří získávat více finančních prostředků z dotací, přibyl také sponzor

(#) řada odchovanců kolem 18 a 19 let se dokázala prosadit do mužů

(#) je zde snaha plánovat věci navíc: třeba jednorázové akce, byl založený instagram, probíhal aktivní nábor

 

NEÚSPĚCHY

(li) nepodařilo se natrvalo zajistit druhý trénink pro muže

(li) po diskuzi s hráči byl odmítnut postup do Olomoucké ligy mužů (neočekávaný, týmy před tím naším postup rovněž odmítly)

(li) nedaří se získat více rozhodčích z řad členů klubu

(li) nedošlo k přihlášení do Poháru České pojišťovny

(li) klub nezískal dotaci od města pro rok 2020

(li) místy vázla domluva na dopravě na tréninky a na turnaje

 

 

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Národní sportovní agentura podpořila Playmakery
I pro rok 2023 žádal oddíl FBC Playmakers Prostějov o podporu z dotačního programu Můj klub. A také letos byl úspěšný.

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery

Anketa

Co tě v uplynulé sezóně 2022/2023 nejvíce potěšilo?

  Postup Áčka do "regionu"
0 (0,0%)

  Postup veteránů na republikové finále
0 (0,0%)

  Solidní sezóna starších žáků
0 (0,0%)

  Založení veteránů
0 (0,0%)

  Poslední, vítězný turnaj mladších žáků
0 (0,0%)

  Něco jiného...
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz